Автор Тема: Мобилни Оператори  (Прочитано 370936 пати)

Присутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3650
Одг: Мобилни Оператори
« Одговори #1950 на: 20 Август 2025, 13:28:28 pm »
Дали некој користи нивен мобилен интернет и е задоволен?ова делува одлична понуда размислувам а1 да го напуштам.
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1464
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #1951 на: 21 Август 2025, 14:44:35 pm »
Они се јавнати на мрежата на Телеком. У пракса секаде каде што е Телеком добар добар е и ТелеУкабел.
Функционираат пиц-пец и секако можеш да си го префрлиш бројот.
Ако ти требаат 2+ бројчиња мобилни а веќе ја користиш услугата (или можеш да ја користиш) за ТВ и интернетр тогаш имаш едно комплетче примамливо. Секако се е без договор.

За овие два пакета мислам.

https://telekabel.com.mk/duo-paket/

https://telekabel.com.mk/semeen-paket/

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2365
« Одговори #1952 на: 21 Август 2025, 14:53:47 pm »
Смс пораки за паркинг не функционираат на телекакбел.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7243
« Одговори #1953 на: 21 Август 2025, 14:54:43 pm »
Ако на некој му треба припејд број, препорачувам Мтел, за 700 ден за 3 месеци, има неограничено повици, смс и 5 гб нет месечно.
Повик од до Грчка, 10ден минута.

Отсутен mac_mk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 112
« Одговори #1954 на: 21 Август 2025, 15:44:00 pm »
Они се јавнати на мрежата на Телеком. У пракса секаде каде што е Телеком добар добар е и ТелеУкабел.
Функционираат пиц-пец и секако можеш да си го префрлиш бројот.
Ако ти требаат 2+ бројчиња мобилни а веќе ја користиш услугата (или можеш да ја користиш) за ТВ и интернетр тогаш имаш едно комплетче примамливо. Секако се е без договор.

За овие два пакета мислам.

https://telekabel.com.mk/duo-paket/

https://telekabel.com.mk/semeen-paket/
Телекабел има најлош мобилен интернет, нема врска што користат мрежа на телеком. Посебно ако се погодиш у гужва негде, воопшто нема ни да имаш интернет.

Sent from my SM-S921B using Tapatalk

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2825
« Одговори #1955 на: 03 Септември 2025, 15:14:46 pm »
Да ви кажам за една случка (уште активна) со А1. Продолживме договор за уште две години, субвенција, земен телефон, тоа направено во мај месец. За месец јули ни стигна поголема сметка, прашавме зошто, ни кажаа дека тоа е за осигурување на екран на телефон.

Ниту сме побарале, ниту стои во договорот такво нешто. Операторот ни кажа дека може на меил да го откажеме осигурувањето. Го откажавме и ни стигна одговор.....полисата број тој и тој се раскинува....Побаравме да ми ја пратат полисата потпишана од наша страна, мукла, штама.

Знам дека има таква опција ама треба изричито да побараш такво нешто а не сами да ти убутаат, поготово што и тоа треба да се регулира со договор, потпис и сл/

Ме фати инат, поднесов приговор писмено и ќе видиме до кај ќе одиме.

Ова го пишувам чисто да отварате очи, може и на некој друг му фактурираат без да активирал таква усуга и без да потпише договор, што е скроз неправилно.

Ќе пишам апдејт....
Апдејт: Добив повратен одговор од осигурителната компанија (дали е фирма ќерка или само фирма соработник на А1, не знам) со извинување и да ми кажат дека А1 не им ја пратиле осигурителната полиса (не можеле зошто нема такво нешто, никогаш не сме потпишале), ќе престанат со наплата на осигурувањето на екранот и ќе ги рефундираат сите средства до сега наплатени. Не се некои пари ама па ме фати инат да ми земаат дополнително пари на толкава претплата.

Не знам дали имало и други случаи и колку пати им поминало ова, чисто инфо да знаете ако на Вас или некој друг му прават вака.
Своерачен потпис ;)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #1956 на: 26 Декември 2025, 16:14:15 pm »
3 години од потпишување на последниот  договор со телеком, вчера му се јавив и барав бенефиции.

И велам на госпоѓата:
Сакате да земам магента која кошта колку еден кредит за кола, и да доплатам за еден шаоми, а вториот шаоми во целост од џеб да го платам?

Шаоми редми ноте 14 про+ ви е 33.000 мкд.
Секаде во малопродажба е меѓу 20 и 24.000. Многу ви е сексуална играта. Да предадете на претпоставените да ми дадат подобра понуда пошто отидов во А1.

Ама господине тоа е ваш избор.
- Да ама зошто пред 4-5 години кога отидов во А1, ми се јавија од кај вас да ме прашаат чуму?

- Јас сум петплатник во телеком од 2000г. Ќе направите соодветна понуда и ќе ми се јавите.
Во ред господине.

Ништо нема да биде од тоа, и така ќе биде додека не дојде конкуренција.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8255
  • Плинаш!!!
« Одговори #1957 на: 26 Декември 2025, 19:46:31 pm »
3 години од потпишување на последниот  договор со телеком, вчера му се јавив и барав бенефиции.

И велам на госпоѓата:
Сакате да земам магента која кошта колку еден кредит за кола, и да доплатам за еден шаоми, а вториот шаоми во целост од џеб да го платам?

Секаде во малопродажба е меѓу 20 и 24.000. Многу ви е сексуална играта. Да предадете на претпоставените да ми дадат подобра понуда пошто отидов во А1.

- Да ама зошто пред 4-5 години кога отидов во А1, ми се јавија од кај вас да ме прашаат чуму?

- Јас сум петплатник во телеком од 2000г. Ќе направите соодветна понуда и ќе ми се јавите.
Во ред господине.

Со исти став и јас им се поставив, користам магента од кога постои и од 2004та два броја, бенифиции нула, катастрофа. И еве треба да обновам договор и ги чекам од 28 ноември да ми се јават со подобра понуда, а во моментов користам 3 броја. Ќе ги чекам уште малку и можно е да мигрирам во А1 само поради педерскиот однос.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1464
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #1958 на: 26 Декември 2025, 20:21:44 pm »
АКо ти одговара тековната понуда, не им потпишувај. Должни се да ја почитуваат тековната.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8255
  • Плинаш!!!
« Одговори #1959 на: 26 Декември 2025, 23:38:05 pm »
Па тековната понуда во моментов е иста со цена со А1, може некоја 100ка поевтина во телеком ама па реално немам поплаки од услугите. До сега немале ни еден кикс. А од друга страна ако мигрирам во А1 со 3 броја добивам голем бонус па може и убаво телефонче да се земе за без пари. Ама па премногу ми е замарање врати ова врати она, па чекај приклучок од А1, па дур се погодиме да дојдат пролет ќе фати.

Ќе видиме, ќе им дадам време уште малку.

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20890
« Одговори #1960 на: 12 Јануари 2026, 08:59:57 am »
Дечки, имам СИМ Картица од А1, што подолго време не е користена, колку што ми текнува, негде од октомври 2023.
На телефонот стои „А1 МК - emergency calls only“, ама кога пробувам да поѕвонам, ми кажува дека бројот не постои. Пробав на апликацијата да се логирам со СМС, ми вика дека бројот не постои.
Можно е некако да се реактивира бројот што го имав, или тешко веројатно?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5234
  • The Spartan General
« Одговори #1961 на: 12 Јануари 2026, 09:32:21 am »
Дечки, имам СИМ Картица од А1, што подолго време не е користена, колку што ми текнува, негде од октомври 2023.
На телефонот стои „А1 МК - emergency calls only“, ама кога пробувам да поѕвонам, ми кажува дека бројот не постои. Пробав на апликацијата да се логирам со СМС, ми вика дека бројот не постои.

Tesko. Zatoa si kupiv makedonsko brojce so pretplata za da ne mi go zemaat brojot. Tri broja mi imaat taka zemeno so vkupno 100 evra kredit na niv. Sega plakjam nekoja 300-400denari na  mesec pretplata ama barem brojceto mi stoi.

Ako e dostapen brojot moze da si platis/rezerviras kaj nekoi operatori.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5753
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #1962 на: 12 Јануари 2026, 10:43:51 am »

И велам на госпоѓата:

Во ред господине.

Jas tokmu radi toa se prefrliv vo A1. Ist potpolno slucaj kako tebe, dolgogodisen korisnik na Telekom.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
« Одговори #1963 на: 12 Јануари 2026, 11:41:28 am »
Мора да надополнуваш кредит за да биде активен бројот, а кога ќе стане неактивен, после некое време не можеш ни да го активираш со додавање кредит. Ми се деси и мене, од А1 број отиде со 30 денари кредит :)

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20890
« Одговори #1964 на: 12 Јануари 2026, 11:44:32 am »

Tesko. Zatoa si kupiv makedonsko brojce so pretplata za da ne mi go zemaat brojot. Tri broja mi imaat taka zemeno so vkupno 100 evra kredit na niv. Sega plakjam nekoja 300-400denari na  mesec pretplata ama barem brojceto mi stoi.

Ako e dostapen brojot moze da si platis/rezerviras kaj nekoi operatori.

Мора да надополнуваш кредит за да биде активен бројот, а кога ќе стане неактивен, после некое време не можеш ни да го активираш со додавање кредит. Ми се деси и мене, од А1 број отиде со 30 денари кредит :)

Беља... А убаво бројче беше...

Немав нешто многу кредит, дали 50ина денари... Не ми се зима на претплата, пошто не ми се даваат пари за џабе. Ретко идам (или идеме) накај Македонија, па на стигање ставаме припејд картици со интернет на нив, колку да може да функционира чоек неколку дена.

А да им се пљунам, не ми се даваат 15 евра за активирање на дополнителен роаминг пакет, ако припејд картица со интернет на А1 е некои 300 денара...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.