Автор Тема: Мобилни Оператори  (Прочитано 323043 пати)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Одг: Мобилни Оператори
« Одговори #1560 на: 31 Декември 2018, 09:47:07 am »
Истиот кабел, друга опрема.

Го плаќаш пакетот ко за оптика, ама бидејќи технички не е изводливо, ти го пуштаат ова, vdsl.

Во моментот кога ќе стават оптички кабел (ако стават), автоматски го добиваш тој пакет.

Како и да е, прашајте у телеком прво дали е технички можно, и ако е која би била брзината.

Кај мене рекоа кога ставаа, дека ќе ја испорачаат максималната можна брзина што жицата ја "дозволува".

Испадна супер.

Sent from my Redmi Note 5

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #1561 на: 31 Декември 2018, 09:57:47 am »
Епа незнам, баш ќе му го пренесам ова, па да си праша. Само знам дека плака поприлично висока сума на пари, а брзината му е 10-12 мбпс.

Присутен FiLo

• Сениор
« Одговори #1562 на: 31 Декември 2018, 10:31:20 am »
Сега зборувам со него, знаел за тоа VDSL и прашал дали може, му рекле во тој реон каде што он живее неможе ни тоа.
Така да 12 мбпс му остануваат и засега нема услови да добие поголема брзина.
Затоа Жилепунто, најдобро во телеком и прашај ги за техничките можности на телеком во твојата локација, па ќе си видиш дали ќе ти задоволи цената со она што телеком може да ти го пружи.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8004
  • Плинаш!!!
« Одговори #1563 на: 31 Декември 2018, 10:34:58 am »
Да ке прашам, само нека поминат празнициве и ке се распрашам што и како.

Sent from my Huawei P Smart using Tapatalk

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #1564 на: 31 Декември 2018, 11:02:30 am »
So optika vo M paketot koja brzina bi ja dobil na internet ?

Sent from my SM-J600FN using Tapatalk

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #1565 на: 31 Декември 2018, 11:06:18 am »
Жиле до пред 1 год. бев на близу/вип и тоа беше некој стар пакет екстра за кој плаќав 1700ден за 50/50 интернет фиксен телефон и 170 канали од кои 30тина хд. Реално презадоволен.
Откако се преселив ставив 3 макс на телеком со 12mbps/764kbps со лимит од 1tb оптика. Листата на телевизиски канали според мене на телеком е доста послаба.Инаку константно вклучени 2 ресивера од кои едниот цело време хд канали и никаков проблем со брзина. Ради "научни" цели пуштам 4к и нема никакво сецкање. Знае да закашла некогаш кога е се пуштено 2 мобилни 2 ресивери и таблет на детево ама генерално тие 12mbps за нашиве потреби се доволни.
Мојов 3 макс пакет е:
Телевизија Л,
Интернет    М,
Фиксна тел. се заедно 1200ден.
Користиме и смарт М еден мобилен 900ден.
За сума од 2100ден. добивам комплетна услуга од телеком и сум задоволен.

Присутен FiLo

• Сениор
« Одговори #1566 на: 31 Декември 2018, 11:49:41 am »
Мислам дека малку ги преценуваш тие 12 мпбс. Кај другаров неможе 1440p и 2160p на 12 мпбс да се пуштат, само до 1080p.
И на ВИП кај мене на 30 мпбс засецнува на 2160p, додека на 1440 или 1080 нема гајле.

И како второ со 12 мпбс цела вeчност би симнувал торенти. Уживанција е да го гледам торентот кога се симнува со 3.4 mbs.

И како трето тие 12 мпбс јас пред 10 години ги имав.

А за телевизијата се сложувам, не е ништо подобра и на едните и на другите. И вип нудат исто такви пакети со HBO, cinestar, и така натаму. Телеком само Арена што ги нуди и некој што сака да гледа лига на шампиони и италијанско првенство па да бара Арена канали.
Но во глобала телевизиские канали им се идентични.

Мобилната мрежа не ја коментирам, со ВИП до толку немам искуство за мобилна мрежа.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1567 на: 31 Декември 2018, 12:02:28 pm »
Нетфликс претплатата како иде после првиот месец, си влечат директно од картицата или ??

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #1568 на: 31 Декември 2018, 12:05:14 pm »
Кај мене така е наместено, алтомацки повлекуваат од сметка секој месец.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1569 на: 31 Декември 2018, 12:10:26 pm »
Док си тука, со Амазон имаш искуство, дали ако се претплатам ќе можам да гледам Grand Tour ?

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #1570 на: 31 Декември 2018, 12:15:33 pm »
Туку друго ми текна. После нова година сите оператори ги обновуваат договорите со телевизиите па може ке добиеме нешто плус на вип или ке изгубиме уште некој канал. Останува да видиме.

Аце ако ги споредиш вип и телеком, што би одбрал сега во моментов?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #1571 на: 31 Декември 2018, 12:17:26 pm »
Док си тука, со Амазон имаш искуство, дали ако се претплатам ќе можам да гледам Grand Tour ?

Имам годишна претплата на Amazon Prime, The Grand Tour си следи со тоа. Ако ти е само за ГТ, мислам дека не вреди да плаќаш Прајм, особено што кај нас може да се најдат содржините на „алтернативен“ начин :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #1572 на: 31 Декември 2018, 14:03:29 pm »
Јас па немам проблем со интернетот, ама телевизијата на вип им е тапа.

Жиле, ништо плус канали немаат на Телеком од Близу. Плус внимавај дека за ХД каналите треба пакет да плаќаш. Во Близу се гага.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #1573 на: 31 Декември 2018, 16:06:17 pm »
Туку друго ми текна. После нова година сите оператори ги обновуваат договорите со телевизиите па може ке добиеме нешто плус на вип или ке изгубиме уште некој канал. Останува да видиме.

Аце ако ги споредиш вип и телеком, што би одбрал сега во моментов?

Телеком, и тврдам дека 4K видео на YouTube не сецка со оваа брзина на интернет.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #1574 на: 31 Декември 2018, 16:09:25 pm »
Баџото вчера ставил магента, а прееска бев да видам што и како е. Значи 4к пушта без проблем. После нова година ке идам до кај него и ке видам убаво што канали има и дали вреди да префрлам од вип на телеком.