Автор Тема: Мобилни Оператори  (Прочитано 373489 пати)

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2827
Одг: Мобилни Оператори
« Одговори #1020 на: 10 Јануари 2015, 19:23:51 pm »
Ти па ама си пребирлив... луѓе земаат слободен ден од работа за да одат во Т-Мобајл салон да завршат работа, а ти се жалиш на гужвата.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #1021 на: 10 Јануари 2015, 19:24:43 pm »
Na mobimak nema da zgresis sigurno a za vo salon guzvite im se nepodnoslivi ama zatoa kje gi preebes od doma..
Na sajtot na mobimak imas opcija da plakjas online taka da otvori si acount toa e 2 minuti rabota i posle sekoj mesec smetkata kje ti stigne preku poraka i na meil.Kje si platis od akauntot za 30 sekundi kje si resis problemot...

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4593
« Одговори #1022 на: 10 Јануари 2015, 19:28:30 pm »
за да склучам договор треба да чекам,нормално дека после очи не ми гледаат у салон,како и за сите останати комуналии по дома :)

ај да не праам дупли пост
« Последно менување: 15 Јануари 2015, 23:46:29 pm ficomk »

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5853
« Одговори #1023 на: 17 Јануари 2015, 21:25:21 pm »
Превртува стрелки 4г-во на Т.

Ова е во Аеродром, во центар немам измерено.

Присутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4136
« Одговори #1024 на: 17 Јануари 2015, 22:04:44 pm »
Вчера се разочарав од Оне и нема шанси да го продолжам договорот со нив. Првата работа беше што Galaxy S4 што ја земав од кај нив каква и uSim картичка да  и ставам не подржува 4G и не јавува LTE во избор на мрежата, бев во салонот да прашам што како и неписмени се таму, потоа и техничката подршка која е исто така неписмена незнаме што да каже. И втора и најважна работа е што ми кажаа дека немаат комерцијална понуда на LTE мрежа. т.е. Имале LTE мрежа но можела да се користи само со uSim картичка ставена во УСБ стик и само во реонот на центарот на Скопје, преку мобилен телефоно неможело да се користи тоа а и не било планирано во блиска иднина да може да се користи. Толку е од мене со One кога во 2015 год. немаат LTE.
Успат ја погледнав и понудата на ВИП за деловни корисници и е очајна. Се надевам ќе имаат подобра понуда до Мај.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18040
« Одговори #1025 на: 17 Јануари 2015, 22:08:39 pm »
Имале LTE мрежа но можела да се користи само со uSim картичка ставена во УСБ стик и само во реонот на центарот на Скопје, преку мобилен телефоно неможело да се користи тоа а и не било планирано во блиска иднина да може да се користи.

What the fuck? Да ти го ебам операторот.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1026 на: 17 Јануари 2015, 23:54:13 pm »
Вчера се разочарав од Оне и нема шанси да го продолжам договорот со нив. Првата работа беше што Galaxy S4 што ја земав од кај нив каква и uSim картичка да  и ставам не подржува 4G и не јавува LTE во избор на мрежата, бев во салонот да прашам што како и неписмени се таму, потоа и техничката подршка која е исто така неписмена незнаме што да каже. И втора и најважна работа е што ми кажаа дека немаат комерцијална понуда на LTE мрежа. т.е. Имале LTE мрежа но можела да се користи само со uSim картичка ставена во УСБ стик и само во реонот на центарот на Скопје, преку мобилен телефоно неможело да се користи тоа а и не било планирано во блиска иднина да може да се користи. Толку е од мене со One кога во 2015 год. немаат LTE.
Успат ја погледнав и понудата на ВИП за деловни корисници и е очајна. Се надевам ќе имаат подобра понуда до Мај.

ако од оне не си задоволен (не сум ни јас моментално) ич негледај понуди во вип... уште по очајни се... фаќај првец накај т-лопови... за натака и јас се острам... да ми истечат договорите и таму сум... знам ке платам 10-15% повеќе ама ке ја добијам услугата...

башка да те потсетам (или информирам ако не знаеш) од 01.01.2015-та вип и оне се споија во една фирма... така да, јасно е се нели?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #1027 на: 18 Јануари 2015, 01:53:13 am »
Ужас се и ОНЕ и ВИП, интернетот за ништо не чини. Во центар на Прилеп интернетот од ОНЕ ништо не отвара. Девојка ми зеде од ВИП 666 претплатата и треба да има 4г ама не знам ни 2г дали има. Само т-мобиле друго ништо, можи се поскапи од другиве ама за интернет и мрежа нема никаква забелешка.

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20377
« Одговори #1028 на: 18 Јануари 2015, 03:04:38 am »
Ептен фрки имам со ВИП. Кога е на 4г мрежа(мрежа, не интернет да не се разбереме погрешно) и пробувам да направам повик, паѓа повикот, паѓа мрежата на 0, се мења мрежата на 3г, вртам пак, пак паѓа повикот, ме избацува од нетворк скроз како да не важи симот, се враќа на 3г, и тек тогаш можда ќе заврти. Кога е негде кај што немаат 4г покриеност првиот пат паѓа па вториот пат може и ќе заврти.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30629
    • CARclub.mk
« Одговори #1029 на: 18 Јануари 2015, 07:58:23 am »
„Супер се ВИП бе, за тие пари..“

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44984
  • Il Moderatore
« Одговори #1030 на: 18 Јануари 2015, 08:22:47 am »
Свичувајте си ги телефоните на 2G, за да не ви паѓа мрежа, а кога ќе ви треба нец, шибајте на 4G. 2G e доволно и за пораки и за Carclub форумче (освен темите видеос и музиче) :D Ова важи за сите оператори.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5436
  • Пиши лаже
« Одговори #1031 на: 18 Јануари 2015, 11:59:14 am »
Јас не гледам цело време користење на 4Г мрежа кога сеуште покриеноста е премногу слаба, да речам никаква. Не само за Вип туку и за Т Мобиле. ХСДПА(+) секако брка одлична работа, брзина до 25МБит Ви е повеќе од доволна за сурфање, гледање фудбал, јутјуб хд и слично.
4Г то секако е само за фалење по форуми. Башка и повеќе батерија јаде така. :)
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Присутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #1032 на: 18 Јануари 2015, 15:27:24 pm »
Јас не гледам поента да свичувам мрежи цело време сам.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5436
  • Пиши лаже
« Одговори #1033 на: 18 Јануари 2015, 15:31:32 pm »
Не мора да свичуваш цело време. Остави го на 2г/3г ауто и ке си се конектира самото. Како што кажав погоре 3Г то е сосема доволно.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Присутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #1034 на: 18 Јануари 2015, 15:41:46 pm »
Наместено е на 4г ауто и немам намера секој пат кога ќе сакам да идам на нет да свичувам од 3г на 4г мануелно. На вип порастеретена е 4г мрежата за интернет и е каде каде подобар него ли Х+.