Кај Аце:
Масло за мотор - 600 денари/литар
Филтер за воздух - 1000 денари
Филтер за масло - 500 денари
Филтер за клима - 1500 денари (во Мазда официјалниот наводно бил 3700 денари, не знам не сум менувал таму)
Сервисна услуга - 0 денари
Цени од Април 2013
Другар те одрал овој Аце...
Еве мене колку ме фати на Mazda 6 DOHC 1.8i 16v:
Масло за мотор Total Quartz 9000 10W40 full synthetic 5L - 1900 денари (1980 регуларна цена)
Филтер за воздух Ashika - 570 денари
Филтер за масло Ashika - 300 денари
Филтер за клима - 490 денари
Сервисна услуга - 0 денари
Цени од Февруари 2013
Деловите се земени по големопродажна цена од Солид АС, малопродажната е 20% повисока освен цената на уљето на кое практично нема разлика во цена меѓу малопродажна и големопродажна. Работната рака ми беше бесплатна од пријател.
Кога би ја носел мојава Мазда 6 која собира 4.3L масло(морам да купам 5L) кај твој Аце, ќе ме кошта 6000 денари.
Со моите цени од Солид АС, кои верувам дека ги има и Аце, мене промената ме кошта 3280 денари. Значи твој Аце за промена на масло става работна рака од минимум 2700 денари или повеќе. Ова повеќе го велам затоа што не знам што уље ти сипува, ама судејќи според останатите цени кои ти ги дал не верувам дека возиш уље кое стварно кошта 600 денари по литар
Па ете, ако си обичен смртник и одиш во Солид АС и си ги купиш деловите ќе те коштаат помалку од 4000 денари. Да одиш на сервис за промена на масло и филтри ќе ти земат 500 денари максимум. Значи Аце твој те бричи на суво со тап жилет, а ти радосен и благодарен уште па и го фалиш...
Прашај го Аце што уље ти става(ако не те излаже) и оди во Солид АС провери си цени на делови, па дојди и кажи ни колку си заклан.