Автор Тема: Servis Mazda Skopje  (Прочитано 48537 пати)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Одг: Servis Mazda Skopje
« Одговори #45 на: 11 Април 2013, 08:55:47 am »
Абе добро, не се знае какво масло и какви филтри му ставил, ама која е логиката да не зима за работна рака освен ако се работи за близок пријател или роднина. Така да јас мислам таа цена си ја става во цената на деловите па луѓево радосни- леле човеков без пари работи.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #46 на: 11 Април 2013, 08:57:18 am »
Се кладам во што сакаш дека истите филтри од Солид АС ги ставил. Сите земаат од таму, а од нив земаа и шупците од Аутокомерц пред конечно да затворат.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8124
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #47 на: 11 Април 2013, 09:34:13 am »
Aman be do tolku e dobra?
Dodusa vo karavan verzija i mene mi pravi merak.
Ја видов во седан верзија во Кавадарци, и тоа во црвена боја, страшно убава боја, со 2 оџаци од позади...
Аутото надворешно е страхота!!!!!

Отсутен DeCrecy

• Почетник
  • *
  • Пораки: 16
« Одговори #48 на: 11 Април 2013, 23:45:14 pm »
Другар те одрал овој Аце...
Еве мене колку ме фати на Mazda 6 DOHC 1.8i 16v:

Масло за мотор Total Quartz 9000 10W40 full synthetic 5L - 1900 денари (1980 регуларна цена)
Филтер за воздух Ashika - 570 денари
Филтер за масло Ashika - 300 денари
Филтер за клима - 490 денари
Сервисна услуга - 0 денари

Цени од Февруари 2013

Деловите се земени по големопродажна цена од Солид АС, малопродажната е 20% повисока освен цената на уљето на кое практично нема разлика во цена меѓу малопродажна и големопродажна. Работната рака ми беше бесплатна од пријател.

Кога би ја носел мојава Мазда 6 која собира 4.3L масло(морам да купам 5L) кај твој Аце, ќе ме кошта 6000 денари.
Со моите цени од Солид АС, кои верувам дека ги има и Аце, мене промената ме кошта 3280 денари. Значи твој Аце за промена на масло става работна рака од минимум 2700 денари или повеќе. Ова повеќе го велам затоа што не знам што уље ти сипува, ама судејќи според останатите цени кои ти ги дал не верувам дека возиш уље кое стварно кошта 600 денари по литар

Па ете, ако си обичен смртник и одиш во Солид АС и си ги купиш деловите ќе те коштаат помалку од 4000 денари. Да одиш на сервис за промена на масло и филтри ќе ти земат 500 денари максимум. Значи Аце твој те бричи на суво со тап жилет, а ти радосен и благодарен уште па и го фалиш...

Прашај го Аце што уље ти става(ако не те излаже) и оди во Солид АС провери си цени на делови, па дојди и кажи ни колку си заклан.

Маслото за мотор е ова

тоа е и препорачано од Мазда (за Мазда 3 со 1.4 мотори како што е мојот), значи ако јас ги купувам деловите од Солид АС будејќи немам пријател ќе ги платам за
20% поскапо и малку ми е чудно како филтерот за воздух ти е поскап од филтерот за клима али нема везе.

Со тие + 20% цените ќе бидат приближни со тие јас што ги платив и немам пријател во сервис да ми ги замени бесплатно така да
морам да ја носам колата на некој сервис, Аце работел во Мазда 9 години и зошто не би ја однел кај него.

Аце не ми е ни пријател не го ни знам отидов кај него по препорака на луѓе од форумов и мислам дека не згрешив.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #49 на: 12 Април 2013, 01:19:31 am »
Филтрите мене ме коштаат 570 + 300 + 490 = 1360 денари
Ако ставиме +20% ќе испаднат 1360 * 1.2 = 1600 денари

Кај Аце тебе те коштаат 1000 + 500 + 1500 = 3000 денари
3000 денари не е приближно 1600 денари туку приближно двојно.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1413
« Одговори #50 на: 12 Април 2013, 21:19:05 pm »
Јас мојата мазда додека беше под гаранција ја сервисирав во Аутокомерц (така мислам се викаше фирмата) и искрено да ви кажам воопшто не бев задоволен, еве зошто... на нешто повеќе од 43.000 км и три месеца од истек на гаранција, на 2-3000 км после редовен сервис и нормално возење, од неразјаснети причини остана без масло во моторот. Се појави чуден звук па така видов дека нема масло, дотурив и право ја однесов во сервис. Ја оставив неколку дена да видат што е проблемот и ми јавија дека тоталка зарибала. По извесни натегања, одобрија нов полу мотор да речам... блок, клипови и радилица. Од кога ја направија имаше доста проблеми и тоа:
1. ги згрешија цревцата од вакумите а притоа ме убедуваа дека толку и била силата и така треба да иде
2. отпадна една полуосовина зашто заборавиле некој лагер да стават
3. чадеше ко луда и трошеше масло као ја кока кола зашто главата ја склопија со истите гумици од вентили кој притоа речиси се пластифицирале и распаднале,
4. не се сеќавам уште што ама маздата на живци ми идеше тој период, мразев дизели
И после фино лепо кај Дејан у гаража, за два три дена ја среди целосно и еве ја сеа 200к има, преде као маче, не троши капка масло, троши капка дизел а притоа многу добро иде а и не чади воопшто.
Се извинувам на долгиот пост. :D

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #51 на: 12 Април 2013, 21:30:07 pm »
1. ги згрешија цревцата од вакумите а притоа ме убедуваа дека толку и била силата и така треба да иде

...и во Макпетрол го добив истиот одговор по сличната интервенција на моторот на една Civic 1.7 CDTi. Но, marsher потоа ја среди  ;)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #52 на: 13 Април 2013, 09:39:03 am »
Interesno, no kako ke ti zemat pari be ? Koga si vozis 35K EUR plus kola toa e sitnica. Ima milioni stosovi i prevari na servisite da te zarobat da ides kaj niv.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #53 на: 13 Април 2013, 09:51:39 am »
Бугар, не туку треси зелени (како по обичај). Ако некој платил кола од 35.000 евра треба да биде спремен да фрла пари?

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #54 на: 13 Април 2013, 09:58:57 am »
Ti zero normalen li si ?
Pa ako vozis 25K EUR kola sto e za servis 200-300 EUR ??? Nisto.
Ako sakas da ja vozis ke si plakjas.

Ama toa sto se pravi e daleku od fer. Idejata e ako ti bide se ok na kolata servisite ke propadnat. Od menjanje ulje i filtri nemaat golem kjar.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #55 на: 13 Април 2013, 10:32:13 am »
А прочита ли ти воопшто што се случило? Не викам дека треба сервисот да е ефтин, ама на човекот во сервис му ја упропастиле колата.

Него, интересно како ја симнуваш границата. Прво беше 35.000 евра. Сега е 25.000 евра.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #56 на: 13 Април 2013, 11:48:39 am »
Не знам за вас ама ја си направив алатка која совршено функционира !

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #57 на: 13 Април 2013, 12:05:55 pm »
А прочита ли ти воопшто што се случило? Не викам дека треба сервисот да е ефтин, ама на човекот во сервис му ја упропастиле колата.

Него, интересно како ја симнуваш границата. Прво беше 35.000 евра. Сега е 25.000 евра.

Toa e taka i za zal vo mnogu servisi NE SE ZAMARAAT so nisto. Na primer ke mu recat treba milion raboti da se zamenat a ustvari se raboti za edno crevce sto ne kosta ni 1 EUR.
Covekot prvo i delumno si ja ima krivicata sto ne si proveruval maslo na vreme i dovel do sostojba da dojde do pogolemi problemi.
Zatoa so sekoja kola ima upatstvo i tamu pisuva SE.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #58 на: 13 Април 2013, 12:46:17 pm »
Кај Аце:

Масло за мотор - 600 денари/литар
Филтер за воздух - 1000 денари
Филтер за масло - 500 денари
Филтер за клима - 1500 денари (во Мазда официјалниот наводно бил 3700 денари, не знам не сум менувал таму)
Цени од Април 2013
Другар те одрал овој Аце...
Еве мене колку ме фати на Mazda 6 DOHC 1.8i 16v:

Масло за мотор Total Quartz 9000 10W40 full synthetic 5L - 1900 денари (1980 регуларна цена)
Филтер за воздух Ashika - 570 денари
Филтер за масло Ashika - 300 денари
Филтер за клима - 490 денари

Цени од Февруари 2013

Деловите се земени по големопродажна цена од Солид АС, малопродажната е 20% повисока освен цената на уљето на кое практично нема разлика во цена меѓу малопродажна и големопродажна. Работната рака ми беше бесплатна од пријател.

Кога би ја носел мојава Мазда 6 која собира 4.3L масло(морам да купам 5L) кај твој Аце, ќе ме кошта 6000 денари.
Со моите цени од Солид АС, кои верувам дека ги има и Аце, мене промената ме кошта 3280 денари. Значи твој Аце за промена на масло става работна рака од минимум 2700 денари или повеќе. Ова повеќе го велам затоа што не знам што уље ти сипува, ама судејќи според останатите цени кои ти ги дал не верувам дека возиш уље кое стварно кошта 600 денари по литар

Па ете, ако си обичен смртник и одиш во Солид АС и си ги купиш деловите ќе те коштаат помалку од 4000 денари. Да одиш на сервис за промена на масло и филтри ќе ти земат 500 денари максимум. Значи Аце твој те бричи на суво со тап жилет, а ти радосен и благодарен уште па и го фалиш...

Прашај го Аце што уље ти става(ако не те излаже) и оди во Солид АС провери си цени на делови, па дојди и кажи ни колку си заклан.
drugarce mesas babi i zabi proverete gi cenite no za tvojata kola i negovata sigurno se golemi razlikite i covekot ne e lud da go odere ednas i posle nikogas da ne mu dojde

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #59 на: 13 Април 2013, 12:48:48 pm »
Филтрите мене ме коштаат 570 + 300 + 490 = 1360 денари
Ако ставиме +20% ќе испаднат 1360 * 1.2 = 1600 денари

Кај Аце тебе те коштаат 1000 + 500 + 1500 = 3000 денари
3000 денари не е приближно 1600 денари туку приближно двојно.
mene fiterot za vozduh me kosta 100 den za ulje150  i uljeto 800 znaci 1050 kompleten servis