Автор Тема: Мобилни Оператори  (Прочитано 322140 пати)

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5928
Одг: Мобилни Оператори
« Одговори #1920 на: 06 Август 2025, 16:31:52 pm »
А1 сефот гледам од 100 на 150гб го имаат зголемено.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Присутен Xristijan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 258
« Одговори #1921 на: 13 Август 2025, 10:42:09 am »
Се префлил ли некој од а1, телеком, на м-тел комплет све дома да каже оценка.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
« Одговори #1922 на: 13 Август 2025, 11:50:59 am »
Да ви кажам за една случка (уште активна) со А1. Продолживме договор за уште две години, субвенција, земен телефон, тоа направено во мај месец. За месец јули ни стигна поголема сметка, прашавме зошто, ни кажаа дека тоа е за осигурување на екран на телефон.

Ниту сме побарале, ниту стои во договорот такво нешто. Операторот ни кажа дека може на меил да го откажеме осигурувањето. Го откажавме и ни стигна одговор.....полисата број тој и тој се раскинува....Побаравме да ми ја пратат полисата потпишана од наша страна, мукла, штама.

Знам дека има таква опција ама треба изричито да побараш такво нешто а не сами да ти убутаат, поготово што и тоа треба да се регулира со договор, потпис и сл/

Ме фати инат, поднесов приговор писмено и ќе видиме до кај ќе одиме.

Ова го пишувам чисто да отварате очи, може и на некој друг му фактурираат без да активирал таква усуга и без да потпише договор, што е скроз неправилно.

Ќе пишам апдејт....
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 902
« Одговори #1923 на: 13 Август 2025, 11:57:13 am »
Препорака за мобилен интернет, Австрија и Хрватска. Од каде да купам број, за да имам интернет во овие земји?

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #1924 на: 13 Август 2025, 12:06:48 pm »
Хрватска имаш Дуо Сим на првата бензиска на Ина коа ќе влезеш. 2 картички неограничен интернет за 10 дена за 10 евра. Буцаш и возиш.
Австрија продаваат кај операторите. Ги имаш по молови

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3134
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #1925 на: 13 Август 2025, 12:22:18 pm »
Да ви кажам за една случка (уште активна) со А1. Продолживме договор за уште две години, субвенција, земен телефон, тоа направено во мај месец. За месец јули ни стигна поголема сметка, прашавме зошто, ни кажаа дека тоа е за осигурување на екран на телефон.

Ниту сме побарале, ниту стои во договорот такво нешто. Операторот ни кажа дека може на меил да го откажеме осигурувањето. Го откажавме и ни стигна одговор.....полисата број тој и тој се раскинува....Побаравме да ми ја пратат полисата потпишана од наша страна, мукла, штама.

Знам дека има таква опција ама треба изричито да побараш такво нешто а не сами да ти убутаат, поготово што и тоа треба да се регулира со договор, потпис и сл/

Ова го пишувам чисто да отварате очи, може и на некој друг му фактурираат без да активирал таква усуга и без да потпише договор, што е скроз неправилно.

Ќе пишам апдејт....

Е сеа!! Начукај и го до крај на таа преживарка што ги дресираат како кучиња да го крадат народот тие оператори, до крај растрегни ја кој и наредил такво нешто, зошто тоа го напрвиле, аргументирај писмено да рони солзи. Море, аир, да не видат сите, до еден оператори, се ми е ова познато на мене.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1861
« Одговори #1926 на: 13 Август 2025, 12:46:41 pm »
Препорака за мобилен интернет, Австрија и Хрватска. Од каде да купам број, за да имам интернет во овие земји?
Ако имаш телефон со еСим инсталирај апликација MobiMatter, одлично функционира.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
« Одговори #1927 на: 13 Август 2025, 13:06:31 pm »

Ќе пишам апдејт....
A1 како што во повеќе наврати сме спомнале се лопови и на повеќе начини знат да заебат.
Последно кога продолжував договор и зедов телефон, ми кажаа дека имам гратис осигурување на екран од 3 месеци, во претплатата, ама отпосле ми текна дека ништо не ми спомнаа што после тие 3 месеци

Дома отворив да барам некое објаснување за таа ѕвездичката, секако оскудни се со објаснувања:

И затоа си напрајв римајндер и пред истек на тие 3 месеци го раскинав договорот, научен од претходни нивни скаламуции:

Никогаш не си сигурен со нив, дали заради што тоа вработените се неспособни да објаснат (јас последно бев заебан со неточно објаснување иако јасно прашав за тоа што ме интересираше... ) или пак затоа што имаат еден куп ѕвездички што ќе те заебат.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #1928 на: 14 Август 2025, 00:23:46 am »
Хрватска имаш Дуо Сим на првата бензиска на Ина коа ќе влезеш. 2 картички неограничен интернет за 10 дена за 10 евра. Буцаш и возиш.
Или он-лајн две есим картички, за иста цена.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 810
  • The best or nothing.
« Одговори #1929 на: 14 Август 2025, 11:43:03 am »
Никогаш не си сигурен со нив, дали заради што тоа вработените се неспособни да објаснат...

Верувај истиот проблем е со и со телеком вработените. Еден човек ти кажува едно, друг друго. Немаат кадар кој ќе остане повеќе од 5/6 месеци да работи, и да се научи или прилагоди. Се им се сведува на една базична обука од месец дена и терај мишко.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #1930 на: 14 Август 2025, 12:24:40 pm »
За жал скоро насекаде е така, не почитуваат лојален поткован кадар.

Ќе напикаат забушанти, ќе му ја брка еден работата на сите и пак ќе го дупат дури не му пукни филмо и да ги отера укурац...

На крајот незадоволни и измамени муштерии колку сакаш, ама кој ги врти, кучињата си лаат, караванот си врви :)

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 810
  • The best or nothing.
« Одговори #1931 на: 14 Август 2025, 12:30:05 pm »
И самите компании, не ценат стара клиентела. Преку 15 години сме на Телеком. Од адсл, па 3макс, до сега еве оптика. Ниту едно поклонче, некоја олеснителна околност, итн. Дома имавме интернет+тв+телефон, стара тарифа од 2017/8, и плаќавме 1800 денари. Од 2024-та имало нов пакет, каде сите овие работи што ги имаме ние, коштаат 1450 денари.
Место да се јават, да ми кажат вака и вака, преку 15год сте кај нас, ќе плаќате помалку, или да воведеме и мобилен тел, итн. Они ќутат.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #1932 на: 14 Август 2025, 12:51:14 pm »
Сме го зборувале и тој момент, тие што прават наново договор имаат повеќе бенифиции од тие што со години се корисници на услугите.

За поевтина понуда да се јават? Тешко тоа :)

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3134
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #1933 на: 14 Август 2025, 13:24:29 pm »
И самите компании, не ценат стара клиентела. Преку 15 години сме на Телеком. Од адсл, па 3макс, до сега еве оптика. Ниту едно поклонче, некоја олеснителна околност, итн. Дома имавме интернет+тв+телефон, стара тарифа од 2017/8, и плаќавме 1800 денари. Од 2024-та имало нов пакет, каде сите овие работи што ги имаме ние, коштаат 1450 денари.
Место да се јават, да ми кажат вака и вака, преку 15год сте кај нас, ќе плаќате помалку, или да воведеме и мобилен тел, итн. Они ќутат.

Tи и сите ние сме таму некое бројче,трчи он тебе и на сите други иладјници клиенти што им се 10,16.20 години да им каже еве пошто сте лојални намалени сметки или повластување, дали си луд да идат у загуба ке плаќа народ тие јахти по јадран не се така лесно спечалуваат тоа се ние дебело плаќаме.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #1934 на: 14 Август 2025, 13:33:36 pm »
Мислам дека ретко негде у свет кај интернет/мобилните оператори имаш подобри цени ако си стар корисник, за разлика од новите кои добиваат попуст на иницијалната цена за договор на 24 месеци.