Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 5621411 пати)

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3237
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #10650 на: 25 Септември 2015, 19:55:42 pm »
Во овај надалеку чуениот фокус 1.4 се немам возено. Но се имам возено во астра х 1.4 бензин (нема плин) 2006 година и колата солидно си влечи и воопшто не е лоша. Сакате да кажите дека фокусов е многу потромав од неа и од другите во класата? До толку не го бидува?
i jas posle fokusot imav astra ha 1.4  i e daleku pobrza i pomalku trosi od nego a hyundaito i30 sto go imav isto 1.4 e formula za dvete i trosi najmalku so 1.5 do 2l pomalku  koj ne veruva neka ne veruva no ova e od moe licno iskustvo

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #10651 на: 25 Септември 2015, 19:58:24 pm »
1.4 во голф 5 е исто така МНОГУ тром , али барем не надминува 10л плин у град :)
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15265
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #10652 на: 26 Септември 2015, 09:09:07 am »
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7646
« Одговори #10653 на: 26 Септември 2015, 10:06:22 am »
1.4 во голф 5 е исто така МНОГУ тром , али барем не надминува 10л плин у град :)

На 2500 обртаи е тром, на 4500 е така подобар, се вози. ;D :D

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #10654 на: 26 Септември 2015, 14:57:48 pm »
На плин ич не ме занима дали троши 10 или 12 ;)

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 421
  • Ford Focus 1.4 mk2.5
« Одговори #10655 на: 26 Септември 2015, 16:42:28 pm »
абе за низ град врши работа, за до грчка исто. е сега на првата нагорнина ке стиснеш малце повеке ама па зависи за шо ти треба
djabe stiskas marce  tovarena za na odmor i primer velesko brdo + klima  ...ubistvo  nego i toa ne e tolku strasno nego postrasno e koga ke vidis kako pagja strelkata za gorivo a i za preteknuvanje ...samo so dobar zalet  a i za odravanje ne e bas eftina ama na kraj kraeva koj kako ke si resi

колку што знам не е толку скапа за одржување. Колега има таков фокус цените му се во овластен горе долу прифатливи.

Тромава е колата ама он ја зема за женаму која е почетник. троши да ама па има простор внатре ако му затреба и ако ја вози низ град 70% од времето тие перформанси за престигнување и за Велешко брдо не му се битни :)

ма ни за низ град ни никаде,
тргнуваш на семафор треба повеќе гас, ако имаш клима (во комбинација со плин) треба уште повеќе или ќе ти изгаси.
ако не приметиш дека си на мала угорница го јадеше
си се заборавил на семафор, зелено сите ти свират ти треба на брзина да тргнеш, добааар ќе биде...... одзив на гас минус 1000
и на крај возиш нова кола а имаш чувство дека возиш старо фичо, каде треба да пазиш на саухот до кај ти е, меѓугас да даваш, чекај иде угорница да го залетам и такви глупости кои ти го прават возењето мачење

не е баш така ама ајде.... јесте да е трома ама си врши работа.

Брееј ама сте ми интересни, трома била, не влечела, залетувања глубости. Количето си е одлично, комфорно, простано, тивко во кабина, управување сон! За фамилија е одлично, пошто со две мали деца не мрдам појше од 100км/ч па и авион да имам. Ако сакате да ви влече и да се тркате низ Скопје со други сто мислат ко вас, купете си некоја РС верзија на било која марка.  Мада сеа со намалено ограничување  и зголемени контроли и 300 коња да имате ќе си возите 50км/ч низ СК.

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #10656 на: 26 Септември 2015, 18:40:06 pm »
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен 80 B4

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 137
« Одговори #10657 на: 26 Септември 2015, 19:17:19 pm »
http://dnevnik.mk/default.asp?ItemID=49D42CCE4644BE41B8D26D8F4C554BA5
Ајмо дечки Масерати. :)
Купено е Масератито :) ќе има слики само времето е за нигде :(

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20400
« Одговори #10658 на: 26 Септември 2015, 19:30:13 pm »
Која е веб страната на агенцијата?

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 973
    • nobrain.dk
« Одговори #10659 на: 26 Септември 2015, 19:52:14 pm »
eve web strana od agencijata .. http://www.odzemenimot.gov.mk/
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #10660 на: 26 Септември 2015, 19:52:31 pm »
абе за низ град врши работа, за до грчка исто. е сега на првата нагорнина ке стиснеш малце повеке ама па зависи за шо ти треба
djabe stiskas marce  tovarena za na odmor i primer velesko brdo + klima  ...ubistvo  nego i toa ne e tolku strasno nego postrasno e koga ke vidis kako pagja strelkata za gorivo a i za preteknuvanje ...samo so dobar zalet  a i za odravanje ne e bas eftina ama na kraj kraeva koj kako ke si resi

колку што знам не е толку скапа за одржување. Колега има таков фокус цените му се во овластен горе долу прифатливи.

Тромава е колата ама он ја зема за женаму која е почетник. троши да ама па има простор внатре ако му затреба и ако ја вози низ град 70% од времето тие перформанси за престигнување и за Велешко брдо не му се битни :)

ма ни за низ град ни никаде,
тргнуваш на семафор треба повеќе гас, ако имаш клима (во комбинација со плин) треба уште повеќе или ќе ти изгаси.
ако не приметиш дека си на мала угорница го јадеше
си се заборавил на семафор, зелено сите ти свират ти треба на брзина да тргнеш, добааар ќе биде...... одзив на гас минус 1000
и на крај возиш нова кола а имаш чувство дека возиш старо фичо, каде треба да пазиш на саухот до кај ти е, меѓугас да даваш, чекај иде угорница да го залетам и такви глупости кои ти го прават возењето мачење

не е баш така ама ајде.... јесте да е трома ама си врши работа.

Брееј ама сте ми интересни, трома била, не влечела, залетувања глубости. Количето си е одлично, комфорно, простано, тивко во кабина, управување сон! За фамилија е одлично, пошто со две мали деца не мрдам појше од 100км/ч па и авион да имам. Ако сакате да ви влече и да се тркате низ Скопје со други сто мислат ко вас, купете си некоја РС верзија на било која марка.  Мада сеа со намалено ограничување  и зголемени контроли и 300 коња да имате ќе си возите 50км/ч низ СК.

Знам дека го поседуваш фокусот со 1.4 80кс и те погодува муабетот за него, но мора да се соочиме со вистината... Јас го возев фокусов со истиов мотор во хечбек изведба, на мој колега и истото ќе го кажам колата е многу тромава. Не викам дека не е просторна, мене не ми се свиѓа што има потврда вожња, ама реално на никого не би му ја препорачал колава. Едино нешто што го осетив е дека колава живнува односно добива како некој буст од кај 2500-3500 вртежи во втора, трета брзина и тоа е после 3500 вртежи да ја молиш. Колегава ми се пожали и од потрошувачка, во Скопје он не е испод 11-12л/100км што е реално многу... :)
« Последно менување: 27 Септември 2015, 00:16:38 am Mario_306 »
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9591
« Одговори #10661 на: 26 Септември 2015, 20:34:01 pm »
Во овај надалеку чуениот фокус 1.4 се немам возено. Но се имам возено во астра х 1.4 бензин (нема плин) 2006 година и колата солидно си влечи и воопшто не е лоша. Сакате да кажите дека фокусов е многу потромав од неа и од другите во класата? До толку не го бидува?
i jas posle fokusot imav astra ha 1.4  i e daleku pobrza i pomalku trosi od nego a hyundaito i30 sto go imav isto 1.4 e formula za dvete i trosi najmalku so 1.5 do 2l pomalku  koj ne veruva neka ne veruva no ova e od moe licno iskustvo

Таа астра е 1/4 помала од фокусот. Затоа и помалце троши а и побрза е. А има и 10кс повеке

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
« Одговори #10662 на: 26 Септември 2015, 20:49:33 pm »

Брееј ама сте ми интересни, трома била, не влечела, залетувања глубости. Количето си е одлично, комфорно, простано, тивко во кабина, управување сон! За фамилија е одлично, пошто со две мали деца не мрдам појше од 100км/ч па и авион да имам. Ако сакате да ви влече и да се тркате низ Скопје со други сто мислат ко вас, купете си некоја РС верзија на било која марка.  Мада сеа со намалено ограничување  и зголемени контроли и 300 коња да имате ќе си возите 50км/ч низ СК.

не е работата колку ќе возиш дали 50 или 200, работата е со колкава мака ќе стигнеш до таа бројка ;D
а и никој од нас не ни помисли за трки да ја споредува колата, туку и мене и на даме од лично искуство (јас ја имав 1 и нешто и поминав 40 илјади град и надвор) наше мислење е дека не би ја препорачал колата на никој.

во право си само за управувањето, тоа беше стварно топ, кога ќе ја залетав од кале надоле кај базенот тука кривините како ми лежеа, сон! ;D
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3237
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #10663 на: 26 Септември 2015, 20:53:17 pm »
11-12 mi mava grad i toa bez da trepne benzin na plin moze nijansa malku poveke
i jas posle fokusot imav astra ha 1.4  i e daleku pobrza i pomalku trosi od nego a hyundaito i30 sto go imav isto 1.4 e formula za dvete i trosi najmalku so 1.5 do 2l pomalku  koj ne veruva neka ne veruva no ova e od moe licno iskustvo

Таа астра е 1/4 помала од фокусот. Затоа и помалце троши а и побрза е. А има и 10кс повеке
fokus so 5v e dugacok 4342 mm a astra h 4249 mm, fokusot e tezok 1247 kg a astrata 1270 kg ??? samo malku treba da zirnes na net netreba mnogu  a iii da ne gi sporeduvame so drugite od klasata i ako tebe licno ne ti znaci da ti trosi 2-3l poveke vo grad na nekoj mu e presudno a i so pomalku  gorivo  pobrzo vozilo  hahhaha

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4222
« Одговори #10664 на: 27 Септември 2015, 01:54:37 am »
Аstra H GTC 1.4 во град ми троиши 9-10, на отворено 5-5.5, фокусот и голфот може да сањаат за тоа, а и се далеку потромави (не дека астрата не е ТОЧАК!)