Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4566003 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #14115 на: 01 Февруари 2017, 18:37:32 pm »
Ако му се фикнси цениве од 1 евро ќе дојдам утре сите да ги купам.

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #14116 на: 01 Февруари 2017, 18:40:17 pm »
Цената е ставена така затоа што 90% од цените му се фиксни. Така да ако си заинтересиран ќе се јавиш и ќе ти ја каже цената и не се ценка. Пред тоа имаше цени ставено кои беа фиксни, па му се јавуваа и уште му се ценкаа, така да затоа ги става вака. Иначе Ален кој соработува со вујко ми ги става колите, но на огласите има број и од вујко ми. :)
Не држи логика. Ако не му е за ценкање, нема да се ценка о купувачот. Доволно да каже „таа е цената што е пишана - сакаш - не сакаш“.

Nigde u svet nema da najdes cena 1 evro. dali 1% se takvi oglasi, samo makedonceto najpametno e!

Немаше за што да се фатите па ајде, онака да си кажеме што ни лежи на душичката, голем грев направил што ги ставил по 1 евро. Со и без коментарите колите ќе се продадат, огласите ги ставив за некој ако сака, убава(сочувана) кола да си земе и за пристојна, да не кажам ниска цена.

Јас не знам која е таа ниска цена или не. Зошто воопшто да си го арчам муабетот ако ми каже цена која нема ни приближно од старт да ми одговара. Со среќа нека му е бизнисот.

Според мене многу логично, ако стави цена, ќе го замара секој идиот и ќе му се ценка, онака од зафрканција и само ќе му арчи време, а кој вистински го интересира ќе се јави и ќе си праша. Логика или не, коливе што се на реклама се 1/20 од сите коли што ги има продадено, главно колите ги продава, пред да бидат прикачат на оглас. Цените му се генерално пониски од сите цени на огласите, секогаш е коректен со цената и можам да те уверам дека нема да ти даде цена што нема да ти одговара, за тоа што го нуди. ;)
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #14117 на: 01 Февруари 2017, 18:44:10 pm »
Абе леонардо ди каприо од волкот на автоплац е вујко ти.
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #14118 на: 01 Февруари 2017, 18:44:50 pm »
Глупости, ставаат 1-2 евра цена за кога некој ќе сортира според цена од најниска да му се покажат најгоре. До пред некое време и ги редеа сите брендови во огласот сега престанаа или почнаа да ги модерираат.
Во секој случај котрапродуктивна стратегија, ич не ги перцепирам тие јас.
Јас секогаш ставам ранг на цена. Рецимо над 3000еур, или над 1000еур. Во секој случај ти ги филтрира тие со 0,1,2 и слични цени.

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #14119 на: 01 Февруари 2017, 18:46:58 pm »
Абе леонардо ди каприо од волкот на автоплац е вујко ти.

Ова требаше нешто интересно или пак смешно да биде?
;D ;D ;D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #14120 на: 01 Февруари 2017, 18:48:55 pm »
Јас се изнасмеав ;D

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #14121 на: 01 Февруари 2017, 18:49:39 pm »
Ооо другар, ти даваме совети од лично искуство. И да е точно дека го умараат, еве НАС сите тука што ти пишуваме, уште од старт не губи како муштерии. Колите не се one of a kind па да пишува едно евро или по договор.

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #14122 на: 01 Февруари 2017, 18:55:28 pm »
Незнам што не е јасно, вујко ми не ги пишува цените туку Ален, кој како посредник при продажба зема одреден процент. Вујко ми со огласи не се замара, туку главно ги продава преку посредници или по препорака. А иначе изгледа имате некои трауми од такви продавачи, па затоа ви смета цената од 1 евро, незнам што е толкав проблем.

П.С  ако има некој време, нека се јави за некоја од колите на огласот, нека ја види на лице место, па после тоа може да правиме муабет, а не вака празни муабети.
;D ;D ;D

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #14123 на: 01 Февруари 2017, 18:59:33 pm »
Кажав што е проблемот погоре, метода е за фејк рангирање на резултати што не ни функционира само прави неред по страните за огласи. Нема никаква врска со лудаци што се јавуваат да се ценкаат.

А колите што се продаваат, мене лично барем не ми изгледаат на нешто што би ме мотивирало да кренам телефон да се распрашам за цена.
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #14124 на: 01 Февруари 2017, 19:04:19 pm »
A sto e fintava sto na sekoj oglas ima napisano full oprema?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #14125 на: 01 Февруари 2017, 19:09:03 pm »
Кажав што е проблемот погоре, метода е за фејк рангирање на резултати што не ни функционира само прави неред по страните за огласи. Нема никаква врска со лудаци што се јавуваат да се ценкаат.

А колите што се продаваат, мене лично барем не ми изгледаат на нешто што би ме мотивирало да кренам телефон да се распрашам за цена.

А извини какви треба да бидат колите за да те мотивираат  за да се јавиш, ако може да објасниш?

A sto e fintava sto na sekoj oglas ima napisano full oprema?

Јави му се на Ален и прашај си ;)
;D ;D ;D

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #14126 на: 01 Февруари 2017, 19:11:06 pm »
Site sto pisaa ti davaat soveti kako da se podobrat oglasite i kako polesno da se najdat ako se prebaruvaat. Ne znam sto tolku se navredi ali tvoe si e. Pozdrav ;)

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #14127 на: 01 Февруари 2017, 19:15:00 pm »
Другар ти стварно си се правиш будала или нас не правиш. Ај само за секунда замисли си, сите да ставаат 1 евро? Па да треба 157269 повици да напраам за да ја знам цената на нешто што сакам да го купам? Кажи си ок, глупо е тоа 1е, ке му сугерирам на чоекот... ако сакаш :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #14128 на: 01 Февруари 2017, 19:19:38 pm »
Јас сум сигурен дека го тролаат од време на време  на телефон и му викаат „Ценава што ти е пишана на оглас, таа е?“ :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Mario_306

• Редовен
« Одговори #14129 на: 01 Февруари 2017, 19:20:15 pm »
Ок, џабе правам муабет, тој што сака да купи кола ќе се јави, ќе се договори и ќе си купи кола. Испаѓа како за очи да сум ве фатил, исто како жена да бирате, а не половна кола ебате, крај краева кој го интересира ќе си се јави, нема да се праци паметен во коментари. ;)
;D ;D ;D