Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1520912 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #6840 на: 05 Јули 2021, 20:46:46 pm »
Цитат
многу порастеретено од прв крак, многу помалце балканци

Кога ќе го прочитам ова, уште напишано од балканец навистина ми прикењува :'(

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
« Одговори #6841 на: 05 Јули 2021, 21:16:24 pm »
Цитат

Мислам на сељаци што не знаат да си контролираат гласни жици, на луѓе што никогаш не поработеле на однесувањето на своето дете кое прави триста глупости и као у знак на извињење имаш кисел осмех, од такви бегам

Sent from my iPhone using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #6842 на: 05 Јули 2021, 21:21:35 pm »
До некаде е во право од тоа што можам да го забележам деновиве. Во глобала е прилично лабаво, луѓето се културни, нема многу галами ама ќе се најде по некој од србиве се дерат како неандерталци МАМООО МАМОООООО Милош узeо ми je лоптууууу, а мајкава е на 100 метра далечина се сунча. Али да повторам, ваквите случаи се многу многу ретки. Генерално сум презадоволен, пред 3 години бев во сарти ама таму мислам дека доста повеќе дуваше ветер, овдека има ветер чат пат ама е пријатен и не смета.

Од плаживе до сега сум бил на Trani Ammouda (одлична) Armenistis (одлична), Kalogria, Sarti, Portokali (според мене overhyped) неможам да разберам плажичиња мали каде што има гужва, тоа не е одмор за мене. Да, убаво е за на инстаграм да се пуваш али не фала.

Има најмногу грци како домашни туристи, па после би рекол срби, романци, украинци па наши.

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1037
« Одговори #6843 на: 05 Јули 2021, 21:23:04 pm »
Поздрав од вториот крак. А водата е бара, милина. 

Многу посмирено, многу порастеретено од прв крак, многу помалце балканци, мене ептен ми се свиѓаше… Бев сместен у Ормос Панагиас у тоа вилата на магистралата што е, малце пензинерско местенце ама плажата е врв(мислам дека спаѓа у топ 10 на втор крак), ако имаш можност посети ги Родиа и Тиганија, таа Портокали и Вурвуру ми се многу извикани, а на другата страна не ни бев, освен Никити навечер

Postuem, na 1 krak ne idam pari da mi davaat vo taa dzungla od nasi I srbi so shamponite vo more, pikavcite vo pesok, I luspite od banani do niv, urlaat posle 5 piva, duri I na 3 krak znaat od koja vukojebina dosle :)

2 krak sarti, nikiti, sikia, toroni, kalamitzi.

Petok palam nakaj sikia, sea klasniot me zamisli za megjunarodna, iskreno za grcija ne sum vadel, ama ne sum znael deka treba :)

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #6844 на: 05 Јули 2021, 21:27:15 pm »
Прошлата недела се вратив од Каламици на вториот крак,прекрасно место.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #6845 на: 05 Јули 2021, 23:30:34 pm »
Za Grcka baraat li megunarodna dozvola?

Многу поделени мислења има за прашањево, а и јас сум во дилема дали да вадам за Грција. Некои као постојано патувале, а не вадат воопшто, некои секоја година ваделе итн итн.

Ама за 800-900 ден не ми се ризикува сопирање од грчка жандармерија и солена казна.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #6846 на: 05 Јули 2021, 23:30:58 pm »
Цитат

Мислам на сељаци што не знаат да си контролираат гласни жици, на луѓе што никогаш не поработеле на однесувањето на своето дете кое прави триста глупости и као у знак на извињење имаш кисел осмех, од такви бегам

Да не ти се помочало детето на глава ;D

И на втор крак имаш такви, и во Хрватска, и насекаде, односно можеш да налеташ на енглези, ирци, холанѓани, германци итн, тие се уште полиберални со децата.
Плажа е на крај краеви, да не очекуваш да се понашаат као на прием у смокинзи.

Сосема друг е моментот на тие што идат со лаптоп на плажа за да рокаат Каролина, такви од други нации немам видено, па бапни слушалки ако толку ти се слуша музика.

Како и да е, тој муабет веќе е прејден во флоскула и 9 од 10 души го повторуваат.
Ако сите балканци бегајки од балканците отидат на втор крак, шо праиме ;D

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #6847 на: 05 Јули 2021, 23:50:46 pm »
Прошлата недела се вратив од Каламици на вториот крак,прекрасно место.

Дефинитивно прекрасно, рај.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #6848 на: 05 Јули 2021, 23:58:25 pm »
Megjunarodna oficijalno treba, neoficijalno na 3 zapiranja vo minatoto mi ja vratile i mi ja pobarale vistinskata vozacka.

Jas veke 6ta nedela od slikanje si ja cekam plasticnata vozacka :) ke probam so istecena megjumarodna da izvadam

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2241
« Одговори #6849 на: 05 Јули 2021, 23:59:48 pm »
Дечки препорачајте место у грција каде што има добар ноќен живот.
Идејата е да се кампува, па препорачајте и камп во близина ::)

За кампување имаш одлично место во Амоудија а Парга ти е на некои си 12-15км.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #6850 на: 06 Јули 2021, 01:31:03 am »

Многу поделени мислења има за прашањево, а и јас сум во дилема дали да вадам за Грција. Некои као постојано патувале, а не вадат воопшто, некои секоја година ваделе итн итн.

Ама за 800-900 ден не ми се ризикува сопирање од грчка жандармерија и солена казна.

Тие што вадат секоја година те лажеле, затоа што важи 3 години меѓународната :D

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2765
« Одговори #6851 на: 06 Јули 2021, 06:24:44 am »
Dranja i razni drugi s* anja ima sekade na plazi od 100+ lugje bez razlika dali se balkanci ili zapadnjaci, vtorive znaat da bidat i beter.
Englezi na Hvar lokalcite odamna se zalat koga od "nasi" turisti prejdoa na zapadnjaci, glaa nemozat da dignat od englezi pijancenje 24H non stop. Pa normalno koga nasekade ima dnevni zurki i sve pijano i izdrogirano. Ednostavno kukaat po stari vreminja i turisti balkanci.

Ako toa ti smeta spas se poosameni plazi bez guzva. I tie nekolku sto se tamu se otideni zatoa sto guzva im smeta pa vnimavaat kako se ponasaat.
Jas sum eden od tie, malce treba da se potrudi coek ama se naogaat takvi plazi, voglavnom prema toa i go pravam izborot na lokacija na odmor da ima moznost na osameni plazi. Znam da otidam den dva i na najudarnite mesta cisto i toa da go vidam na par saati e OK. Posle toa uste poveke uzivas na "tvojata" plaza.

Kade i da odam rentam camec barem na eden den, i togas sum vo druga dimenzija.
Koj ne probal toplo preporacuvam. Ako ti vleze civijata na plaza so narod veke ne stapnuvas :)

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #6852 на: 06 Јули 2021, 09:18:17 am »

После истекот на првите три години, се продолжува меѓународната на секоја година, ако сакаш нормално.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #6853 на: 06 Јули 2021, 09:21:08 am »

После истекот на првите три години, се продолжува меѓународната на секоја година, ако сакаш нормално.
Од кај па сеа ова?! Јас секои 3 години си вадам нова меѓународна со важност од 3 години. Нема продужување, ниту има начин да се продужува постоечката.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #6854 на: 06 Јули 2021, 09:48:09 am »
Меѓународната е врзана и со пасошот мислам, ако ти истекува за година дена пасошот, година дена ќе ти трае меѓународната.

Возачката да ти била, двете ги вадев истовремено се збунав.
« Последно менување: 06 Јули 2021, 13:44:36 pm Power to the people »