Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 5113094 пати)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7785
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #5910 на: 20 Јануари 2014, 12:07:34 pm »
За голем сервис зборувам... И пази ова е обичен ТСИ, и не е Голф, има данок за луксуз ;)

Не знам за каков данок на луксуз збориш.
Моторот е тој, ист каков што има 2fast4you. Одржување на мотор, без оглед во каква школка се наоѓа, би требало да чини исто.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30615
    • CARclub.mk
« Одговори #5911 на: 20 Јануари 2014, 12:09:47 pm »
Не е истиот као на 2фаст - он има 1.4 TSI, ова е 1.8 TSI.

Али да, редовниот сервис не би требало да е нешто значително поскап.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #5912 на: 20 Јануари 2014, 12:11:31 pm »
За голем сервис зборувам... И пази ова е обичен ТСИ, и не е Голф, има данок за луксуз ;)

Моторот е тој, ист каков што има 2fast4you. Одржување на мотор, без оглед во каква школка се наоѓа, би требало да чини исто.

Исто е ама не е исто. Различен потрошен материјал може да има ист мотор во различни шасии. Пример филтрите и слично. Разликата не е голема.
Како и да е данок на луксуз се вика сервисен трошок. Сигурно нема ТСИ да сервисираш во локална гаража и да ставаш ефтини консумативи кога е познато дека 90 посто деловите  во разводниот механизам се пластични кај поновите коли.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7785
« Одговори #5913 на: 20 Јануари 2014, 12:18:41 pm »

Исто е ама не е исто. Различен потрошен материјал може да има ист мотор во различни шасии. Пример филтрите и слично. Разликата не е голема.
Како и да е данок на луксуз се вика сервисен трошок. Сигурно нема ТСИ да сервисираш во локална гаража и да ставаш ефтини консумативи кога е познато дека 90 посто деловите  во разводниот механизам се пластични кај поновите коли.

Не е истиот као на 2фаст - он има 1.4 TSI, ова е 1.8 TSI.

Али да, редовниот сервис не би требало да е нешто значително поскап.

TFSI било на 2fast4you ...

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #5914 на: 20 Јануари 2014, 13:56:24 pm »
Нее гии бивааа ни едеен. Еден има само у куманово асален. Али не ќе идам на секое до куманово. Секој мотор си е своја приказна кај форд. Ваг 1.9 тди на се има изнаставано. На другар му се заеба една дизна за пола саат најде се шо му треба за 5 саати ја оправија колата и помина со 40 евра.
Кој е тој мајстор во Куманово? И јас барам саглам мајстор за форд.
Зини да ти кажу.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #5915 на: 20 Јануари 2014, 14:02:25 pm »
Нее гии бивааа ни едеен. Еден има само у куманово асален. Али не ќе идам на секое до куманово. Секој мотор си е своја приказна кај форд. Ваг 1.9 тди на се има изнаставано. На другар му се заеба една дизна за пола саат најде се шо му треба за 5 саати ја оправија колата и помина со 40 евра.

Од кај тоа дека не ги бива Форд. Старите ТДДИ мотори се неуништливи. Проблем се мајсторите и сопствениците. Колите се одлични. Само што кородираат побрзо од Опел.
Тоа дека 90 посто мајсторите знаат да исклучиво за Голф 2 и толку. Тешко се наоѓа асолен мајстор. Башка добар мајстор има секогаш вишок штрафчиња и едно ќе поправи а 3 ќе расипе.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #5916 на: 20 Јануари 2014, 14:09:24 pm »
Од кај тоа дека не ги бива Форд. Старите ТДДИ мотори се неуништливи. Проблем се мајсторите и сопствениците. Колите се одлични. Само што кородираат побрзо од Опел.
Тоа дека 90 посто мајсторите знаат да исклучиво за Голф 2 и толку. Тешко се наоѓа асолен мајстор. Башка добар мајстор има секогаш вишок штрафчиња и едно ќе поправи а 3 ќе расипе.

Wait what?

Ford = Fix Or Repair Daiy - sve e kazano !. Fordot i ciganot ne se razboluva direktno umira. Ford e kola sto ednas ja kupuvas i ostanuva tvoja zasekogas.

Dzabe im e. Skapo odrzuvanje i mnogu mnogu kvarlivi koli.

Fordov dobar ? Najdobriot Ford e prodadeniot.

Ford dzabe da ti go davaat ne go zemaj. Lugjeto begaat od Ford. Fix Or Repair Daily = Ford. Edinstvena kola sto rgjosuva povekje od Opel.

Буги, лекарски преглед. Под итно. Сериозно. Не е на арно работава.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #5917 на: 20 Јануари 2014, 14:15:31 pm »
Зборам за моторот де. Инаку како коли не се популарни и имаат проблеми со други работи пред се корозија кај Фокус.

Жал ми е но народот кога ќе види Форд помислува на недоверливо ауто со скапо одржување кое откажува послушност кога најмногу ќе е потребна.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #5918 на: 20 Јануари 2014, 14:21:16 pm »

Истото мислење го делам и јас. До скоро возев голф 4, и од тие мајстори што знаат СЕ за голфови ми е преку глава. Со редовно сервисирање и менување на делови, имав проблеми како на пример замастен ребраст каиш, искривени штрафови со уништени навои на предница која ја менував два пати на 50000км, за 2 години трикратно полнење на клима, од кои само едно беше реално потребно, (ова посебно ме изиритира) и ред други ситници. Ова е се од кумановски мајстори, а во Скопје репарирав бош пумпа, исто така за џабе пари, ама на крај пак добив одговор дека иако се сменети сите потребни делови, електрониката плус знаела да прави проблем и дека колата може да ми трокира во лер што и се јави при првото заладување на времето. Значи во сите случаи станува збор за човечки фактор, неуки, неписмени, преварантски мајстори, со скапа опрема која не знаат да ја користат. Денес сите станаа мајстори, каде и да го однесеш голфот никаде нема да те вратат :D :D

Инаку сакам да напоменам дека резервни делови за Форд Фокус во однос на Голф 4 се за околу 30-тина посто поевтини. Да не мисли некој дека голфовите се претерано евтини за одржување.
Зини да ти кажу.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #5919 на: 20 Јануари 2014, 14:34:16 pm »

Истото мислење го делам и јас. До скоро возев голф 4, и од тие мајстори што знаат СЕ за голфови ми е преку глава. Со редовно сервисирање и менување на делови, имав проблеми како на пример замастен ребраст каиш, искривени штрафови со уништени навои на предница која ја менував два пати на 50000км, за 2 години трикратно полнење на клима, од кои само едно беше реално потребно, (ова посебно ме изиритира) и ред други ситници. Ова е се од кумановски мајстори, а во Скопје репарирав бош пумпа, исто така за џабе пари, ама на крај пак добив одговор дека иако се сменети сите потребни делови, електрониката плус знаела да прави проблем и дека колата може да ми трокира во лер што и се јави при првото заладување на времето. Значи во сите случаи станува збор за човечки фактор, неуки, неписмени, преварантски мајстори, со скапа опрема која не знаат да ја користат. Денес сите станаа мајстори, каде и да го однесеш голфот никаде нема да те вратат :D :D

Инаку сакам да напоменам дека резервни делови за Форд Фокус во однос на Голф 4 се за околу 30-тина посто поевтини. Да не мисли некој дека голфовите се претерано евтини за одржување.

Нема мајстор кој ќе одбие да те прими. За пари секако. Знаеш како викаат ефтиното скапо чини.
Е сега секој мајстор гледа да ти зема парички и тоа не еднаш туку постојано. Ќе изгради доверба и после полека полека ќе те дерка на мртво.
Нормално е кога те гледа со Голф 4 да си го остри сатарот. Си има оправдување. Ако си сакал ефтин сервис ќе си купил Гољф 2 дизељ на пример и тогаш нема многу да мафта со сатарот.
И нормално што очекуваш дека Гољф 4 ќе е поефтин од Гољф 2 и помалце ќе се расипува ?
Кризата не направи екстремно скржави и претпазливи што е перфекција за удирање на убави сатари.

За Форд иди види колку се деловите и колку мајсторите земаат.
Уште не се сетиле мајсторите да се врзат он лајн и да си имаат затворен портал каде ќе разменуваат идеи како да се дерат муштерии.

Полека полека ќе се софистицираат. А најскапи се другарчињата или пријателчињата. Они кога ќе те засатарат многу ќе крвариш.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4124
« Одговори #5920 на: 20 Јануари 2014, 15:57:20 pm »
Се изнапишаа невистини за Пасатот. Моторот е одличен, исклучтелно јак и убав за возење, далеку поубав од било кој 2.0 дизел, барем за мене. Сигурен сум дека има над декларираните 160кс. Имав некаде ставено клип што прави ТТ со тој мотор, а ТТ то и Пасатов имаат декларирано исти крајни брзини и веројатно е истиот мотор. Исто така на ТТ то потрошувачката одкога е купено стои на 9.0л/100км. Никогаш ни е штедено ни е пазено, често и брзо возено. Сервисот мал над 10.000 не е, вклучително со сите филтри.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #5921 на: 20 Јануари 2014, 15:59:03 pm »
Се изнапишаа невистини за Пасатот. Моторот е одличен, исклучтелно јак и убав за возење, далеку поубав од било кој 2.0 дизел, барем за мене. Сигурен сум дека има над декларираните 160кс. Имав некаде ставено клип што прави ТТ со тој мотор, а ТТ то и Пасатов имаат декларирано исти крајни брзини и веројатно е истиот мотор. Исто така на ТТ то потрошувачката одкога е купено стои на 9.0л/100км. Никогаш ни е штедено ни е пазено, често и брзо возено. Сервисот мал над 10.000 не е, вклучително со сите филтри.

Таман си е си ја купуваш и ти останува во вечна сопственост. Види колку такви пасати се возат. Само неупатени можат да се излажат да купат таква бензинска ламја.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4124
« Одговори #5922 на: 20 Јануари 2014, 16:01:49 pm »
Не е наменета таа кола за тие што размислуваат како тебе, ни па гледам што коментираш глупости и твој лични ставови кој ги представуваш како факти. Јас ти кажувам дека тој мотор си е одличен и не трошо толку многу како што се зборува. Секако трошо повеќе од дизел но и е поубав од дизел за возење. Јас лично не би го купил зошто морам да возам дизел, ама не зборувам глупости дека е лош мотор, трошел некој цифри што одпамет се вадат. Има и љубители на бензинци како Симо, Куоре и остали овој мотор е полн погодок за нив. Јас останав воодушевен кога го возев.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55238
  • Махер
« Одговори #5923 на: 20 Јануари 2014, 16:13:26 pm »
Баш спомнавме колку ќе беше смешно Аудито да ти е бензин ако ти текнува пред кратко време. :)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #5924 на: 20 Јануари 2014, 16:13:35 pm »
Не е наменета таа кола за тие што размислуваат како тебе, ни па гледам што коментираш глупости и твој лични ставови кој ги представуваш како факти. Јас ти кажувам дека тој мотор си е одличен и не трошо толку многу како што се зборува. Секако трошо повеќе од дизел но и е поубав од дизел за возење. Јас лично не би го купил зошто морам да возам дизел, ама не зборувам глупости дека е лош мотор, трошел некој цифри што одпамет се вадат. Има и љубители на бензинци како Симо, Куоре и остали овој мотор е полн погодок за нив. Јас останав воодушевен кога го возев.

Прво не е мое мислење. Второ и на запад скоро и да не сум видел ТСИ мотори. Во најбогатиот дел од Германија дали видов 2 до 3 пасата ТСИ. Ако е добро и економски исплатливо ќе го гледавме како масовно ауто. Луѓето се научиа да штедат и се опаметија донекаде.
Впрочем секој со свој вкус. Мнозинството само кога ќе чуе бензин не сака ни да разговара понатака.