Автор Тема: Мобилни Оператори  (Прочитано 323042 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Одг: Мобилни Оператори
« Одговори #1545 на: 31 Декември 2018, 00:20:18 am »
Брзина на кабел колку ти е? Вифи од нивен рутер користиш или од твој?

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2766
« Одговори #1546 на: 31 Декември 2018, 00:34:45 am »
Momentalno 46.
Niven ruter, plus moj posto nivniot slabo dobacue.
Probuvav svasta razni operatori, dur ne prejdov na Magenta/Optika i sega sum raat.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #1547 на: 31 Декември 2018, 00:42:12 am »
Да не имаш преголеми антени ставено на твојот рутер? Или можеби едноставно не може да ти даде 50 мбпс.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2766
« Одговори #1548 на: 31 Декември 2018, 00:55:02 am »
Ruterite definitivno ne mi se optimizirani.
Treba da setira nekoj sto se razbira podobro, mojoj Linxys da se podesi vo mod na extender.
Mada OK mi e nemam problem so brzinata, pokrivanjeto ne mi e dobro.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #1549 на: 31 Декември 2018, 00:58:48 am »
Bev na telekabel mnogu vreme samo radi cenata i nepotpisuvacki dogovor. Arno ama otkako se prefrliv na 3max i posle na magenta se prosvetliv. Skupo e ama nema ama bas nikakov problem do sega eve nekolku godini ednas se nemam javeno da se pozalam.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1550 на: 31 Декември 2018, 01:10:08 am »
Бев на Магента бакар, сега сум на оптика.

Не е точно дека не можеш да гледаш ХДТВ на бакар, редовно се гледаше Нетфликс и Јутјуб и МаксТВХД.
Знаеше да кашла доколку на 2 телевизора се гледаше Макс од кој на едниот ХД (Тој засецкуваше).

Сега сум на оптика и не можам да се пожалам ниту од брзина ниту од нестабилност. Се е инстантно без разлика дали се гледа на 2 телевизори плус мобилни и слично.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #1551 на: 31 Декември 2018, 02:15:12 am »
Што сторивте јас за 3 телевизори и 4 телефони (сите неограничено имаме и 10гб интернет) на вип, домашен интернет 500гб мислам и плаќам 4000 денари..

На телеком истото поевтино би дошло или грешно сум сватил ?

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8004
  • Плинаш!!!
« Одговори #1552 на: 31 Декември 2018, 02:28:28 am »
Имаш опција за Магента 1, да комбинираш различни пакети од различни услуги.

Јас имам М пакет мобилна телефонија, L пакет фиксна телефонија и интернет и L пакет телевизија и плус еден дополнителен пакет ТВ (балкан).

Бидејќи нема оптички интернет во Бутел, ми ставија vDSL. Брзината е у секое време околу 40 - 45Mbps. Екстра стабилен, доволно брз. WiFi-то со нивниот рутер е околу 30тина Mbps.

Од телевизија имам HBO, Cinemax, спортскиве Arena и SportKlub, HD канали, Pink & Grand, RTL хрватските и не знам што све друго од канали. У претплатата ти влага и HBO On Demand видеотека и HBO GO ( на телефон, компјутер, таблет, смарт телевизор), MAX TV Go, на два уреди по username... Discovery (и каналите од Discovery Network) нема веќе скоро година дена. Доплатата за трет ресивер е околу 150 ден. месечно.

Редовно има некои гратис пакети со интернет за нова година, поволни понуди за роаминг за време на сезона на одмори. Споделуваш мобилен интернет меѓу броевите у Магента..

Јас веќе ја имам 2 и кусур години.

Моменталниот пакет по моја мерка е околу 3.400 ден.
Аххх Казан сеа ме ставаш у дилема. Значи мора да одам до телеком.

Sent from my Huawei P Smart using Tapatalk

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #1553 на: 31 Декември 2018, 02:53:05 am »
Istata dilema i jas ja imam se mislam od kabelska tv i internet za koj plakam 950 den plus na vip imam dva mobilni za koi pretplatata mi 2x750=1500 den  da preminam  na magenta .....najmnogu mi e da dobijam podobar internet kpj sega znae da padne i do 8mb/s...

Sent from my SM-J600FN using Tapatalk

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8004
  • Плинаш!!!
« Одговори #1554 на: 31 Декември 2018, 02:57:55 am »
Јас па немам проблем со интернетот, ама телевизијата на вип им е тапа.

Sent from my Huawei P Smart using Tapatalk

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #1555 на: 31 Декември 2018, 04:08:56 am »
Па и телеком не се нешто подобри со телевизија. Само арена што ја држат. Другите канали малтене исто се.
Колку што знам, ако нема оптика, туку линијата ти е преку оние две бакарни жички поставувани уште од времето на СФРЈ, ондак нема брзина над 12 мбпс. (божем најмоќен оператор, со демек најстабилна мрежа, уште со таа технологија испорачуваат сигнал)
Тоа 30 мбпс, 50 мбпс чинам само ако има оптичка мрежа, така да ако линијата е на бакарните жички тогаш џабе би го бирал L пакетот каде што нудат 50/50 брзина.
Ако грешам нека ме поправи некој.
А иначе може да се гледаат ХД канали и на бакарната инсталација, на таа брзина од 12 мбпс.

Кај ВИП проблем е upload-от. Наводно на коаксијалниот кабел неможеле високи брзини да пуштаат и затоа пуштале до 5 мбпс аплоуд. И не им чинат тоа нивните рутери, немаат голем домет на wi fi сигнал.
« Последно менување: 31 Декември 2018, 04:20:58 am FiLo »

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #1556 на: 31 Декември 2018, 09:15:06 am »
Во Бутел нема оптички кабел. Кај мене преку бакарна жица испорачуваат брзина од 40-45Mbps.

Не е ADSL, него VDSL. Друг модем/рутер, малце поразлична технологија.

Моите на Водно имаат оптика, исто на Магента. Брзината 98% од времето е 50Mbps.

Sent from my Redmi Note 5

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #1557 на: 31 Декември 2018, 09:31:31 am »
Jas imam Magenta1, na opticki kabel no obicni paketi so brzina od 12Mbps, brzinata stalno e na max. odnosno 12Mbps.
Koga simnuvam nesto, prvite sekundi startuva so opricki brzini-mnogu nad 12Mbps, no posle go gleda ogranicuvanjeto i se stabilizira na 12.
Jas sum prezadovolen od Telekom i Magenta1, od pojavuvanjeto na paketot sum korisnik, veke nad 3 godini. Pred toa imav 3Max-ista kombinacija so opticki kabel i standardni brzini.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #1558 на: 31 Декември 2018, 09:37:19 am »
И ја сум на Магента М

Додека не ставија хибриден рутер (преку 4Г) нетот беше најтапа на свет, да не зборам да сонуваш ХД.
Телеком ти е подобра варијанта секогаш, само и ако само ти проверат за брзина на интернет пред да потпишеш договор.
Кај мене преку 4Г брзината беше 40/20 но последен период нешто е мн падната па е 20/2. Сеедно дали мерам преку рутерот или дирекно преку телефонот.

Инаку, од акпект на техничка поддршка, време на решавање на проблем, нема споредба со ВИП.

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #1559 на: 31 Декември 2018, 09:44:04 am »
Во Бутел нема оптички кабел. Кај мене преку бакарна жица испорачуваат брзина од 40-45Mbps.

Не е ADSL, него VDSL. Друг модем/рутер, малце поразлична технологија.

Моите на Водно имаат оптика, исто на Магента. Брзината 98% од времето е 50Mbps.

Што е тоа VDSL ? Другар има магента и брзината му е таа од погоре што ја зборам, 12 мбпс на бакар, па ако може да си добие поголема брзина бидејки му имаат кажувано од телеком дека тоа е тоа, бакар и неможе повеќе од 12, а нема оптика во тој реон.