Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4696900 пати)

Отсутен golub

• Почетник
  • *
  • Пораки: 19
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #14340 на: 24 Февруари 2017, 20:16:51 pm »
Леееее опрема све ааааааААААА СВЕ...провери си ја ако е здрава и редовно одржувана лапај.

Нова била 60фче.
spored impressumot ot dilerot

Vertreten durch:
Mohamad Yassin

Crna Arapina. Samo pretpazlivo :)

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1038
« Одговори #14341 на: 24 Февруари 2017, 20:26:31 pm »
Не ми е јасно како увезениве возила што ги има по огласиве кај нас се поефтини од пример Германија, Швајцарија, Италија дури и со помала километража и со фамозниот наслов „голем сервис направен“ и „уникат“!
И тоа како договорени! Плацевите се 170 000, а вака што носат по 1 кола им се по 200 000 „наштимани“ мислиш по некоја норма се водат :)))
Значи маме му ебам македонче е закон бе брат! :) Светов може вода да ни носи! Само во Македонија! :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20827
« Одговори #14342 на: 24 Февруари 2017, 20:38:56 pm »
Види, претежно се уникати... Не секоја кола може да биде составена од три различни скупови од отпад.

А иначе, општо познато е дека низ Европа, тураат куравте со дрога у клима уредот што се активира после поминати 180000 км. Арно ама, кај нас знаат како да го деактивираат тоа куравтето што ја пушта дрогата и затоа сите увезени коли имаат 180000 и се возени од баби, чунки бабите во Европа се многу активни возачи. Кој им е крив што немаат серии за гледање.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #14343 на: 24 Февруари 2017, 20:41:04 pm »
Точно скроз.
Во мојата која ја земав со бирање од Дупница имаат шибнато некаков адитив за DPF то, да работи како што треба едно 150км па да почне да светка :)
Бар да ми ставеле straight thru exhaust :)
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #14344 на: 24 Февруари 2017, 20:42:19 pm »
Види, претежно се уникати... Не секоја кола може да биде составена од три различни скупови од отпад.

добра логика  :o

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #14345 на: 24 Февруари 2017, 20:46:57 pm »
Рецимо ова:

Само многу полошо :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #14346 на: 24 Февруари 2017, 20:51:26 pm »
Алфасабот на Џејмс Меј?
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #14347 на: 24 Февруари 2017, 20:52:18 pm »
Salfa Romeaab :D

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #14348 на: 25 Февруари 2017, 09:05:36 am »
Има и од увоз по некоја зачувана кола, ама кошта таа бе брате.... луѓето сакаат добра кола, ама ефтино е нема :) тие 20-30% што ќе ја условно кажано претплатиш, се ништо во споредба мачка у вреќа и недај боже серија дефекти....

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #14349 на: 25 Февруари 2017, 09:15:12 am »
Точно скроз.
Во мојата која ја земав со бирање од Дупница имаат шибнато некаков адитив за DPF то, да работи како што треба едно 150км па да почне да светка :)
Бар да ми ставеле straight thru exhaust :)

А бугарите? Па Бугарија е држава фундирана на лага и измама, Балканов е мал за нив, такви преваранти нема во Галаксијава :) И howitz знаеш што ме боли? И покрај сето тоа мнооогу се пред нас, па сеа ти види ние кај сме :(

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #14350 на: 25 Февруари 2017, 09:16:58 am »
Влегоа многу пари deksa, влегоа брдо пари од ЕУ, сите патишта или им се направени нови или се реставрираат, прошетаа, видоа.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4769
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #14351 на: 25 Февруари 2017, 09:44:46 am »
Леееее опрема све ааааааААААА СВЕ...провери си ја ако е здрава и редовно одржувана лапај.

Нова била 60фче.
spored impressumot ot dilerot

Vertreten durch:
Mohamad Yassin

Crna Arapina. Samo pretpazlivo :)

Не мора да значи дека е лоша, ама голема е веројатноста да се крие нешто. Кога гледав кола за мене ме предупредија дилерот/препродавачот да биде германец. Во немско видов 10тина коли од кои само 2 беа саглам и ја земав едната од германец препродавач. Само тој и уште двајца ми дозволија да ја однесам на проверка на сервис.

Без да знам бев кај пољак на плац, на слики на мобиле.де колава како од салон извадена, во живо секој панел изгребан или вдлабнат, рачката од мењачот, скршена кожата оштетена...џабе утепав пат 300км да ја видам. По телефон гарантираше дека е ТОП (чисто ново). Сликите ги средил во фотошоп. И на овој оглас сликите апла се корегирани боја и контраст па не би ме чудело да се маскирани и други работи.

Се лаже и во Германија ама ако знаеш што да прашаш и провериш ќе си кажат све, не смее да те лажат у фаца ќе ги пријавиш ќе им земат дозвола...не е Шупакленд па кој сака да си отвори плац и да нуди чисто нови тазе склопени коли.

Отсутен golub

• Почетник
  • *
  • Пораки: 19
« Одговори #14352 на: 25 Февруари 2017, 10:30:36 am »

И на овој оглас сликите апла се корегирани боја и контраст па не би ме чудело да се маскирани и други работи.

Napraviv ELA (error level analysis) na 2 od slikite. deluva kako da ne se fotosopirani

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #14353 на: 25 Февруари 2017, 10:45:29 am »
Сепак мислам дека Швајцарците имаат нај точни километражи и состојби во однос на останатите држави, можеби малце се по скапи колите, но веројатно од таа причина

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #14354 на: 25 Февруари 2017, 10:46:36 am »
Сегде кај што има балканци има и дубари, а сегде не има.
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата