Не бе, немам намера да се убедувам со никого. Ја пишував и постирав тоа што читав, ако лажат тие лажам и јас. Не рекламирам никого ниту тврдам дека е така, наједноставно би било некој што има вишак европски, а е голем ентузијаст - да скокне до горе и да го монтира. Ако има ефект - супер, ако нема една авантура више у животу
Читам дека се помасовно се користи, а тие што го инсталирале се фалат, можда се преваранти или не сакаат да признаат дека се зезнале, незнам, ама па што ако се у право? Ете имаше нели и дино мерења на Универзитет некој во Турска, па го потврдија тоа што производителот вели за што им доделија и Сертификат, имаше разни престижни Признанија и тн. Како и да е, добро е да се размислува во таа насока, а не само тврдокорно да се бранат ставовите на науката која неможе да објасни еден куп појави, па цело време едно те исто пропагира. Дарвин е за тебе идол на пример, а ја не се чувствувам како да потекнувам од мајмун ете, пирамидите за тебе претпоставувам не се мистерија и така натаму. Ја не сум толку паметен да знам се ниту пак сакам да знам, а поготово не да ги (раз)убедувам другите во тоа што веруваат. Голем дел од работите емпириски се докажани, голем дел уште не се никако па не терам некого да ми ги објаснува. Ако ти причинува задоволство вечното контрирање во сите дебати веднаш се откажувам, немам намера да си го губам ионака малкуто слободно време во последно време, а и од моите нервни клетки кои за жал не се регенираат не остана многу. Не сум физичар, не сум филозоф, не сум хемичар - ја сам био хемичар, ал сада сам АЛХЕМИЧАР