Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1527535 пати)

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #6345 на: 26 Септември 2019, 14:17:07 pm »
Најчисто, најкултурно, најмирно и гостопримливо Далмација, ама далеку е дамуеам, таму најубаво се доловува Јадранот, строго во Септември. :D
После неколку неуспешни обиди за одмор во Грција, и три дена поминати во Далмација, далеку-недалеку ќе си одам таму. На јужните соседи ни цент повеќе за одмор. Полесно човек ќе напише научен труд со истражување, отколку да најде ОК место за одмор во Грција.

аман бе
оди во Сани ресорт на прв крак, имаш и ок смештј и вода ко од малдиви и бел песок

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
« Одговори #6346 на: 26 Септември 2019, 15:18:03 pm »
pa za cenata na Sani Resort, stavrno na Maldivi se odi

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #6347 на: 26 Септември 2019, 15:19:07 pm »

И кусур останува :)

Отсутен Bauer

• Редовен
« Одговори #6348 на: 26 Септември 2019, 15:20:17 pm »
Не е поскапо од Далмација каде што внимавај, се плаќа туш на плажа 50куни/користење.

Ебаве хрвати цинцари

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3698
« Одговори #6349 на: 26 Септември 2019, 15:29:59 pm »
Не е поскапо од Далмација каде што внимавај, се плаќа туш на плажа 50куни/користење.

Ебаве хрвати цинцари

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Каде тоа се плаќа? Јас никаде не сум платил. А уз дуж и попреку ја имам поминато Далмација, од Дубровник до Шибеник, башка и на најголем дел од плажите не те условува дека не смееш лежалка твоја да ставиш каде што се лежалките за издавање, напротив се прилагодуваат они каде ќе ги наместат лежалките во однос на преостанатиот простор.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1880
« Одговори #6350 на: 26 Септември 2019, 15:37:19 pm »
Најчисто, најкултурно, најмирно и гостопримливо Далмација, ама далеку е дамуеам, таму најубаво се доловува Јадранот, строго во Септември. :D
После неколку неуспешни обиди за одмор во Грција, и три дена поминати во Далмација, далеку-недалеку ќе си одам таму. На јужните соседи ни цент повеќе за одмор. Полесно човек ќе напише научен труд со истражување, отколку да најде ОК место за одмор во Грција.

@Luki Junior не се жали, ти барем не треба да се сеќираш за колата со германска табличка 😄

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #6351 на: 26 Септември 2019, 15:39:44 pm »
Mnogu pogresna pretstava ima za cenite vo Hrvatska ovde kaj nas, a najcesto od luge sto nikogas ne bile na odmor tamu. Vrska nemaat cenive sto se treskaat od rakav od takvi luge i portali sto sirat takva propaganda za Hrvatska. Drugarki odea godinava Hrvatska na odmor i do posledno ne im bese verno deka ne e poskapo od Grcija tuku i poevtino.

A za preporakava za Sani resort... garant poskapo e i od Maldivi :D
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #6352 на: 26 Септември 2019, 16:33:40 pm »
Mnogu pogresna pretstava ima za cenite vo Hrvatska ovde kaj nas, a najcesto od luge sto nikogas ne bile na odmor tamu. Vrska nemaat cenive sto se treskaat od rakav od takvi luge i portali sto sirat takva propaganda za Hrvatska. Drugarki odea godinava Hrvatska na odmor i do posledno ne im bese verno deka ne e poskapo od Grcija tuku i poevtino.

A za preporakava za Sani resort... garant poskapo e i od Maldivi :D

До сани ресортот има камп, со истата плажа и вода. Во кампот има ресторанче со 3 евра гиро, 2 евра фрапе и супер сенки за попладне :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
« Одговори #6353 на: 27 Септември 2019, 08:44:01 am »
па и цените на кампот не се баш камперски, зборувам за сместување а за да влезеш и да изедеш гиро и пиеш кафе е друг муабет.

на гиро и кафе не се тера 10 дена одмор

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #6354 на: 27 Септември 2019, 08:50:22 am »
@Luki Junior не се жали, ти барем не треба да се сеќираш за колата со германска табличка 😄

Не се жалам, споделувам лично видување на нештата. И онака на одмор сакам да паркирам кола и да не ја чепкам додека одмарам тие 7-10 дена. Едноставно многу пари платив за тоа што добив (то ест добив глупости и се на се дали два дена се одморив како човек од седум дена на одмор).

А за уништувањето на колите, таков народ се идиотски. Прво прашање му е од каде си, второ му е тврдење дека не постоиш.

аман бе
оди во Сани ресорт на прв крак, имаш и ок смештј и вода ко од малдиви и бел песок

Во такви “извикани ресорти“ најчесто најлошо си поминувам, па одамна веќе преферирам лична организација барем за сместувањето. Си сакам простор јас и на одмор, а тоа за жал најчесто го нема во таквите ресорти.

Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Bauer

• Редовен
« Одговори #6355 на: 27 Септември 2019, 10:41:50 am »
Во ред секој со своето искуство и со своите ќејфови

Јас неколку пати Турција по нивните ресорти бев и цел акцент е стаен на јадењето, ко демек луѓево гладни идат од негде и ај гоиме по цел ден, водата и плажата катастрофа и ко во кафез си тука затворен, можеби во некоја доба од животот ќе ми одговара сега не

Грција не би ја менувал плус колку сме блиску и природни убавини што има права среќа за мене, скоро секој пат одам на различно место
А за тие што си поминале лошо, наместо апартман од 30 евра одберете од 60, и убаво ќе си поминете.

Оваа година бев во Врахос кај Парга пошо со 1годишно бебе, и право уживање беше, хотелот одма на плажа, водата од јонско преубава широки плажи со ситен песок. Препорака за сите со мало дете

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #6356 на: 27 Септември 2019, 11:01:00 am »
Во Турција не сум бил никогаш на одмор/шетање/билошто. Имам предрасуди кон тој народ и држава и знам дека имаат сличен менталитет како нашиот. А тоа за мене е голем проблем.

Во Грција секогаш сум плаќал 60-70евра+ за од вечер и секогаш било просечно накај подпросечно сместувањето. Храната во ресторанчињата/таверните/кафанчињата/какоидасевикаат е исто просечна. Воопшто не вреди за цените што ги имаат. Единствено нешто што е добро е водата и морето во целата приказна, и релативната близина од кај нас. Сѐ друго е, мех, онака... И после неколку години едноставно ми прекурчи да плаќам германски цени за балканска услуга пропратена со филозофирање од некојси запотен грк.

За природни убавини и пејсажи, Јадранот е каде каде поубав. За планини и пејсажи, Словенија, Австрија, Швајцарија, Северна Италија.... Освен Швајцарија, цените во сите овие држави се изненадувачки пристапни кога ги споредува човек со грчките цени.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #6357 на: 27 Септември 2019, 11:03:28 am »
Готов си, те асимилираа таму горе ;D

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #6358 на: 27 Септември 2019, 11:22:56 am »
Готов си, те асимилираа таму горе ;D

Или тоа, или ме научиле на вредноста на парите и дека магаре на ги сере еврата.  ;D ;D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #6359 на: 27 Септември 2019, 12:02:39 pm »

Оваа година бев во Врахос кај Парга пошо со 1годишно бебе, и право уживање беше, хотелот одма на плажа, водата од јонско преубава широки плажи со ситен песок. Препорака за сите со мало дете

Можеш малку подетално, какво беше морето имаше ли бранови, ветер, плитко.. Хотелчето шо како цени, полупансион или како беше? Кујна имаше?