Автор Тема: Мобилни Оператори  (Прочитано 322171 пати)

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5928
Одг: Мобилни Оператори
« Одговори #1905 на: 09 Јули 2025, 08:16:56 am »
Уредот е гној, ама ако имаш PCMCIA слот во телевизорот нема потреба од уред, ќе ти штракнат картичка и ќе си го користиш телевизорот нормално. Е сеа нема сите опции да ги имаш како со боксот, ама и онака не планирам да мотам два дена уназад за да ја гледам серијата пропуштена на Сител.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1906 на: 09 Јули 2025, 08:29:20 am »
Јас уште сум со техниколор модем, и дирек кабел втелевизор со картичка. Освен за риплеј шо опции нуди тој уредот, шо пропуштам?

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #1907 на: 09 Јули 2025, 08:32:46 am »
Исто и кај мене. Tc7200 го имам веќе 5-6 години.
Инаку, мислам дека мора да имаш еден ТВ во ресивер, кога прашував еднаш така ми рекоа и на едниот тв имам ресивер дома.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Присутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #1908 на: 09 Јули 2025, 08:36:19 am »
I uste edna rabota zaboraviv da ja spomnam sto stvarno me iritirase kaj Telekom, probajte da iskoristite budget vo Telekom, treba vrski da fakate da rezervirate i naracate aparat, online stoi deka go ima vo zaliha, prasuvas a decko go nemame toj odamna(i online i vo salon), pa dobro be mme do tolku ne moze da se sledi zaliha ili mozebi ednostavno si pravat vrabotenite nekoi kombinacii, toa ne mozev da go otkrijam :D

За уредите исто е и во A1. Таткото од сопругава го обнови договорот и се одлучи бонусот да го потроши за клима уред. Ова беше Ноември месец, еве клима сеуште нема добиено. Знам првично му рекоја за 1 недела, па за 2 недели, а сега не знам што му велат. Впрочем не е проблемот до вработените во салонот, барем во салонот во Прилеп.

А тоа со криење телефони за свои луѓе и правење комбинации го имаше во Мобимак на времето пред 15тина години и цела постава ја избркаа од салонот :)
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5658
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #1909 на: 09 Јули 2025, 08:37:54 am »
Jas nemam nitu eden receiver. Dvata televizori mi se direkt na aplikacija na TVto. povrzanosta e so Wifi sekako, nit kartici nit nisto.
So dalecinskoto od samiot televizor se menuvaat kanalite, volumen i se ostanato.

Отсутен fcwizard

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 246
« Одговори #1910 на: 09 Јули 2025, 09:09:37 am »
Jas nemam nitu eden receiver. Dvata televizori mi se direkt na aplikacija na TVto. povrzanosta e so Wifi sekako, nit kartici nit nisto.
So dalecinskoto od samiot televizor se menuvaat kanalite, volumen i se ostanato.

На кој оператор е ова возможно, оти како што спомнаа погоре од А1 и  мене ми рекоа морало да имаш ресивер кога си на пакет со само еден тв.

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
« Одговори #1911 на: 09 Јули 2025, 11:53:00 am »
Тужи ги. Не ги исполнуваат условите, од договорот.  :)
Не можам, наведено си е дека ако користат оптика на друг оператор, брзината е 50/50, (за мојот пакет, треба поскап за 100/100) само никој не ми го кажа тоа кога договарав во салон и баш за тоа прашував дали има оптика на таа адреса, вработената "проверваше" и ми рече дека има, за на крај да излези дека нема, на Телеком е :)

Јас уште сум со техниколор модем, и дирек кабел втелевизор со картичка. Освен за риплеј шо опции нуди тој уредот, шо пропуштам?
Ништо не пропушташ во глобала, освен акаунт на експлор тв апликацијата и ги имаш каналите онлајн на друг уред, а можиш и да враќаш содржина... Една содржина на тв шо има, па уште да ја враќаш :)

И секако побавно е менувањето на каналите, со картичка во телевизор е побрзо

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5658
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #1912 на: 09 Јули 2025, 12:18:31 pm »

На кој оператор е ова возможно, оти како што спомнаа погоре од А1 и  мене ми рекоа морало да имаш ресивер кога си на пакет со само еден тв.
Na A1.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #1913 на: 09 Јули 2025, 22:51:07 pm »

Исто и на Телекабел е тоа така. Од модем кабелот директ во ТВ.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6830
« Одговори #1914 на: 09 Јули 2025, 23:28:34 pm »
Исто и кај мене. Tc7200 го имам веќе 5-6 години.
Инаку, мислам дека мора да имаш еден ТВ во ресивер, кога прашував еднаш така ми рекоа и на едниот тв имам ресивер дома.

Чувајте ги тие техниколори.
Наместете само 5 гхз ви фи и една опција OBX coensistence изгасете ја.
Релативно подобар него Убее модемот.

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
« Одговори #1915 на: 10 Јули 2025, 00:15:55 am »
Па и јас така сум слушал за тие новите дека не ги бивало.
Инаку, вифи то е изгасено, секако е шит. Јас сум со TP Link AX53ка.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1916 на: 10 Јули 2025, 07:04:00 am »
Чувајте ги тие техниколори.
Наместете само 5 гхз ви фи и една опција OBX coensistence изгасете ја.
Релативно подобар него Убее модемот.

Нема да падни сигналот низ ѕидови на 5GHz?
Па не сум пробал досега, небаре пари земаат.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6830
« Одговори #1917 на: 10 Јули 2025, 22:25:28 pm »
За во стан ако живееш, особено така што повеќето се на 2.4 гхз каде има доста преклопувања на каналите на 2.4 и би имал гушење во ви фи, 5 гхз е идеален, ем не се сите наоколу со 5 гхз, ем нема толку преклопување на канали.

За во куќа ако си, 2.4 гхз може да се тера бидејки има подобар домет оти да 5 гхз низ ѕидови му паѓа, па така во двор може и да го снемаш сигналот со 5 гхз наспроти 2.4.

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
Мобилни Оператори
« Одговори #1918 на: 10 Јули 2025, 23:07:35 pm »
Мислам дека тоа е сменето последните 3,4 години уназад. Голем дел од ефтините/буџет рутерите имаат 5ГХз мрежа.
Има алати  ако некој сака да се позамара и да го оптимизира вифито. Скенира кои канали ги користат мрежите во опсег, па можеш да го смениш рачно каналот на вифи то, со тоа што е најмалку застапен.

Отсутен R2D2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #1919 на: 11 Јули 2025, 00:06:56 am »
Веќе неколку години сум на оптиката од телеком со нивниот рутер кој истовремено работи на 2 мрежи. Кабел за интернет немам до ниеден уред. Лаптопи, мобилни, телевизор се приклучени на 5гхз, а паметни уреди (сијалици, штекери, камери...) на 2.4гхз.
Рутерот е на средина во стан, во ходник, горе до посебна кутија за мрежата низ станот. Интернетот е со фул брзина 100/100, константо без никакви проблеми.

Претходно со А1, нивниот рутер работеше само на една мрежа, а и преку ви-фи губеше голем дел од брзината...
Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html