Минатата година бев на одмор во Лефката,бев сместен во Василики во вила Алтина,прекрасна вила на неколку метри од самата плажа.Позната е по аматерското едрење,има неколку школи за едрење,не е нешто екстремно со ветар и има многу кои учат да едрат.Близу Василики се наога прекрасната плажа Агиофили,до неа се стигнува со брод кои чини околу 3-4 евра повратна карта и на секој час има брод кој вози и се враќа во Василики.На околу 15-18 км од Василики се наоѓаат двете најпознати плажи Портокацики и Егремни до кои се стигнува со кола или скутер,тоа се диви плажи и се прекрасни.Плажата Катизма се наоѓа близу Агиос Никитас и е урбана голема плажа.По мое најдобро е да сте сместени во Василики бидејќи наблиску се Порто Кацики, Егремни и Агиофили.Ги посетивме скоро сите плажи но според мене овие три се најдобри и ако би одел пак само би одел на овие три.Местото е мирно.Има едно крстарење кое е доста интересно,чини околу 20 евра и се оди до Итака,се круза околу остроВите на Оназис,Кефалонија,се останува 1час на Егремни,се посетува една пештера која во моментот не ми текнува.Ние изнајмивме кола на 3 дена за некои си 110 евра,го свртевме цел остров.Но уште еднаш горе споменатите плажи обавезно да ги посетите што е можно повеќе,на другите не си го губете времето.
Агиофили

Егремни

Порто кацики

Порто кацики

Оваа година сакам да одам во Парга,сакам малку помирен одмор,да биде само на легачење и не на многу скитање по плажите.