Автор Тема: Мобилни Оператори  (Прочитано 322198 пати)

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 810
  • The best or nothing.
Одг: Мобилни Оператори
« Одговори #1890 на: 08 Јули 2025, 12:38:32 pm »
Колку е поефтино на А1, наспрема телеком?

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4017
« Одговори #1891 на: 08 Јули 2025, 12:42:59 pm »
Мислам дека не е поефтино. Кај телеком преку агент се добива иста или пониска цена од А1, плус даваат поголем буџет а уредите се поефтини.

Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30064
    • CARclub.mk
« Одговори #1892 на: 08 Јули 2025, 14:35:14 pm »
Конкретно, кај Телеком (а претпоставувам дека е истото и кај А1) ме нервира дека немаат никакви придобивки за постоечки корисници. Сите се борат за нови корисници, а постоечките кој ги е*е.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3134
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #1893 на: 08 Јули 2025, 14:47:12 pm »
Исти се сите оператори, ама нај-идиотски и најужасен е Телеком. Ништо подобар не е ни А1, за жал. Сите ние, корисниците, сме жртви на тие нехљебари што ги плаќаме дебело, а за возврат добиваме игнорирање и ароганција. Исто како и со ЕВН – плаќаме најскапа струја на светот, освен можеби во Зимбабве или Суринам.

Ова што најавија од Владата – дека ќе дојде трет маџарски оператор – можеби ќе донесе нешто подобро. Барем да се вразумат со цените што ги шибаат.

Најголемиот проблем е што нема вистинска конкуренција. Како и за сè кај нас – додека клиентот трпи, тие ќе си „го тераат“.

Совет до сите:
Секогаш кога имате проблем со било кој оператор, барајте сè писмено!
Ништо усмено, ништо на доверба – и да треба да терате до крај.
Ако сте во право – ќе добиете полесно со писмени докази.На сите оператори ги заболе за корисникот гледаат да не заеабат како знаат и умеат!
Спротивно на тоа, многу тежок е патот до вистината и правдата-само писмено.А да се ретарди тие од кол центри се барем наебете им се по ред,кога се прават наудредни ке биде проследно до надлежните.. додека се проследува до надлежните ДА ТИ ГО ЗАЧУКАМ У УСТА!!!! ИДИОТИ СЕ СИТЕ ДО ЕДЕН!!!

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5928
« Одговори #1894 на: 08 Јули 2025, 14:55:13 pm »
Вчера ми излезе некоја нотификација кога ја отворив апликацијата од а1.
Нешто во стилот на како наш долгогодишен лојален корисник… екстра гигабајти мислам за во странство, со плаќање онлајн сметка 5гб  или така нешто, за надополнување кредит исто имаше некој гб и за склучување договор. Сега ја отварам пак не седи некаде зачувано за да прочитав подобро.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1895 на: 08 Јули 2025, 15:29:59 pm »
Ќе си одиш и ќе си раскинеш договор во оператор, и ќе си потпишеш скроз нов договор во истиот тој оператор.

Можеш и во друга филијала. Само така ќе добиваш бенефити на нов корисник, ако ти се свиѓа понудата што ја имаат. Така во салон ги советуваа моите другари...

Жално е што нема програми за лојалност, точно.

Присутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5658
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #1896 на: 08 Јули 2025, 15:35:16 pm »
Конкретно, кај Телеком (а претпоставувам дека е истото и кај А1) ме нервира дека немаат никакви придобивки за постоечки корисници. Сите се борат за нови корисници, а постоечките кој ги е*е.
Edna od pricinite zasto se prefrliv.
Za nekolku stotki pomala mesecna pretplata kaj A1 dobiv 50k budget, nasproti 9k kaj T home, toa sto si plakal redovno 10+ godini apsolutno nisto ne im znaci. Duri se obidov da im ukazam i spodelam sto mi nudat A1, i pogodete kako stignaa i oni da ponudat toj budget? Mi presmeta agentot pretplata od 2.5 pati povisoka od momentalnata a ubavo i posociv za koja mesecna pretplata se raboti i koi uslovi t.e. paketi. Svakam deka toa go napravi od nemok t.e. nemoznost da ponudi ni priblizno ist budget ama pa ne me prai budala, ali moze nekade ke upali, sekakov narod ima :D

• Сениор
« Одговори #1897 на: 08 Јули 2025, 15:41:13 pm »
I uste edna rabota zaboraviv da ja spomnam sto stvarno me iritirase kaj Telekom, probajte da iskoristite budget vo Telekom, treba vrski da fakate da rezervirate i naracate aparat, online stoi deka go ima vo zaliha, prasuvas a decko go nemame toj odamna(i online i vo salon), pa dobro be mme do tolku ne moze da se sledi zaliha ili mozebi ednostavno si pravat vrabotenite nekoi kombinacii, toa ne mozev da go otkrijam :D

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
« Одговори #1898 на: 08 Јули 2025, 17:34:18 pm »
На темата, пред месец мигрирав опрема на друга адреса (2000 денари кошта бајдавеј, миграцијата), А1 комбо, интернет 100/10 кабелски, односно 100/100 оптички.

Сега имам 50/50 оптички, зашто, зашто да му е*ам матер ете зашто.

Кога ќе се јавам во кол центар и ко ќе ми се јави некое козе со пискаво гласче "...да се јави на главна касА..." по брза постапка се нервирам знаејќи дека само ќе ми го троши времето.

Прво јавување, го прашувам козето, појма нема оти имам 50/50, а договоро ми е 100/100.

Второ јавување, второ козе:
- Господине, за да добиете 100/100 треба да го обновите договорот...

Трето јавување, машка особа:
- На таа адреса користиме опрема на телеком и договорот со нив ни е 50/50 за тој пакет...

Големопродажни услуги од друг оператор :)

Ете така, чисто информативно.

Чекам уште некој месец да помини договорот, па ќе размислам за понатаму...

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1718
« Одговори #1899 на: 08 Јули 2025, 18:08:37 pm »
Интернет - Телеком.
Мобилна мрежа - А1.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 810
  • The best or nothing.
« Одговори #1900 на: 08 Јули 2025, 20:02:55 pm »
Тужи ги. Не ги исполнуваат условите, од договорот.  :)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #1901 на: 08 Јули 2025, 20:25:34 pm »
На А1 предност е и нетсефот. Маана е лагот на вртење канали на ТВ. Сериозен лаг.

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
Мобилни Оператори
« Одговори #1902 на: 08 Јули 2025, 20:34:17 pm »
Јас барем во Велес, па и во Скопје Центар, вадам подобри брзини на А1 отколку на Тмк.
Да, уредот за тв е дебакл и тоа голем.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

• Сениор
« Одговори #1903 на: 09 Јули 2025, 00:18:07 am »
TVto koe retko se gleda,(samo sport) kaj mene e direkt na aplikacija na TVto i na dvata i toa, i si brka rabota prilicno dobro, prednost e sto ne mora da go baram dalecinskoto za resiverot kako prethodno.

Kako sto kazav, poniska pretplata za isti uslovi, mobilen ured gratis, romaing vo Grcija vo zamena za Gb vo sef, i ne e tolku los ishod neli?

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8890
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #1904 на: 09 Јули 2025, 03:07:26 am »

100.

И двете опции се поголем ужас од Комерцијална Банка, кога би зборувале за банки.
Министерство за транс, поп и виски.