Автор Тема: Мобилни Оператори  (Прочитано 323312 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Одг: Мобилни Оператори
« Одговори #1485 на: 29 Септември 2018, 20:56:29 pm »
шо ви е крива државата кога имате спор со приватни фирми, ете утре имате шанса продајте ја и чекајте подобро утре
Бидејки државата овозможила таков начин на функционирање.

Да ти биде појасно...
Татковина и држава не е ист поим, така да твојот патриотизам насочи го на друга адреса, не кон членови на форумов кои мака мачат со Приватни фирми под покровителство на ДРЖАВАВА која не сака да воведе ред.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6434
« Одговори #1486 на: 29 Септември 2018, 20:59:46 pm »
 @МАРЈАН

Што е крива државата?

Се заебаваш, така?

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1487 на: 29 Септември 2018, 21:00:21 pm »
Не гледам зошто во спор со вип мора државата да е банана, шо треба заев ли да лобира за нов телефот, ете има суд, шо не пуштил тужба. Затоа само ајфон и бенве, за утре да нема главоболки.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1488 на: 29 Септември 2018, 21:00:56 pm »
не се заебавам, ти со вип имаш спор, а не со некој министер

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #1489 на: 29 Септември 2018, 21:02:52 pm »
Мора да се заебаваш.

Ако државата ми пружи прописна заштита, Вип и остала багра нема да се понашаат како што се понашаат. А тоа е рамно со башибозук.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1490 на: 29 Септември 2018, 21:06:10 pm »
најми си адвокат другар, државата не смее да се меша во работата на приватните фирми, си немал среќа да ти се погоди телефонот, јбг, најми адвокат и ако си у право ќе поентираш, ако не ќе си сносиш судски трошкови

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #1491 на: 29 Септември 2018, 21:07:49 pm »
Адвокат и суд во РМ, со ова ниво на корумпираност?

А бе ти се заебаваш, 100%.

Постои закон за заштита на потрошувачи. Супер е напишан, само уште некој да го спроведува.

Спроведувањето на законот е мешање во работата на приватни фирми?

Nigga, please.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1492 на: 29 Септември 2018, 21:10:35 pm »
За моите проблеми проблеми никогаш не била крива државата, и во твојот не е, ама најлесно е да се обвини таа. Не се заебавам, сериозен сум, ако сметаш дека си у право имаш суд, ако сметаш дека судот не е у право имаш стразбур итн итн, ама јас сепак сметам дека се работи за лоша среќа и немање врски.

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #1493 на: 29 Септември 2018, 21:11:43 pm »
...и НЕМАЊЕ ВРСКИ.

Се си кажа. Фала лепо.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
« Одговори #1494 на: 29 Септември 2018, 21:15:51 pm »
Во овој случај државата не воопшто крива. Ние како народ сме криви што не си ги знаеме правата па фирмите ке не возат како сакаат.

Sent from my Huawei P Smart using Tapatalk

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1495 на: 29 Септември 2018, 21:17:33 pm »
Обврските на една држава се да ти обезбеди мир здравство безбедност образование суд, се натаму си е приватен сектор, така бар мислам, може сум грешка

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #1496 на: 29 Септември 2018, 21:23:19 pm »
@ Zile

Јас си ги знам правата, повеќе од добро.

Ама нема кој да ми пружи заштита кога јас истата ќе ја побарам.

@ МАРЈАН

Друже, вака..

Државата се тоа треба да обезбеди. Кажи ми, сметаш дека мирот, здравството и образованието ни се тип топ?

Покрај тоа, државните пазарни инспектори се вработени и платени од државата. Земаат платанод тоа што јас работам и за нив и си плаќам даноци.

Истите тие инспектори се на "платен список" кај операторите. Следствено на тоа, крајниот потрошувач може да се ебе.

И, да, грешка си.

Едит:

Ете го твојот ајфон, што кошта 1.100+ долари. Кај нас ќе биде 90.000,00+ денари.

Несреќен случај и немање врски кај Тим Кук, а?

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1497 на: 29 Септември 2018, 21:33:27 pm »
пред околу месец ставав нафта у колата у австрија на автоматска бензиска, ми резервирале 90еур плус сумата што ја точев, што случајно ги видов, се расправам со прокредит да ми ги вратат, вработената била на боловање, ги прашам дали ако она случајно умре има некој што знае да ми ги врати парите, ми рекоа дека сум безобраен. Не државата крива што ја одбрав ебаната прокредит што ми наплаќа секој месец 6еур за одржување на сметка (најскапо у мк) за моја банка. Ако ми ги вратат ок, ако не нема ваљда да го блокирам центар со шатори за 90 еур. свесни се и тие и вип и т мобајл.

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #1498 на: 29 Септември 2018, 21:35:44 pm »
Кој би бил твојот минимум изразен во евра за ти да побараш било каква заштита, кога гледаш дека некој те ебе во здрав мозок?

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1499 на: 29 Септември 2018, 21:42:00 pm »
во велес од каде што сум прокредит нема филијала, одење во ск, со денгуба и патни трошкоби плус јадење е над 2000ден. шо да им правам, се јавив на место кај што не смеат да одијат, за среќа знам луѓе што знаат некои луѓе, па ветија дека у понеделник ќе ги вратат. инаку да знаешп дека имало пумпи што резервираат и по 300 еур и луѓе кои што касно реагирале, среќа што јас видов. Да се влечам по судеви немам време и нерви, а ни пари, за измама се води над 12000ден мислам, така да тепаниот тепан, ебаниот ебан