Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4558054 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #3240 на: 17 Август 2013, 16:33:49 pm »
Епа ќе направи LS swap да не му е сељачки vtec-от.

;D

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #3241 на: 17 Август 2013, 19:32:09 pm »
No dude.

Зошто? Што е проблемот? Знае некој да објасни? Количето нема да биде за тркање, туку за тркалање до работа и назад. Или сепак не?

Ова баш ми е симпатично ради микроскопското (0.6 л) моторче, трошело многу малку, а не е баш најспоро у свет. Top gear возните својства (држење у кривни ово оно) ги опиша како "revelation". Како што читав, имало заебанција што ако ти се испразни акумулаторот нешто се дешавало со електрониката и мораш камионче да викаш, али демек ако го пазиш акумулаторот немаш гајле.

Meне ми се виде како можеби идеалното возило за секојдневно терање по тие кривинчињата на релација соње-скопје-соње.

Или нешто не сум прочитал, а сум требал?

Нејќе тоа, сељачки му бил vtec-от.

Никогаш не сум го рекол тоа! Напротив, во барем две пригоди имам експлицитно кажано дека со задоволство би го поседувал.

Реков дека е сељачење кога vtec-от низ град се тера во за него оптималниот режим (на миљон обртаи). ТОА е сељачки, а не v-tec-от.

Леле сега кога ќе се напне... ;D

И да знаеш!  >:(

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #3242 на: 17 Август 2013, 19:35:44 pm »

:P

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #3243 на: 17 Август 2013, 19:36:52 pm »
добро де да си објаснам, некој од страна може чита и ќе си каже „аии овој сељак, втец му е сељачки“  :P

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #3244 на: 17 Август 2013, 19:43:33 pm »
Знам знам, него мемево ми се уклопи па жал ми беше да не го ставам. ;D

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #3245 на: 17 Август 2013, 20:52:55 pm »
Да не има некој заинтересиран за Пунто Класик 2008 година 1.2 со Ландирензо плин атестиран, 3 врати, фул опрема, ~90 000км. купено од Македонија.

Цена ~3000 евра би требало да биди.

Мене ми гледа како одлична понуда, ќе се потрудам и слики да набавам.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #3246 на: 17 Август 2013, 20:54:49 pm »
добра цена ракун

@филип

а ти кога би го користел в-текот?

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #3247 на: 17 Август 2013, 21:07:28 pm »
На Јане Сандански, на Партизанска, на Илинденска, на Првомајска, на Бул. Србија :D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #3248 на: 17 Август 2013, 22:07:55 pm »
Опел Астра ГТЦ/ОПЦ - 5500 евра

ЕDIT : Фиат Пунто ГТ - 1.9 ЈТД - 5500 евра

Од истиот човек, што го продава Пунтото,  јас ја купив Алфата.

Знам :) Пред 2 години од прилика продаваше голф 4ка и многу добро голфче беше. Само после налетав на друга попримамлива понуда па се одлучив за неа, инаку сигурно ке го земев. А инаку многу фер делуваше човеков .. Чисто мој впечаток

Добар ти е впечатокот, многу фер човек.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #3249 на: 17 Август 2013, 23:54:29 pm »
За многу Западно-европејци е поевтино да ги шитнат како старо железо отколку да се трудат да ги продадат на старо...

Имам френд во Wolfsburg. Пред една година продаде едно пемпеле Fiat Cinquecento или како и да се вика... причината му беше дека ако ја даде во отпад тој треба да плати, а не да добие пари за тоа. :]
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #3250 на: 18 Август 2013, 01:36:44 am »
Филип, од моја перспектива е дефинитивно не.
Зошто?
Тоа ти што си го читал е океј, можеби ги има тие особини моторот и количето. Арно ама, long term reliability мислам дека е една од послабите страни на тие мотори. За секој случај прогуглај што викаат за моторите, во сеќавање ми е останато дека самиот блок на моторчето трпи стрес и се деформира, па не го спасува ни ремонт.
Да треба да одлучувам со моја глава и мои пари, би гледал на друга страна, без разлика колку ефтино ќе го најдеш.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #3251 на: 18 Август 2013, 08:30:40 am »

На семафори ноќе! (тоа што реков дека е сељачки да се тера на миљон обртаи низ град НЕ значи дека јас лично не сум сељак и не би го правел тоа :) немојте така погрешно да ме разбирате. И јас понекогаш фаќам урда на курот и се дешава ми смрди газот. Али сељачки си е сељачки, без оглед кој го прави)

Иначе, в-тецот би ми користел за брзо и безбедно претекнување на регионален пат / автопат.

Тоа ти што си го читал е океј, можеби ги има тие особини моторот и количето. Арно ама, long term reliability мислам дека е една од послабите страни на тие мотори. За секој случај прогуглај што викаат за моторите, во сеќавање ми е останато дека самиот блок на моторчето трпи стрес и се деформира, па не го спасува ни ремонт.
Да треба да одлучувам со моја глава и мои пари, би гледал на друга страна, без разлика колку ефтино ќе го најдеш.

Фала на одговорот, мартин. Читам, еве, и навистина имаат reliablity issues. Но, цената е толку поволна што комарџијата у мене вика да идам на мања-веча: може конкретниот примерок ќе се погоди??

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #3252 на: 18 Август 2013, 09:06:37 am »

На семафори ноќе!

фала богу дека ноќе,сигурно нема во најголемата гужва да брмчиш и изиграваш мангуп пред цела толпа луѓе

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4001
« Одговори #3253 на: 18 Август 2013, 09:09:31 am »
Обично ако е ценовно најдолу во класа на генерација/опрема/извозеност гарант влечеш мања. Ако е на средина некаде има шанси да се извлече веча.

Отсутен Azriel

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 694
« Одговори #3254 на: 18 Август 2013, 13:13:23 pm »
Seat Leon 1.4 TSI