Jas godinava izgleda kje se otkazam od banjanje kaj juzniot sosed. Odmorot mi e nekade 23-25 avgust ama situacijava nekako nemi pravi kjef. Baska zenava nesto mrci ako zatvorat ako ova ako ona i na kraj kje si zemam kredit i kje si odam da letuvam vo Ohrid.
Svrtiv nekolku mesta prioritet prv red do plaza i parking za kola normalno kulturen apartman ne nekoja vukojebina.
Baram od sv.Stefan pa nakaj Trpeica. Cenite cudni od 40-45-50€ duri eden i 60 barase za dvo ili trokreveten apartman. Idam so nevestata i maliot. Tie sto gi kontaktirav mi prakjaa sliki stvarno ubavi apartmancinja ali brate 40-50 eura za Ohrid plus 10 dena sakam da sedam. Nea Pori poevtino kje izlezese.
Privatniov smestaj go doteraa maltene kako da odis vo hotel so dorucek. E kapa siminjam mi nudea 2 lezalki i cador gratis vo apartmanite
И јас сум во голема дилема за одморот, дали да се остане на првичниот план за во Грција или Охрид да се бара нешто. Во меѓувреме чекам да биде пасошот на малата (не ми се експериментира со истечен пасош да тргнам, различни искуства има). Одморот ми е пишан од 31 јули до 16 август, а во Грција нема да се крева паника до 1 август сигурно, ама за после не знам. Следната недела планирам да одиме да се вакцинираме во Врање или Ниш, од септември ќе почнат гужвите во пакет со мутациите.
Slobodno pali kola I teraj so istecen pasos nema sto da eksperimentiras 3 pati pisav pogore deka so istecen pasos se pominuva I go potvrduvam toa, denes se vrativ.
Inace niz cela grcija ima branovi, od denes na 2 krak dojdoa oblaci, izgleda nevremeto odi nataka.
Zaostreni merki so policiski cas za sega samo na mykonos, na drugive delovi za vo zatvoren prostor osven prodavnici ti treba vakcina.
Za na terasi nemas gajle.
Ziva muzika zabraneto.
Jas na 2 krak so klima so wifi, nov smestaj za 4ca 45e plakjav, pesocna brasno plaza so toplo soleno more, vo ohridsko na sekoe vlaganje mudata orevcinja, 50e za ohrid e mnogu...
2 krak posteno stranci, nasi I srbi 2ca vidov, francuzi, nemci, shvedi, poljaci, cista rabota...
Pominav pred Lidl pred kracite, pola mk I srb na parkingot gungula, stavile semafor so crveno I zeleno za vlez vo market, redica od tuka do Australia.
Mi se zgadi, maskite samo na brada, nosevite I brkovite nadvor, po 20 dusi vlagaat vnatre, zeni, mazi, babi, vnuci, vujkovci se toa do 3to koleno, puna gas, pravec 2 krak
Sent from my SM-G965F using Tapatalk