Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1756358 пати)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #960 на: 01 Јули 2012, 17:11:05 pm »
да го најдов координати 41.174471,22.729994

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
« Одговори #961 на: 01 Јули 2012, 18:46:40 pm »

Zakynthos е тапа...Веруј :D :D ...Жими морето што е добро, другото е лошо (не катастрофа). Се разочарав искрено. Лаганас да не те лаже памет да одиш освен ако не си 17 годишно детиште со зовриени хормони.

тапа ::)

Читајте...доследно!

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #962 на: 01 Јули 2012, 22:31:21 pm »
Морето е море, си има име. Плажите и местата се феноменални. Лошото е само таа уличка, лаганас. Другото е се феноменално. Само за една уличка епитет лошо неможеш да дадеш. Ако ти е за убава журка ќе си иеш во центарот воЗакинтос и ќе си поминеш супер, европски менталитет. Така да далеку од лошо е Закинтос во секој поглед.

Скапо е. Закинтос ќе си отидам со тие пари.

Zakynthos е тапа...Веруј :D :D ...Жими морето што е добро, другото е лошо (не катастрофа). Се разочарав искрено. Лаганас да не те лаже памет да одиш освен ако не си 17 годишно детиште со зовриени хормони.

Изгледа другата недела тргам за Лефкада...

Дај кажувајте најдобра рута?...ВиаМишелин ми препорача една рута. Едни ми премислуваат викаат демек планини била дрн дрн јариња...ај некој што бил нека каже...

Во основа патот за Крф...со тоа што се исклучувам лево и продолжувам надолу за Лефкада...под подвозниот премин (изглеа) и преку мост влегувам Лефкада...?

Патарини колку има?...Цени... :)

Јас бев лани за Лефкада патарини имаше мислам 2 не беа многу скапи 2-3 еур али имаше уште две што не беа пуштени. Терај си по автопат патот е ептен добар само има околу 20-30 тунели кои малце се напорни за жените.
Пази само на излез на некои од тунелите ако претераш со брзина на излагање и има ветер малце знае незгодно да биде.
Иначе на Лефкада влегуваш преку мостче.
Препорака да бидеш сместен на страната која гледа према Италија...
Јас само на лефкада направив околу 500км со оглед дека има убави плажи кои беа троа подалеку.

Патот го знам и тунлите ги знам, а другово со плажите и со местата за сместување да ми кажеш.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55268
  • Махер
« Одговори #963 на: 01 Јули 2012, 23:44:13 pm »
За Лефкада се што треба ќе ти објаснам пред да идеш. Исто ко лани за Закинтос. :)

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #964 на: 01 Јули 2012, 23:55:42 pm »
Обавезно! Само да успеам со пасошот да средам работа. Ај ваљда ќе се среди па макар требало некој денар поише да се даде.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4148
« Одговори #965 на: 02 Јули 2012, 02:16:34 am »
Дени дај пиши за Лефкада што како. Јас планирам некаде кај 20ти натаму да се пуштам.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #966 на: 02 Јули 2012, 09:49:32 am »
Ај на пиво-миво да разглобиме. :) Со члинк заедно. :)

Грубо иде вака. Значи тргаш за Солун, пуниш бензин пред граница дур не почне да капе. Стигаш до солун и пуниш беннзин пак дур не почне да капе. И после по егнатиа одос, идеш само право (НЕМА БЕНЗИНСКИ, или чат пат) ама нов е патот и треба резервоарот да е до даска пун пред да тргнеш по него. Се стига прописно преку милион тунели и остали ствари. Кога ќе влезеш во Лефкас, идеш на раскрсницата лево - па до крај па десно и искачаш накај Нидри. Ова се го има навигација. Или испечати го.

Се сместуваш и идеш на локалната плажа за тој ден.
Јадеш гиро кај Сотирис - едно свинско - едно пилешко и грчка салата. Чисто да знаеш што како е за понатака.
Следен ден идеш на Егремни плажа и си носиш вода и чадорче (ако со со женско). Си го собираш јазикот полека и одиш по скалите. Пиеш вода за да не паднеш во несвест.

Следен ден одиш на Катизма и се сунчаш доле, и после се качуваш во Копла на пиење и закон музика преку ден. Тушеви базени - се. И секако плажата...

Следен ден одиш на Порто Кацики, ПАЖЉИВО да не се запрепастиш. Исто си носиш вода и чадорче ако сакаш. Има горе мини бутка со по некој сендвич, ама ко да нема.

Следен ден одиш на Василики и ја гледаш плажата, ако ти се свиѓа -седи. Тоа е. Ако не, пали колата и оди на пристаништето во Василики. Од таму со бродче се оди до плажа Агиофили. Задњо бродче трга во 14, задњо бродче се враќа во 18ч. Ако ги утнеш - остана... Да се собере целото ѓубре од Агиофили пред одење, зошто ќе те најдат.

Следен ден идеш од пристаниште во Нидри на тура до Итака и Кефалонија. Фаќаш место на бродот напред да гледаш каде вози, уствари пред капетанот да седнеш. Не го знаат тоа место и празно е. Има за 5 души. Фактор 8 да не се заборави. Се симињаш, јадеш, пиеш, се бањаш, фотки... помина и тој ден.

Имаш уште плажи, Агиос Јоанис, Агиос Никитас... Ама тоа по желба, зависи колку дена ќе седиш.

И рипит на оноа што највеќе те бендисало.

За Грција важи правилото дека они одат на одмор од 1ви август. Значи гужвата е доста поголема од 1ви натака.

За враќање, да не заборавиш пунење резервоарот до капење пред да тргнеш по автопатите.  8)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9532
« Одговори #967 на: 02 Јули 2012, 11:57:19 am »
јас бев лани ова шо ви го пишал Дени е така до збор, едино јас не бев сместен во Нидри само една вечер прошетав до таму, Егремни и Порто Катсики се дефинитивно најубави иако има и други мали плажички за кои може малце повисока кола треба да имаш за да им влезеш зависи од деновите кои си таму ама овие 2 не смееш да ти прошуштиш.

Ако си љубител на бранови ко мене има плажи кај што кога ке опали ветер можеш јако да си поминеш низ брановите :D

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #968 на: 02 Јули 2012, 20:35:53 pm »
@Deni

Сега се вратив од Лариса. Ајде некој друг термин да напрајме да ми кажеш што како. Пошто и со пасош изгледа ќе завршам работа.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4148
« Одговори #969 на: 02 Јули 2012, 20:45:28 pm »
Фала на советите, ќе користат многу. Јас да си кажам право, ич не сум љубител на море и плажи, радо би одел низ европа и би се возел :D ноооо со женска кога одиш таа е. За гориво не верувам дека толку ќе имам проблем зошто сепак со еден резервоар на отворено минам 1000км но ќе послушам совет и ќе ставам на последната бензинска во Солун.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #970 на: 02 Јули 2012, 20:56:49 pm »
Фала на советите, ќе користат многу. Јас да си кажам право, ич не сум љубител на море и плажи, радо би одел низ европа и би се возел :D ноооо со женска кога одиш таа е. За гориво не верувам дека толку ќе имам проблем зошто сепак со еден резервоар на отворено минам 1000км но ќе послушам совет и ќе ставам на последната бензинска во Солун.
Остај ти тие муабети. Ова не е плажа - плажа. Ова е нешто сосема друго.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #971 на: 03 Јули 2012, 01:15:01 am »
ало бе... внимавајте со сликиве.. има срце-болни луѓе тука... што се бре замислувате вие? :P :P ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4627
« Одговори #972 на: 03 Јули 2012, 01:39:59 am »
боли глава сликиве,изгледа и ја ќе идам летово на лефкада:)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7247
« Одговори #973 на: 03 Јули 2012, 12:12:21 pm »
Значи Дени ни е Лефкада-Гуру ;D ;D ;D и мене ми е во план, секоја година по некој остров, лани Закинтос, годинава Скиатос .... а мме Грциве многу ги имаат ;D ;D ;D

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #974 на: 03 Јули 2012, 13:05:00 pm »
Па не само за Лефкада. :) :) :) :) :) :)

Како планираш Сикјатос? Со кола или со бус?