Автор Тема: Мобилни Оператори  (Прочитано 288255 пати)

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
Одг: Мобилни Оператори
« Одговори #150 на: 21 Април 2013, 19:18:06 pm »
Платена сметка пред 2 недели, платена последна сметка 10 дена пред да истече крајниот рок, до сега во 3 години сите сметки плаќани во рок.

Прво стига опомена дека не е платена сметката, затоа што идиотите имаат проблем со евиденција, сметката однесена после 7 минути во салон, скенирана и пратена каде треба. 20 минути подоцна исклучен поради неплаќање :)

После пцуење и ебавање мајки уклучен со 30 минути задоцнување.

Последица: Довидување ОНЕ, отидов јас во Т :)

Истово му се случи и на комшијата..Стварно несериозно од ОНЕ..

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #151 на: 21 Април 2013, 19:58:24 pm »
Banzai

Сигурно ги плаќаш во банка или евентуално во пошта. Ги држат денови, недели за камата најверојантно.

Затоа сметките ги плаќам од кај што ги добивам т.е. кај нив. Од големи искуство ви кажувам да си практикувате вака за да не бидете исклучени.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4200
« Одговори #152 на: 21 Април 2013, 20:00:31 pm »
не сум сигурен дали смеат да го прават тоа,да држат твои пари

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #153 на: 21 Април 2013, 20:02:21 pm »
Па одма исклучено ко кујзнае што... Свашта.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43650
  • Il Moderatore
« Одговори #154 на: 21 Април 2013, 22:14:17 pm »
Banzai

Сигурно ги плаќаш во банка или евентуално во пошта. Ги држат денови, недели за камата најверојантно.

Затоа сметките ги плаќам од кај што ги добивам т.е. кај нив. Од големи искуство ви кажувам да си практикувате вака за да не бидете исклучени.

Сметка платена во банка или во пошта, мора истиот или наредниот ден да се процесира. Така работи платниот промет. За услугата си зимаат провизија банките и поштите, не може за камата да ги држи.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #155 на: 21 Април 2013, 22:17:04 pm »
Не плаќајте сметки во пошта и ќе немате проблем. Мене ми се има случено сметка платена во банка пред 3 дена да биде евидентирана  а онаа платена пред 20 дена во пошта сеуште да ја нема во евиденција. Зошто и како не знам, системот им е срање или не им функционира не знам стварно? Од тогаш никогаш не сум платил ниедна сметка во пошта!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43650
  • Il Moderatore
« Одговори #156 на: 21 Април 2013, 22:22:55 pm »
`бем ли га ја вака знам:

Цитат
Платниот промет преку овој систем се врши на следниов начин: кога клиентот на банката ќе даде налог за плаќање во полза на некое лице кое има сметка во друга банка, банката го проследува налогот за плаќање до КИБС. Меѓутоа, во тој миг не се врши конечно пла-ќање, туку само се врши размена на пораки за плаќањата од една кон друга банка. Така, во текот на работниот ден, сите банки ги доставуваат своите налози за плаќање и на крајот од денот се врши пресметка на сите приливи и одливи, одделно за секоја банка, и така се утврдува нето-состојбата на сметката на секоја банка. На крајот од денот, сите налози за плаќања меѓу банките меѓусебно се пребиваат и се добива салдото на сметката на секоја банка, кое покажува дали во текот на работниот ден банката имала повеќе уплати од исплати или обратно. Оваа разлика оди на порамнување кај платниот систем во централната банка и најдоцна во рок од еден час по извршената пресметка, банките со нето-одлив врз основа на плаќањата се должни, од својата сметка кај централната банка, да го уплатат наведениот износ во полза на сметката на КИБС, а потоа од тие пари се врши уплата на сметките на банките кои имале нето-приливи. На тој начин, на крајот на работниот ден, сметките на сите банки во КИБС треба да се сведат на салдо нула, бидејќи овие сметки служат само за пресметка, т.е. за потребите на пребивањето. Меѓутоа, ако некоја банка нема доволно пари на својата сметка кај централната банка, тогаш нејзините налози за плаќање не може да се извршат и затоа во КИБС не се вршат конечни плаќања.

Е сеааа последнана реченица, може да е случај со пошта...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #157 на: 21 Април 2013, 22:23:02 pm »
Сметките се плаќани во комерцијална банка.

Никако не е мој проблем ако сметката која е на време платена они ја немаат во евиденција. Особено имајќи го фактот што после нивната опомена во рок од 7 минути сметката им е однесена во салон да ја видат и препратат каде треба.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4200
« Одговори #158 на: 21 Април 2013, 22:25:53 pm »
у најмал случај треба да ти понудат месец дена гратис услуги,за да можат некако да те задржат како корисник

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #159 на: 21 Април 2013, 22:27:19 pm »
Го пропуштија возот, уште помалку од месец трае договорот, таман на време кикснаа :)

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #160 на: 21 Април 2013, 22:57:16 pm »
Платена сметка пред 2 недели, платена последна сметка 10 дена пред да истече крајниот рок, до сега во 3 години сите сметки плаќани во рок.

Прво стига опомена дека не е платена сметката, затоа што идиотите имаат проблем со евиденција, сметката однесена после 7 минути во салон, скенирана и пратена каде треба. 20 минути подоцна исклучен поради неплаќање :)

После пцуење и ебавање мајки уклучен со 30 минути задоцнување.

Последица: Довидување ОНЕ, отидов јас во Т :)

Истово му се случи и на комшијата..Стварно несериозно од ОНЕ..

Истото ми се случи и мене и тоа пред 2 години. Резултат: Како немав договор туку на неопределно се пребацив одма на друг оператор. Тука исто пробаа да праат проблем, и ме дриблаа 3-4 дена, ама на крај сепак ги откачив. Не е наш проблем нивната евиденција.

поздрав

Дарко

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #161 на: 21 Април 2013, 23:05:34 pm »
Ooo сите се исти немојте да се надевате на подобро услуги кај другите! Јас пакнод Т мобиле избегав во Оне поради слични глупости. А за гратис месец дена мало морген. И по договор да ти е ќе се изнамачиш додека земеш нешто. Имав јас случка една се консултирав тогаш баш со Банза !

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #162 на: 23 Април 2013, 00:48:16 am »
Сметките се плаќани во комерцијална банка.

Никако не е мој проблем ако сметката која е на време платена они ја немаат во евиденција. Особено имајќи го фактот што после нивната опомена во рок од 7 минути сметката им е однесена во салон да ја видат и препратат каде треба.

Нив ги заболе ако те исклучат, а тоа мн. често е на платена фактура.
у најмал случај треба да ти понудат месец дена гратис услуги,за да можат некако да те задржат како корисник

Тешко ова кај нас, ќе добиеш само
`бем ли га ја вака знам:

Цитат
Платниот промет преку овој систем се врши на следниов начин: кога клиентот на банката ќе даде налог за плаќање во полза на некое лице кое има сметка во друга банка, банката го проследува налогот за плаќање до КИБС. Меѓутоа, во тој миг не се врши конечно пла-ќање, туку само се врши размена на пораки за плаќањата од една кон друга банка. Така, во текот на работниот ден, сите банки ги доставуваат своите налози за плаќање и на крајот од денот се врши пресметка на сите приливи и одливи, одделно за секоја банка, и така се утврдува нето-состојбата на сметката на секоја банка. На крајот од денот, сите налози за плаќања меѓу банките меѓусебно се пребиваат и се добива салдото на сметката на секоја банка, кое покажува дали во текот на работниот ден банката имала повеќе уплати од исплати или обратно. Оваа разлика оди на порамнување кај платниот систем во централната банка и најдоцна во рок од еден час по извршената пресметка, банките со нето-одлив врз основа на плаќањата се должни, од својата сметка кај централната банка, да го уплатат наведениот износ во полза на сметката на КИБС, а потоа од тие пари се врши уплата на сметките на банките кои имале нето-приливи. На тој начин, на крајот на работниот ден, сметките на сите банки во КИБС треба да се сведат на салдо нула, бидејќи овие сметки служат само за пресметка, т.е. за потребите на пребивањето. Меѓутоа, ако некоја банка нема доволно пари на својата сметка кај централната банка, тогаш нејзините налози за плаќање не може да се извршат и затоа во КИБС не се вршат конечни плаќања.

Е сеааа последнана реченица, може да е случај со пошта...
извини.
И во банка, со гаранција е вака.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #163 на: 23 Април 2013, 10:12:10 am »
Нив ги заболе ако ме исклучат, јас си одам. Просто ко пасуљ што би рекле :)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7050
« Одговори #164 на: 23 Април 2013, 10:22:16 am »
Банза, те разбирам, само немој да мислиш дека и другите се нешто подобри. Инаку јас сум веќе 6 месеци корисник на пост пејд на ОНЕ и како таков сите сметки ми се платени во нивниот салон со дебитна картичка, заради вакви глупости. И после 10 години да ми стигне опомена дека не сум платил некоја сметка, секогаш од електронскиот извод можам да докажам дека се е платено и нормално една контра-тужба ;D . Муабетот ми е не само за ова, туку за повеќе работи преферирајте да плаќате електронски хартиените фискални лесно се губат и избледуваат.

Инаку не разбирам како може да се случило ова, кога треба да не платиш 3 месеци за да те исклучат ???