Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1722479 пати)

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1085
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #930 на: 30 Јуни 2012, 12:47:34 pm »
на закинтос да, ама кога ќе израчунаш гориво+патарини+мостарина+траект, сигурен сум дека поскапо излегува.

патарините не се многу некои си 10евра еден правец, мостарина мислам дека 12-13 еден правец, траект за кола со двајца 55 во еден правец, плус гориво за некои си 800км

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #931 на: 30 Јуни 2012, 12:50:01 pm »
Толку е, 100 евра траект натаму наваму, мостот колку беше, горивото исто не е многу. Врти сучи ако ставиш надигитрон ќе се најдеш во Закинтос. Веруј ми.

Отсутен zvonkog

• Редовен
« Одговори #932 на: 30 Јуни 2012, 12:54:43 pm »
што да ти верувам, сум бил и таму и таму  ;) :D, не сум ставал на кантар кај поскапо, туку сум цепал, ако гледаш исплатливост во однос на одење со автобус ама ич не се исплати, за закинтос ми одбија 70 евра за двајца, едвај за траект и мостарина во еден правец.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #933 на: 30 Јуни 2012, 13:00:40 pm »
Епа оди после изнајми кола, па бензин за неа, па комфорот и „договарања“ со останати, па каснел автобусот, па морони што јадат смрдливи ствари по автобус. ПА ДЕТЕ ШТО ПЛАЧЕ!!!

Не фала. Поефтино е со кола.

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #934 на: 30 Јуни 2012, 13:03:51 pm »
Заборави и луѓе што прдат, клима расипана, боље да је нема. Или па ако ти се погои ко мене до Бодрум само една ебана песна да ти пушта и нервно ќе оболиш. Како што кажав, патот си го рачунам, ако не рачунам за пат се знае кај ќе одам. Минатата година се опуштив оваа малце по стегнато.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7792
« Одговори #935 на: 30 Јуни 2012, 13:07:39 pm »
Заборави и луѓе што прдат, клима расипана, боље да је нема. Или па ако ти се погои ко мене до Бодрум само една ебана песна да ти пушта и нервно ќе оболиш. Како што кажав, патот си го рачунам, ако не рачунам за пат се знае кај ќе одам. Минатата година се опуштив оваа малце по стегнато.

Аха, и Балотели вика така со хет трик утре  ::) ::) ::)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #936 на: 30 Јуни 2012, 13:10:43 pm »
Odmorce vo Uganda :)

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #937 на: 30 Јуни 2012, 13:17:51 pm »
@Tommy

Ах чул те Господ. Ќе биде тоа добар одмор. :D :D

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #938 на: 30 Јуни 2012, 13:20:13 pm »
Сега Deni ке го каже своето гледање на твојата желба ...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #939 на: 30 Јуни 2012, 13:22:43 pm »
Не бе. Ама и јас барам идеи, затоа се мешам. Се извинувам ако сум досаден.

Отсутен zvonkog

• Редовен
« Одговори #940 на: 30 Јуни 2012, 13:26:45 pm »

оболување !!!!???? некаде 95-96год. со еден другар купуваме само автобуски карти за кушадаси, смештај сами си бараме на лице место.
картите ги земаме на старата меѓународна кај стара железничка што беше и ни викаат високо туристички автобус ќе биде.
требаше да тргнеме во 15ч арно ама до 16.30ч нема автобус и конечно се појавува еден, арно ама не бил за нашата група, јака им душа на тие два пати им се расипал по пат.
е сега за нашава група се појавува еден галеб-охрид крш од најстарите, го гледам има компресор одозгора, добро барем клима ќе има по пат.
ни клима ни бутур, 60-70на саат, не нервно не секакво се оболев, у кушадаси бевме после 39саати, пиче мамино се му дадовме на шоферот, не работела климата(читај помалку гориво), чекај на бугарско-турска граница незнам колку саати пошто идиотот демек поима немал како што треба(читај мито и корупција на негова или на сметка на агенцијата а не на патниците) итн итн. оболени до даска.
ама за сметка на тоа толку добри 14дена сме поминале таму....пијанки, журки, пичици, џипови, скутери......
а назад комплетно друга приказна, доаѓа автобус од хисар, го вози младо шиптарче (свака му част) стигнавме у скопје за 22-23 саата, цепење до даска, спремен со штеки цигари и виски за по граници, ала секунд поминување се преку ред.

и за крај, прво пошто сум 194см и 0,1тон, со автобус ама ич не патувам во последниве години,
за прдење, смрдење, небањати и пинџури, кромиди и сл. по пат.......не ги можам по ниедна основа.

затоа колата под мене и како господин, или со авион за подалеку....ако нема за тоа, си седам по дома.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #941 на: 30 Јуни 2012, 13:33:01 pm »
Потпишувам, со две раце и една нога. Автобуси? Никад!

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #942 на: 30 Јуни 2012, 13:38:23 pm »
За човек со фамилија автобус никако и исто така ако идеш сам со девојката, ама ако се собере друштво од 10-15 души нема боље од автобус! Гарантирам!

Отсутен zvonkog

• Редовен
« Одговори #943 на: 30 Јуни 2012, 13:44:16 pm »
10-15 табиети да ги трпам на одмор, тоа можеби на 17-18год возраст, сега не фала. последен таков доживљај ми беше на апсолвентска низ европа.
и пак не фала со автобус во ниедна комбинација.

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #944 на: 30 Јуни 2012, 15:24:09 pm »
Не бе. Ама и јас барам идеи, затоа се мешам. Се извинувам ако сум досаден.

Не бе, имплементирав на твојата шега, You being god ...