Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 5617423 пати)

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #10635 на: 23 Септември 2015, 16:41:28 pm »
Хечот е одличен за возење, нема збор околу тоа :)
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3237
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #10636 на: 23 Септември 2015, 17:06:10 pm »
http://www.vrapce.mk/ad/67409
http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1723189
 Некој да нема инфо за фордчињава и искуство и мислења да споделе некој со истите?
is is is nikako begaj ko od cuma trosi ko lamja a ide kako trotinet eve neka kaze nekoj dali sum vo pravo
+1

Убаво ти вика Даме... ;D

djabe koga ne mi veruva

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
« Одговори #10637 на: 23 Септември 2015, 17:43:41 pm »
врв е караван со плин 1.4 како што имавме по дома.
уште клима ако пуштиш.......
и ја сум против од лично искуство
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9591
« Одговори #10638 на: 23 Септември 2015, 19:23:34 pm »
абе за низ град врши работа, за до грчка исто. е сега на првата нагорнина ке стиснеш малце повеке ама па зависи за шо ти треба

Отсутен Enzo

• Почетник
  • *
  • Пораки: 33
« Одговори #10639 на: 23 Септември 2015, 19:36:33 pm »
абе за низ град врши работа, за до грчка исто. е сега на првата нагорнина ке стиснеш малце повеке ама па зависи за шо ти треба
Па види, 70% од користењето е за во град, плус морам да одберам кола која ќе може сопругата да ја користи, а таа е почетник, положи пред една недела. Затоа ми треба возило на плин, а да биде од 80-100 коња. И сите среќни до крајот на животот.

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #10640 на: 23 Септември 2015, 19:39:04 pm »
djabe stiskas marce  tovarena za na odmor i primer velesko brdo + klima  ...ubistvo  nego i toa ne e tolku strasno nego postrasno e koga ke vidis kako pagja strelkata za gorivo a i za preteknuvanje ...samo so dobar zalet  a i za odravanje ne e bas eftina ama na kraj kraeva koj kako ke si resi

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4222
« Одговори #10641 на: 23 Септември 2015, 23:51:14 pm »
За 9 години германецот поминал 115.000км? :) Kупи си нешто неувезено, не си ја барај бељата... Имаш Астра за тие пари...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #10642 на: 24 Септември 2015, 10:39:17 am »
djabe stiskas marce  tovarena za na odmor i primer velesko brdo + klima  ...ubistvo  nego i toa ne e tolku strasno nego postrasno e koga ke vidis kako pagja strelkata za gorivo a i za preteknuvanje ...samo so dobar zalet  a i za odravanje ne e bas eftina ama na kraj kraeva koj kako ke si resi

колку што знам не е толку скапа за одржување. Колега има таков фокус цените му се во овластен горе долу прифатливи.

Тромава е колата ама он ја зема за женаму која е почетник. троши да ама па има простор внатре ако му затреба и ако ја вози низ град 70% од времето тие перформанси за престигнување и за Велешко брдо не му се битни :)

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #10643 на: 24 Септември 2015, 19:49:57 pm »
djabe stiskas marce  tovarena za na odmor i primer velesko brdo + klima  ...ubistvo  nego i toa ne e tolku strasno nego postrasno e koga ke vidis kako pagja strelkata za gorivo a i za preteknuvanje ...samo so dobar zalet  a i za odravanje ne e bas eftina ama na kraj kraeva koj kako ke si resi

колку што знам не е толку скапа за одржување. Колега има таков фокус цените му се во овластен горе долу прифатливи.

Тромава е колата ама он ја зема за женаму која е почетник. троши да ама па има простор внатре ако му затреба и ако ја вози низ град 70% од времето тие перформанси за престигнување и за Велешко брдо не му се битни :)
marce jas ja imav i ja vozev a ti ?? a baska kako sto gledam pogore i drugi gi imale i vozele pa i oni go mislat istoto so mene  osven ti ...

Отсутен isutarov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 73
« Одговори #10644 на: 24 Септември 2015, 22:01:46 pm »
Audi A7 & BMW R1200GS

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
« Одговори #10645 на: 24 Септември 2015, 22:28:16 pm »
djabe stiskas marce  tovarena za na odmor i primer velesko brdo + klima  ...ubistvo  nego i toa ne e tolku strasno nego postrasno e koga ke vidis kako pagja strelkata za gorivo a i za preteknuvanje ...samo so dobar zalet  a i za odravanje ne e bas eftina ama na kraj kraeva koj kako ke si resi

ма ни за низ град ни никаде,
тргнуваш на семафор треба повеќе гас, ако имаш клима (во комбинација со плин) треба уште повеќе или ќе ти изгаси.
ако не приметиш дека си на мала угорница го јадеше
си се заборавил на семафор, зелено сите ти свират ти треба на брзина да тргнеш, добааар ќе биде...... одзив на гас минус 1000
и на крај возиш нова кола а имаш чувство дека возиш старо фичо, каде треба да пазиш на саухот до кај ти е, меѓугас да даваш, чекај иде угорница да го залетам и такви глупости кои ти го прават возењето мачење
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #10646 на: 25 Септември 2015, 16:24:10 pm »

marce jas ja imav i ja vozev a ti ?? a baska kako sto gledam pogore i drugi gi imale i vozele pa i oni go mislat istoto so mene  osven ti ...

јас не сум ја возел ама сум се возел, за намената за која ја купува врши работа и тоа на плин. И еве баш му покажувам ова коментариве освен за тоа што е малце тромава другото не се согласува.

Чоекот нон стоп ја вози до велес - скопје на одмор оди со 2 деца плус багажник на кров. од кога стави плин е препороден :D

башка може да земе да ја повози таа што сака да ја купи може и него ке му биде трома може му е доволна, се тоа зависи од потребите и очекувањата

Отсутен Enzo

• Почетник
  • *
  • Пораки: 33
« Одговори #10647 на: 25 Септември 2015, 18:27:00 pm »
Тешко се наоѓа Focus mk2 hatch со плин, тоа би бил мојот избор, ама за жал ретко/тешко се наоѓа таква понуда. Со ограничен буџет до 4к, може и бензинец да влезе во игра па плин дополнително да се вгради, ама сите бензинци што се продаваат кај нас се понови а со тоа и поскапи. Претходната кола што ја имав имаше 50kw и сега се после тоа ќе ми се чини како Ферари, а ми треба само да е стартна, брзо да забрзува, крајната брзина е помалку важна кога повеќе се вози низ град.
Еве еден добар hatch, оваа со плин би била сон...
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/2186409-Ford-Focus-1-6--06
 Warning, Over Budget alert!  :'(

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #10648 на: 25 Септември 2015, 18:29:27 pm »

ма ни за низ град ни никаде,
тргнуваш на семафор треба повеќе гас, ако имаш клима (во комбинација со плин) треба уште повеќе или ќе ти изгаси.
ако не приметиш дека си на мала угорница го јадеше
си се заборавил на семафор, зелено сите ти свират ти треба на брзина да тргнеш, добааар ќе биде...... одзив на гас минус 1000
и на крај возиш нова кола а имаш чувство дека возиш старо фичо, каде треба да пазиш на саухот до кај ти е, меѓугас да даваш, чекај иде угорница да го залетам и такви глупости кои ти го прават возењето мачење

не е баш така ама ајде.... јесте да е трома ама си врши работа.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #10649 на: 25 Септември 2015, 18:58:40 pm »
Во овај надалеку чуениот фокус 1.4 се немам возено. Но се имам возено во астра х 1.4 бензин (нема плин) 2006 година и колата солидно си влечи и воопшто не е лоша. Сакате да кажите дека фокусов е многу потромав од неа и од другите во класата? До толку не го бидува?