Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1525305 пати)

Отсутен Vwlover

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 604
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #7500 на: 16 Јули 2022, 15:15:27 pm »
Здраво, препорачајте некој смештај на вториот крак за двајца млади за околу 5 дена кај  што има убава плажа и убави места за шетање.
@balanar

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #7501 на: 16 Јули 2022, 16:40:13 pm »
Здраво, препорачајте некој смештај на вториот крак за двајца млади за околу 5 дена кај  што има убава плажа и убави места за шетање.
@balanar

Касно бараш.

Отсутен Vwlover

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 604
« Одговори #7502 на: 16 Јули 2022, 17:24:47 pm »
@balanar

Касно бараш.
Знам ама тоа е ваљда нешто ќе се најде, делот околу Каламитци би бил супер.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469
« Одговори #7503 на: 17 Јули 2022, 05:50:28 am »
@balanar

Ако си со кола - цел втор крак е со убави плажи, за шетање навечер секаде е малку meh.
Никити, Неос Мармарас и Сарти. Од овие, Мармарас е најурбан.
Барај некаде во овие за смештај...

По мене, поубавите плажи се на исток, поурбаните места се на запад (освен Сарти).

Отсутен balanar

• Редовен
« Одговори #7504 на: 18 Јули 2022, 08:26:49 am »
Клабери, викендашка препорака. Првично сакав да одам до Афитос/Калитеа, ама бидејќи можевме само едно ноќевање и да скратам на возење, решив да дадам шанса некаде каде никогаш не сум бил.

Хотелче Алмира во Агиа Триада.

https://g.page/HotelAlmira?share
http://www.booking.com/Share-su6glr/

50 евра од ноќевање за двајца (not great, not terrible). Барајте СТРИКТНО ако е слободна соба 201, мене така ми се погоди. Дома немам такво пространо и уредено купатило, додека собата внатре би и дал оценка 4/5. Лежалките пред хотелот се бесплатни за гостите, само треба да се нарача било што (кафе, вода, сок и тн).
Плажата е ОК, со ситен песок/муљ на 2m од брегот.

Бидејќи местово е веднаш под аеродромот во Солун (после Переа), за викенд се строго Грци и многу ретко Срби (не чув „Miloshe, izadji napolje smesta").
Имате Лидл на 5 мин возење, имате бензински на магистралата, одма е до поурбаната/поживата Переа. Јас сум запрепастен колку е мирно, културно и тивко (дење и ноќе). Можам да се замислам некогаш таму да истерам и цел одмор, иако сум многу поактивен на летен одмор.

Поглед од плажата кон хотелчето, терасата на соба 201 е кај што е закачен компресорот на климата.

Искористив прилика да се спуштам и до Nea Irakleia, веднаш пред Nea Kallikrateia.
Местово е попознато и по Sahara Resort-от. Каде се НЕНОРМАЛНИ и бараат 30 евра (со консумација) за пар лежалки.
Би дал препорака за други два beach bar-чиња, над и под Sahara (Cavo Nissos и Leomar Beach Bar).
Јас бев во вториот.

https://g.page/LeomarSeasideBar?share

Многу, МНОГУ урбано локалче, со фин, брз и услужлив персонал. Музиката беше перфектна (од Iggy Pop - Passenger до хаус хитчиња), на перфектно наместена гласност.
Ретко кога оставам бакшиш (од не-навика), овде оставив 2 евра на потрошени 10 евра. Не дека се фалам колку сум и трошел или не сум трошел, чисто дека бев импресиониран од амбиентот, атмосферата и впечатокот што ми го остави.
Не се плаќаат лежалките, ама затоа фрапето е малку посолено (5 евра со вклучено шишенце вода од 330ml).
Имаат и многу убаво средено ресторанче пред лежалките. Гостите повторно беа 80% Грци, веднаш се познава кога нема толку Срби, да бидеме реални.
И овде би се враќал повеќе дена, подобра плажа како плажа е генерално (вода, песок, урбаност) отколку онаа погоре во Агиа Триада.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6812
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #7505 на: 18 Јули 2022, 09:01:00 am »
Ех 30€ не се многу за во сахара, не дека нешто водата е уба, просечна е, ама има поскапо, на вториот крак имаше и по 40€ за пар, првите 3 реда, немаше слободно, и за нив треба рано станвање и крпа фрлање.  ;D

Тасос некаде другар беше, имаше и за 50€ пар.

Отсутен balanar

• Редовен
« Одговори #7506 на: 18 Јули 2022, 09:19:02 am »
Знам за Тасос, во La Scala беше 30-40 уште во 2019-та.
Ама па од друга страна, тој beach bar е единствен таков (уреден, урбан, со базенче) на Тасос, па им се може...

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3960
« Одговори #7507 на: 18 Јули 2022, 11:09:12 am »
Јас бев лани во Тасос и на ЛаСкала не ми бараа ништо за лежалките. Пред да седнам на лежалките ги прашав дали е потребна некоја минимална конзумација или да платам и колку е тоа, ми одговорија дека нема граница, оставено е на клиентот. Само за тие големите сепариња со лулашки и слично ми рекоа 100/120 евра дека било минимална конзумација, што не е мн со обзир дека 8/10 души без проблем можат да седат таму. Јас бев презадоволен од таа плажа и од 5 дена, 5 бев таму.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен balanar

• Редовен
« Одговори #7508 на: 18 Јули 2022, 11:30:12 am »
Е јбг, смениле нешто лани од 2019-та  ;D
Интересно место, јас пак би одел и таму и на Тасос генерално.

Него, кога бев на ЛаСкала еден бугарски Ром снимаше спот за песна под тоа искривените греди после влезот. До ден-денес не успеав да ја најдам песната и спотот  :-X

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #7509 на: 18 Јули 2022, 13:47:51 pm »
Му ја украл некој сд картичката.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #7510 на: 23 Јули 2022, 13:16:46 pm »
Ke tibem grcite drogirani so cenive...

Присутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2242
« Одговори #7511 на: 23 Јули 2022, 14:20:40 pm »

Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #7512 на: 23 Јули 2022, 14:22:55 pm »
Лепо,лепо, где је ово?

Присутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2242
« Одговори #7513 на: 23 Јули 2022, 14:25:37 pm »
Врахос Грчка(Јонски брег).

Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3697
« Одговори #7514 на: 23 Јули 2022, 14:27:50 pm »
Пуштај контакт од смештај :D