Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1333843 пати)

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5548
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #7080 на: 07 Август 2021, 14:12:46 pm »
Alal neka ti e za vozenjvo. Jas taka preku nok, nema sansi da izdrzam
Mene sonce mi smeta, taka da navecer milina.
Toj saat dodeka cekavme traekt dremnav, zena mi praese trgni zastani, i posle eden red bull i mi porasnaa krila :D

Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7066
  • хаУс мајстор
« Одговори #7081 на: 07 Август 2021, 14:19:56 pm »
Дечки, која е подобра опција за во Охрид, да си сместен до плажа (Љубаништа, Пештани), па приквечер да се оди во Охрид или обратно, да си сместен во Охрид а денски да се оди на плажа, со 6 годишно дете? Утре се враќаме од Грција па сакам едно 3 дена до Охрид. Дали сеуште има многу гужва како околу 2 август или намалено е сега, благодарим на секое инфо

Ако ти е за 3 дена, смести се накај Пештани, подобро 3 дена плажите да ти се блиску за преку ден, бидејќи навечер нема толкава гужва накај Охрид.
Уште денес и утре ќе е гужва бидејќи е викенд, од задутре ќе се растеретува.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #7082 на: 07 Август 2021, 17:16:48 pm »
bev vo albanija vo vlore/valona, si dojdov 2 dena porano...never again, moja guma ne stapnuva tamu vo narednive 10-15 godini... ;D

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #7083 на: 07 Август 2021, 17:24:52 pm »
bev vo albanija vo vlore/valona, si dojdov 2 dena porano...never again, moja guma ne stapnuva tamu vo narednive 10-15 godini... ;D

Оти, бе?
Немаа игралиште за гуми?
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #7084 на: 07 Август 2021, 17:26:22 pm »
Дечки, која е подобра опција за во Охрид, да си сместен до плажа (Љубаништа, Пештани), па приквечер да се оди во Охрид или обратно, да си сместен во Охрид а денски да се оди на плажа, со 6 годишно дете? Утре се враќаме од Грција па сакам едно 3 дена до Охрид. Дали сеуште има многу гужва како околу 2 август или намалено е сега, благодарим на секое инфо

Златен, го знаеш патот каков е лајно.
Ни во Скопје нема толку тесна улица...

Ама ако веќе мораш, поарно седи таму наместо во градот
за кога би се враќал за спиење барем помалку коли да имаш во твојот правец...

Охрид -> Љубаништа, 40 минути возење патем... :)
За обратно ако фатиш навечер, ќе акнеш преку планината off-road и право дома ќе си одиш. :D
Седи си Љубаништа, што се заебааш со натака-навака :D
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
« Одговори #7085 на: 07 Август 2021, 17:48:54 pm »
Zlaten ja od 23ti kje bidam vo valjda se vika elsani mestoto 100m pred kampot elesec. 4-5 vili se pokraj pat odma pred sama plaza i ne ni planiram da akam vo Ohrid. Moze samo preku den vo sprotivna nasoka nakaj ljubaniste i sv.Naum.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17506
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #7086 на: 07 Август 2021, 18:57:42 pm »
Сместен во град за да пивнеш ко чоек со сопруга/друштво кога е најбитно - кога ќе заспијат деца.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #7087 на: 07 Август 2021, 20:25:42 pm »
Чекај курле...ќе видиш.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17506
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #7088 на: 07 Август 2021, 20:28:00 pm »
Остај ме да теоретизирам бе ;D

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #7089 на: 07 Август 2021, 20:37:05 pm »
Теоријата е следна:
Нека се живи и здрави само :D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8965
« Одговори #7090 на: 07 Август 2021, 22:12:26 pm »
Piesh duri ne spijat za da si smiren i relaxiran a si legnuvadh so niv:)

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5548
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #7091 на: 08 Август 2021, 00:41:38 am »
Piesh duri ne spijat za da si smiren i relaxiran a si legnuvadh so niv:)
Ili piesh Gin &Tonic i sin ti mislejki e Sprite potegnuva edna taka dugacka goltka(ova vecerva mi se desi) samo sto kaj  nego efektot e obraten t.e. ne go smiruva tuku mu dava krilaaa.. :D

p.c. So deca ne se odi na odmor, se odi na letuvanje!
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #7092 на: 08 Август 2021, 00:53:29 am »

Многу ме интересира зошто, бидејќи се уште сум под импресии од Албанија (иако во Саранда бев, не Валона).

Побрзо би го коментирал ова за Солун рецимо, отколку за Валона, ама се е субјективно.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #7093 на: 08 Август 2021, 02:50:03 am »
na idenje kosovarot na granica ne sakase da me pusti so pominatiot rok na vaznost na  pasos od 10 dena na kerka mi , bese na leva noga i se zajadov so nego, pa sakase da mi se osveti, zasto ne sum mu gi dal site dokument vikai, mu rekov deka ne znam sto mu treba,  da mi pobara i se ke mu dadam, od negovata butka site idea da kupuvaat osiguranje ili sl, se vrativna nasa granica, i nasite mi rekoa da idam na druga butka deka ke se javi sega sefot da se cue so nivniot sef ili za 40 minuti ke ima smena da pricekam, otidon na druga lenta izvadiv site dokumenti vo raka i mi mafta toj od butkata ne mi ni proveri dokumenti, inaku patot e bomba, 90% leteci se ide, iako e brza voznja i ne e po znaci (od 90 do 110 im se znacite) se vozi 120-140,treba da se pazi imase na 2 mesta so radari, ipak 6 saati mnogu vozenje, evtina hrana, ubav apartman, evtini ceni, ubo pivo i tolku...goveda od kosovo i albanija i onie so stranski tabli isto taka,i tie albanci, stom ke se vratat tuka vo mod stoka i pleme se pretvaraat, ticaat na puna, nema znaci za niv, frlaat od kola gjubre, se trkaat, zagrozuvaat drugi ucesnici vo soobrakaj, na pat gjubre na site strani, crknati zivotni od koi se siri rea, na kruzen ili raskrsnica vozi i gleda vo tebe mislis igra chiken pa koj prv ke zastane, koloni non stop prema plazi preku den(ako vi teknuva ohrid koga imase samo po edna lenta) i na cela kolona nekoj kurton najpameten so tablica kujtim ili safet gi tica site dodeka ne dojde nekoj od karsi pa zastanuva, saka da se butne, ovie normalno ne go pustaat pa svirenje, pa ko je jaci, od koga toa ke pomine, na nekoj ke mu tekne dosta mi e , pa saka nazad da se vrati, ili da se parkira, i se ova na 35 stepeni zasto valona e vo zaliv i nema vetar, preku den temperatura i navecer 30-35, navecer site setaci pod cicki i na grb se vo voda od pot, klimata ne ja ni gasevme za da mozeme da sedime vo apartmanot, parking nikade nema, na ulica parkirani koli so 4 zmigavci i u kafic ili kafana sedat, avtobus stoi ne moze dase razminat nikoj ne go pusta, jas zastanav i ete ti dzandar doaga so rotacija i svirka, ceka da dojde gazdata da gi zbrka, nikoj ne go ebe i si odi normalno, na plaza, za 5 dena na 14 plazi bev, vodata nema vrska so sliki i videa , se  e filtri i izvikano, vodata e zelena, mozebi e i cista i prirodna no ima nekoja tinja u nea pliva, i na kamen i na pesok isto sranje, ne mozes poveke od pola metar- metar da vidis, vo grcija 20 metra se gleda pod voda niz nebesno plava voda, imav kolega bez maska gledase vnatre koga e cisto bez branovi, plivam pred mene kesa majonez tomi, casa plasticna, pikavec, kesa od cigari, na planinite so oskudna vegetacija izbrojav 27 pozari, cad izlaga od niv, i edno smrdeno helihopterce so onakva kesa gasi ogin, smeska, jas lezam na lezalka od segde gori, apokalipsa, na sekoj 10-20 minuti pozadi mene pominuva na 10-tina metri kiper so sut, pesok, mikser, betonjerka, pumpa za beton, bager...teska mehanizacija kolku sakas, prasina kolku sakas, 2 dena ja perev kolata, i motorot go isprav i izduvav filter za vozduh i klima, kako cement nalepeno,fino sitno, kako brasno, celo vreme samo frcat brza pomos i smesni pozarni vozila,  na kamena plaza, krsis prvo noze posle gazis na nekakvi korenja i trevi, na plazite pesocni i kameni, hartija, kesi, opakovki nikoj ne si sobira, pod plitkoto pesoce zakopani kakski od deca sto kenjale, ako nesto pazaris, gledaj da ima cena inaku 30-50% ti zgolemuva, vlagam vo market pazarime mi vadi smetka +1200leki, vikam za sto, mi objasnuva nesto, i gi pokazuvam cenite i vadi da mi vrati pari, i ja ostaviv robata i si izlegov, otidov vo drug market, topka sladoled sakaa da me zdrpat se praat ludi, ako prodze prodze, sedi na terasa i od 3 kat frla sise sok i tetrapak mleko, ke go sobere nekoj zato vo kesa i kontejner da frla, rea na kanalizacija se siri od eden del od gradot jak intenzitet da procistis sinusi, pomesano ro crknata riba i iznutrici meraci, po cela vecer slajfki i turiranje, iako redovno pominuvaat dzandari so rotacija, i tie me zastanaa so eden srbin zaedno, srbinot odma pomina i niz staklo mi pravi so prstite pari da im dadam, za kafe 5 evra otidoa, ulici parking prasina, zgradi nabutano kaj stignale, kisela voda i cair, nema vrska sto si stranec, svirki, butanje, merenje muda, egoto da porasne, ako na nekoj ne mu smeta vakva anarhija moze i da se uklopi dobro, ljubezni imav gazdi, mladiot sinot sakal istorija pa da razmatrame, sakal, otvara na telefon slika uck, so divenje mi raskazuva za vejce i kumanovo, kako albanija golema i ono ovo, pa mu pokazav golema srbija i san stefanska bugarija deka pola albanija mu ja jadat i zaneme, ne mu  bese jasno, i mu rekov deka svojata istorija samo ja znae a site na cel balkan imame nasa, mu pokazav i golema albanija i deka mala prespa i podgradec se makedoski deka ziveat makedonci tamu i deka iminjata na naselbite ne se albanski, nasto spomna za nekoj grk se buntuval na jug go utepale, i odma mu svrtev deka i kaj nas trebase site dagi utepaat i vo kumanovo i vo2021, zasto napadnale suverena drzava, a amerite gz im spasile, i nasite prodadeni politicari se dogovorile zapari, zena mi preblede dodeka razgovaravme, toa on sto znae i jas so znam, sum mu kazal se vo faca, zbunet bese zasto samo svojata strana ja znae, na kraj zavrsiv so toa deka kosovo im e pokon od amerika i anglija, zatoa sto im go kopaat rudnoto bogatstvo, i site najgolemi firmi se nivni, i go prasav dali imaat nafta, i mi se pofali, gord deka nasle nafta, i britis petroleum dosol da ja vadi, mu vikam, a vie glupi ste pa sami ne znaete da si ja vadite, ili i tuka ke go dadete gzot pod kirija za da ve smukaat strancite, se zamisli tro i go prativ po pivo da donese nova tura,
mi se smaci celata guzva, nemanjeto vozduh, svezina, namesto da odmaram i da sum relaksiran, napnat sednuvam vo kola i pazam od site strani da ne se ucukam, sram me fati kolku mnogu srabotele, i najverojatno ke ne pominat vo razvoj na infrastruktura,sekade ima albanski znaminja i kecinja i sl, si ja postuvaat drzavata i nacijata, i slozni se, tuka siminjam kapa, ne se kako nas, beskicmenjaci, imaat problem so voda i toa go resile so rezervoari na kuki koi se polnat preku vecer za da ima preku den, zasto nema dovolen kapacitet,
predolgo e 6 saati vozenje za nisto podobro od hellas, taka da mozebi na nekoj ke mu se pogodi poubav odmor na drugo mesto, ova e zaliv mozebi i zatoa nemase vozduh,
btw pasatot do tamu potrosi 5.3 so klima na vrakanje 5.1 so klima, pominav so eden rezervoar od 65  litra 1020km i mi pisuvase deka uste 140imam da pominam ali si go dopolniv da ne mi sveti sijalicata  ;D
kolega bese za ksamil rece deka tolku guzva nikogas nemalo bil 2 pati prethodno, nemalo kade da sestavi peskir, toa e moeto negativno iskustvo, pozz
« Последно менување: 08 Август 2021, 02:56:56 am NUME »

Отсутен Кољо

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 203
    • MVP Ring
« Одговори #7094 на: 08 Август 2021, 05:26:35 am »
Цел есеј, а од точка само три точки. Браво.

Sent from my LM-V450 using Tapatalk