Автор Тема: Мобилни Оператори  (Прочитано 287999 пати)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4970
Одг: Мобилни Оператори
« Одговори #135 на: 07 Април 2013, 20:43:32 pm »
Dobro be sto e ova so roam light sms od One dali znae nekoj kako funkcionira. Devojka mi e vo slovacka, se javuvav vo one da prasam na koj operator da se zakaci i prai se ko sto kazaa i pak ne i dava da prati poraka...Ako ima nekoj koristeno vo kakov format go stavate brojot?

Преку апликацијата roam lights SMS пишиш порака. Не преку нормалната SMS апликација.
А за борување во зависност од сим картицата или вртиш со шифра *123*... или најнормално.
Ако имаш нова СИМ картица, тогаш вртиш најнормално и се наплаќа евтино.

За сите овие е битно да си на тој оператор со кој ОНЕ има склучено договор.
Јас кога бев во странство со роам лајт, се убив од зборање ниту сметка ми стигна ниту ништо.

А за се да ти биди појасно, скокни до лептокарија до ОНЕ и ќе разјаснат како да пишува и на кој оператор во словенија.
;)
Прашав со кој има договор, на таа мрежа е закачена ама нејќе да прати порака апликацијата(преку апликацијата пробува). Ништо ќе им идам утре ако не да видам што е работата

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #136 на: 07 Април 2013, 20:43:32 pm »
Од кога си почнал да вртиш, нели само титкаше.  ;D

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4970
« Одговори #137 на: 07 Април 2013, 22:30:45 pm »
Ок е дечки средив со оне се си функционира како што треба

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #138 на: 08 Април 2013, 00:00:37 am »
Од кога си почнал да вртиш, нели само титкаше.  ;D

I jas titkam ! Dosta mi e nejkam pari na vozduh da dzitkam !

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #139 на: 08 Април 2013, 00:09:16 am »
Дечки има некој забележано дека секоја вечер околу 10ч навечер интернетот од Т-хоме е ептен спор, страна неможеш да отвориш..? Незнам за вас, ама јас ке поднесам проговор до АЕК за срање интернетот што го имаат телекомциве..Не се трпи повеќе ова..

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7049
« Одговори #140 на: 08 Април 2013, 09:09:17 am »
Дечки ја има некој земено понудава од ОНЕ Promo тарифата од 349 ден/месечно..? Ме интересира дали се наплаќа воспоставување на повик, бидејки никаде немаат такво нешто напишано, па да си прашам пред да влетам во кашата. истотака ме интересира дали имал некој проблем од типот: поткачување на сметката, сокриени трошоци итн.

http://one.mk/tarifni-modeli-post-pejd.html

Јас го имам веќе 5 месеци. Слободно можам да кажам дека моментално ова е најдобра понуда за просечен корисник. Зошто мислам така:
1. Оне има солидна мрежа (не толку како Т, ама далеку подобра од ВИП)
2. Има доста бесплатни работи вклучено (1000 мин, СМС, ММС, 3Г ...) што на пример во понудата на Т, за 500 денари имаш само бесплатни минути кон Т и 100 кон други мрежи, нит интернет нит пораки.
3. Онлајн можеш (откако ќе се регистрираш на moj.one.mk) во секој момент да провериш состојба на преостанати минути, ГБ, смс ... бесплатно. По итекот на месецот можеш и детално да видиш.
4. Со роамлајт смс и талк, во странство смс е 6 денари, а разговор 20 ден (мислам) само доколку се успее да се поврзе.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7055
« Одговори #141 на: 08 Април 2013, 11:05:24 am »
^
Се сложувам, иако сум корисник на Т-мобиле, секоја чест на  ОНЕ, одлична понуда, само да имаа пописмени луѓе во корисничка поддршка се ќе беше супер.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #142 на: 09 Април 2013, 23:21:58 pm »

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #143 на: 09 Април 2013, 23:41:34 pm »
Браво за Аек, да  не беше аек уште ќе си играа ку’от со корисниците сега посериозни се со корисниците операторите.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17443
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #144 на: 10 Април 2013, 00:16:01 am »
Викате ВИП најлоша мрежа?

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #145 на: 10 Април 2013, 02:16:43 am »
според мое искуство, вип последниве месец до два, се ептен поправени со мрежа .. барем во пределиве кај што ја најчесто користам ..

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
« Одговори #146 на: 21 Април 2013, 18:41:36 pm »
Me interesira dali moze da prefrlam kredit od pripejd na pripejd,, ili samo od postpejd smetka moze da se prefrli kredit na pripejd???

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #147 на: 21 Април 2013, 18:58:04 pm »
Мислам дека само од постпејд на припејд може.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #148 на: 21 Април 2013, 19:04:13 pm »
Платена сметка пред 2 недели, платена последна сметка 10 дена пред да истече крајниот рок, до сега во 3 години сите сметки плаќани во рок.

Прво стига опомена дека не е платена сметката, затоа што идиотите имаат проблем со евиденција, сметката однесена после 7 минути во салон, скенирана и пратена каде треба. 20 минути подоцна исклучен поради неплаќање :)

После пцуење и ебавање мајки уклучен со 30 минути задоцнување.

Последица: Довидување ОНЕ, отидов јас во Т :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29594
    • CARclub.mk
« Одговори #149 на: 21 Април 2013, 19:09:55 pm »
Моронштина.. Не контаат дека ради таков однос и такви грешки губат редовни клиенти.