Кај издаваат уреди без да потпишам? Да однесам све на сервис, да си ги подигнам и после да ги барам уште еднаш гратис.
За! - да му го испушиш на цел форум
Кога го даваш уредот на сервис, ти издаваат документ, приемница.
Кога го подигаш ти го земаат документот, па иди барај гратис.
Не велам дека сите сервиси работат така.
Пример, сервис за Филипс во кис. вода, си работеа по пропис.
Ќе направам фотокопија од приемницата и инспекција одма ќе го најде приемниот оригинал кај нив. Туку како ќе докажат дека ми го дале уредот кога они немаат документ дека ми е издаден уредот назад? Дајте бе ова деца со осмо одделение ќе ги преебат а не возрасни луѓе.
За! - да му го испушиш на цел форум
Како ќе објасниш дека твојата приемница завршила кај нив.
Патем, со фотокопијата можеш само да се сликаш, особено ако го најдат оригиналот кај нив, под услов да ти прифатат да реагираат врз основа на фотокопија.
Дај, не терај инает

Ако беше внимателен во читањето, при увид на инспекција приложени им беа налозите.
Имаат рок од една недела да им ги приложат, за тоа време, они си знаат што правеле.
На инспекцијата им предочив дека датумите од налозите не се точни и дека не сум ги потпишал, тие ми рекоа дека за тоа треба да се поведе друга постапка...
Дигнав раце, јас си бев виновен што не инсистирав на процедурите...а тоа ќе значеше којзнае колку време поправениот ТВ да стои кај нив додека надлежните поведат постапка...
Плус, не знаев дека проклетиот ТВ ќе рика и понатаму...