Автор Тема: Мобилни Оператори  (Прочитано 323213 пати)

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
Одг: Мобилни Оператори
« Одговори #1530 на: 23 Декември 2018, 21:59:37 pm »
Znae nekoj robi  - 074  koga pocnuva so rabota ??

Некаде прочитав дека ке биде пред нова година т.е. нареднава недела, ама официјална информација не усепав да најдам.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8004
  • Плинаш!!!
« Одговори #1531 на: 30 Декември 2018, 17:23:15 pm »
Дечки дали некој користи дома магента 1? Имено сакам да се префрлам од вип на телеком, па ме интересира како сте задоволни од магентата. Колку плаќате? Каков е интернетот? Пробував да разбернам некако на страната што нуди телеком ама тешко ми оди, многу збунувачки е. Покрај магентата што би ја ставил дома би ги споил и двата мобилни со неа. Ако добро разбрав тоа се заедно кошта 2772 ден што е и добра цена.

За телевизијата ме интересира дали ги има арените и дискавери во овој пакет?

За интернетот, некако брзината ми е мала, барем на хартија.

Sent from my Huawei P Smart using Tapatalk

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #1532 на: 30 Декември 2018, 17:40:04 pm »
Интернет само оптика гледај да ставиш.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #1533 на: 30 Декември 2018, 18:17:32 pm »
Дечки дали некој користи дома магента 1? Имено сакам да се префрлам од вип на телеком, па ме интересира како сте задоволни од магентата. Колку плаќате? Каков е интернетот? Пробував да разбернам некако на страната што нуди телеком ама тешко ми оди, многу збунувачки е. Покрај магентата што би ја ставил дома би ги споил и двата мобилни со неа. Ако добро разбрав тоа се заедно кошта 2772 ден што е и добра цена.

За телевизијата ме интересира дали ги има арените и дискавери во овој пакет?

За интернетот, некако брзината ми е мала, барем на хартија.

На пакетот М ги има арените на S ги нема.

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #1534 на: 30 Декември 2018, 18:24:23 pm »
Оптика претпоставувам дека ке биде ако има техничка можност.

Цена за s и m? Магента 1 е s или?

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #1535 на: 30 Декември 2018, 18:27:24 pm »
Магента 1 е само името, а која тарифа ќе бидеш зависи што ти треба. Има 3 тарифи S, M и L. Види на страната на телеком има се објаснето.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #1536 на: 30 Декември 2018, 19:48:32 pm »
Почекај деновиве телекабел ќе биде мобилен оператор со мрежата на телеком и ќе има екстра пакети.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #1537 на: 30 Декември 2018, 19:57:07 pm »
Магента 1 е само името, а која тарифа ќе бидеш зависи што ти треба. Има 3 тарифи S, M и L. Види на страната на телеком има се објаснето.

Ке проверам, фала ти!
Почекај деновиве телекабел ќе биде мобилен оператор со мрежата на телеком и ќе има екстра пакети.
Кај мене нема телекабел!

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #1538 на: 30 Декември 2018, 20:22:39 pm »
Магента пакетите, особено тој најефтиниот е најкатастрофа, 50 гб интернет на месечно ниво. Ако стигнеш до 50 гб, и автоматски ти се прекинува интернетот и потоа можеш за 199 денари да купуваш 10 гб. Другите интернет пакети имаат ограничување од 1 тера, па потоа исто, за 199 денари докупуваш 10 гб.
Плус брзините им се смешни, 8 и 12 мбпс нудат, со такви брзини неможеш ни 1080п видео на раат да изгледаш на јутуб, особено ако на некој ресивер имаш пуштено ХД канал кој ти ја успорува брзината.
И оптика да имаш, исти ќе бидат брзините, освен ако не им го земеш најскапиот пакет за интернет и така во најскапата магента понуда би плаќал 4000 денари.
Еве ти ги интернет пакетите: https://www.telekom.mk/content/pdf/Internet%20dopolnitelni%20informacii.pdf

Реално премногу високи цени за она што ти го нудат како за возврат.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #1539 на: 30 Декември 2018, 22:23:41 pm »
Оптика претпоставувам дека ке биде ако има техничка можност.

Цена за s и m? Магента 1 е s или?

Ако нема опција за оптика не ни размислувај да правиш договор.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #1540 на: 30 Декември 2018, 23:07:53 pm »

Магента пакетите, особено тој најефтиниот е најкатастрофа, 50 гб интернет на месечно ниво. Ако стигнеш до 50 гб, и автоматски ти се прекинува интернетот и потоа можеш за 199 денари да купуваш 10 гб. Другите интернет пакети имаат ограничување од 1 тера, па потоа исто, за 199 денари докупуваш 10 гб.
Плус брзините им се смешни, 8 и 12 мбпс нудат, со такви брзини неможеш ни 1080п видео на раат да изгледаш на јутуб, особено ако на некој ресивер имаш пуштено ХД канал кој ти ја успорува брзината.
И оптика да имаш, исти ќе бидат брзините, освен ако не им го земеш најскапиот пакет за интернет и така во најскапата магента понуда би плаќал 4000 денари.
Еве ти ги интернет пакетите: https://www.telekom.mk/content/pdf/Internet%20dopolnitelni%20informacii.pdf

Реално премногу високи цени за она што ти го нудат како за возврат.

Фиљо ми одговори баш како што треба. 12 мбпс е малку 50тешто сега ги имам од вип(поранешно близу) Интернетот е стабилен е сеа телевизијата е катастрофа ама тоа е тоа. Фала ти на образложението.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #1541 на: 30 Декември 2018, 23:28:42 pm »
Jas imam magenta1 tocno 1 godina i sum prezadovolen.
Televizija odlicna samo sto nema Discovery internetot im e super i stabilen imam optika doma ama skoro 2 godini neam kompjuter zapaleno celo vreme sum na telefon i jas i majkami i zenami ama nikoj ne se pozalil. Imam 2 telefoni mobilni,fiksen,internet i kablovska a plakjam 3200 den bidejki zimav 2 telefona mobilni i imam doma 3 resivera za 3 televizori. Mislam deka nesto sitno se doplakja za 3tiot resiver. Inace bez ratata od mobilnite koja e 300 den magentata e 2900.
Dvata telefoni imaat po 15gb net sekoj mesec i ako ne go potrosis ti go prefrlaat za naredniot taka da vo sekoj moment imam po skoro 30gb net na mobilniot.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #1542 на: 30 Декември 2018, 23:48:32 pm »
Влатче истава тарифа што ја имаш ти, сега ми ја нудат за 2700 ден само незнам дали е оптика или не. Ама голема е разликата од сегашните 50мгб и 12мгб на телеком, а брзината на интернетот ми е побитна и од телевизијата. Да беше на телеком барем 30мгб немаше да се мислам. А арените ги имаш, или тие се доплаќаат?

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #1543 на: 31 Декември 2018, 00:02:20 am »
Имаш опција за Магента 1, да комбинираш различни пакети од различни услуги.

Јас имам М пакет мобилна телефонија, L пакет фиксна телефонија и интернет и L пакет телевизија и плус еден дополнителен пакет ТВ (балкан).

Бидејќи нема оптички интернет во Бутел, ми ставија vDSL. Брзината е у секое време околу 40 - 45Mbps. Екстра стабилен, доволно брз. WiFi-то со нивниот рутер е околу 30тина Mbps.

Од телевизија имам HBO, Cinemax, спортскиве Arena и SportKlub, HD канали, Pink & Grand, RTL хрватските и не знам што све друго од канали. У претплатата ти влага и HBO On Demand видеотека и HBO GO ( на телефон, компјутер, таблет, смарт телевизор), MAX TV Go, на два уреди по username... Discovery (и каналите од Discovery Network) нема веќе скоро година дена. Доплатата за трет ресивер е околу 150 ден. месечно.

Редовно има некои гратис пакети со интернет за нова година, поволни понуди за роаминг за време на сезона на одмори. Споделуваш мобилен интернет меѓу броевите у Магента..

Јас веќе ја имам 2 и кусур години.

Моменталниот пакет по моја мерка е околу 3.400 ден.
« Последно менување: 31 Декември 2018, 00:16:38 am KaZaN »

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2766
« Одговори #1544 на: 31 Декември 2018, 00:09:01 am »
Okolu brzinite vnimavaj deka toa sto go nudat e maksimalna brzina, znaci "Do" 10Mbps, ili "Do" 50Mbps.
A taa maksimalna brzina voobicaeno nema nikad da ja vidis vo realno vreme na upotreba.
Jas sum na optika  "do 50Mbps" i nikogas ne e nad 40Mbps (WiFi), obicno e okolu 35. (eve vo momentov e 38).
Ama nikogas ne e ni pod 30. Za kvalitetot nemam zamerki, samo kosta...

Ako ti e do kvalitet, stabilnost i brzina, samo optika.
Na tie paketi na bakar od 10tina Mbps najverovatno nema da mozes ni HDTV da gledas, zavisno od lokacija i sto koristis vo momentot.