Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1521970 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #6705 на: 27 Јуни 2021, 13:18:20 pm »
На тема одмор:

Јас претпочитам нешто помеѓу класниот и бандалар. Кога немав оформено семејство, од пример 9 дена 6 дена акавме на скутер/кола на 2 плажи дневно, една претпладне, една попладне. Другите денови, одмор.

За мене најдобар летен одмор е оној од 6 саат попладне на плажа, доволно ладовина има во воздухот а песокот е сеуште топол. Пивце, гледање во море и тоа. Не го претпочитам делот од денот каде е мн топло.

Сега со фамилија, за мене нема одмор. Но, важно ми е дека на нив им е забавно. Нема ни кафе/пиво, седнување во ресторан е невозможна мисија. Додека пораснат, тоа е и јас си помирен со тоа, гледам да си поминам со нив што е можно поинтересно. Кога бев мал, јас бев тој по кого трчаа моите, сега мене ми е редот. Тоа е кругот.

Секој нека си ужива во она што му прави задоволство, позадоволни клабери, помалку нервози на тастатура.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #6706 на: 27 Јуни 2021, 13:49:47 pm »
Памтам муабет од татко на еден другар да не се оди со слатки во слаткарница :)

До пред да се оженам стриктно се држев до тоа правило :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #6707 на: 27 Јуни 2021, 13:50:16 pm »
Odmor so deca = cuvanje deca vo drug grad :)

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #6708 на: 27 Јуни 2021, 14:32:17 pm »
Со деца не се оди на одмор, со деца се оди на летување :)

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
« Одговори #6709 на: 27 Јуни 2021, 18:19:56 pm »
До лани можевме да го користиме бенефитот што малата не одеше на училиште и можевме да одиме крај на август и почеток на септември, не е толку жешко а и цените беа понормални за тој период (за Грција/Халкидики зборувам). Ама од овој септември тргнуваме на школо и мора да се гледа нешто во грч сезона, а гледам и цените ги појачале од минатите сезони. Некоја препорака за прв (сме биле Полихроно 3 пати и Афитос) или втор крак, за место/вила до кај макс 50-80 м од плажа. Да не бил некој Геракини (втор крак), Флогита (прв крак), Дионисиос (не знам точно каде е, мислам на прв крак).....
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #6710 на: 27 Јуни 2021, 18:26:37 pm »

Баш поради тоа ја мразам темава...

Е, ај сега опрајте стар чоек како да се снајде у Охрид, а да не е заг'зник од 20м2.
Ќе ми пукне филм, ќе одебам у Метропол, само раат да сум тие денови :))))
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1037
« Одговори #6711 на: 27 Јуни 2021, 18:30:32 pm »
Gledam nagore vo temava se spomnaa starite pasosi I objavata na mvr, pa iskontaktirav so povekje institucii vo grcija I kaj nas I da spodelam info.

Dobiv potvrda od greek border police patrol I od grcka ambasada, deka se izvesteni od grcko MNR I primaat so isteceni pasosi soglasno nasata odluka, dokolku neli pasosot gi ispolnuva uslovite propisani vo odlukata.

Gi kontaktirav I nasive policajci na granica, mi potvrdija deka ke pocnele da pustaat od 1 juli kako sto stoi vo odlukata.

https://mvr.gov.mk/vest/16104

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #6712 на: 27 Јуни 2021, 22:27:48 pm »
Одмор ко одмор..не постои побрз начин по бесцелно да спичкаш куп пари.
Другите 355 дена во годината ми се многу побитни.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #6713 на: 27 Јуни 2021, 23:03:56 pm »
Е сега падна тежок муабет :)

Најслатко е бесцелното трошење пари, особено на летување, 7-10 дена си цар, се е дозволено ;D

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469
« Одговори #6714 на: 28 Јуни 2021, 00:54:47 am »
На тема одмор:

Јас претпочитам нешто помеѓу класниот и бандалар.

Зошто се ВРЕЏАШ море хеј  ;D

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 627
  • Сузуки Витариче
« Одговори #6715 на: 28 Јуни 2021, 08:03:20 am »

Баш поради тоа ја мразам темава...

Е, ај сега опрајте стар чоек како да се снајде у Охрид, а да не е заг'зник од 20м2.
Ќе ми пукне филм, ќе одебам у Метропол, само раат да сум тие денови :))))
Ако не си стриктно за градот Охрид, препорака за https://g.co/kgs/yY5tQ5

Апартманите се мали (макс. 2 возрасни и две деца), ама имаш трем и огромен двор. Плажата е на 5м од вратата за излез . Водата е релативно плитка и брзо се стоплува. За со деца е ептен погодено.
« Последно менување: 28 Јуни 2021, 10:20:46 am savage »
Потпис.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #6716 на: 28 Јуни 2021, 10:36:56 am »
Цитатот го зедов од друго место, да не биди офтопик таму.

@Silvester
Планираме до Солун да отидеме на пар денови, веројатно и до прв крак ќе се симнеме и од тука продолжуваме преку Јанина во Саранда исто на неколку денови. Таму ќе се вози по обала, преку планиње, најверојатно до Ксамил, можеби и плажата Gjipe. Сместување и ковид сертификат веќе имам обезбедено, повеќе го мислам патувањето.

Од прв крак, да одиш на втор, а не Албанија.
Па и Ѓипе, уфилмана брејј, 20мин треба да слегуваш, 30 да се качуваш. Имаш минимум 10 плажи на втор крак подобри од било која во Албанија.
Ако веќе имаш сместување тогаш, со среќа.  ::)

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5930
« Одговори #6717 на: 28 Јуни 2021, 10:43:15 am »
Дерми ако ви е по пат гледав слики од кај мене во друштво беа во некој камп таму, Солидни плажи и вода, а и кампот бил ефтин и суреден со доручек фрижидерчиња за секој посебн, а покрај бунгалови нуделе и шатори и душеци ако не носиш без надоместок.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469
« Одговори #6718 на: 28 Јуни 2021, 11:04:58 am »
И јас би се сложил со @Power to the people , ако веќе си на прв крак - шибај на втор (ако не си бил повеќе пати и не ти е здосаден).

Какви плажи има обобобоб

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #6719 на: 28 Јуни 2021, 11:41:56 am »
За жал имаме веќе сместување преку Booking најдено во Саранда, па во некоја наредна прилика ќе го посетиме вториот крак, нема да ни избега :) За годинава, малку скапичко ни беше таму (прв/втор крак)

По проверка на карта, веројатно Ѓипе ќе биде прескокната со оглед на патот и времето дури да се стигне таму. Ама ќе си тераме надоле кон Ксамил, Бутринт национален парк,  неколку замоци ќе посетиме и така :)

Инаку @vladic3110 баш утрово стигна вест дека во Дерми имало инцидент со 60 запалени лежалки поради конфликт помеѓу газди на хотели/кафичи.

Но ако имате други места на ум по јадранско крајбрежје, слободно пишете/препорачајте.

Единствено што останува за грижа сега е дали е отворен граничниот премин за туристи, или да барам друга рута.