Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4560687 пати)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #29205 на: 25 Јули 2025, 15:52:41 pm »
Ако за слични пари се купува Ауди А5, тогаш незнам зошто воопшто некој би гледал артеон.

Истото го мислам и јас како тебе.

Артеон не сум возел долго време па неможам да судам.

Но А4 Б8 и Пасат ЦЦ ФЛ (2010) се неспоредливи коли. Ги имав и двете и ми е жал за луѓето што дале пари за Пасат ЦЦ а не си купиле А4 Б8.
Не ни помислував дека може да има толкава разлика помеѓу две коли од иста класа и од иста компанија.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3145
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #29206 на: 25 Јули 2025, 16:35:38 pm »
Arteon не може да се спореди со Audi – ниту A5, а камоли A6, пошто реално Audi за VW е wow. Arteon е визуелно многу моќно возило, агилно, екстравагантно – изглед 10ка, внатрешно исто така, ама пак постои Audi – и во сè е подобар.

Ако одиме по опрема – најјако, тоа со 286 коња, S line  Audi со најубавите седишта што постојат во сите класи, со аутичето што се врти на кокпит и 300 чуда што ги има само Audi  како на братот томи аудито – и затоа е Audi убаво, нема промашај. Сите  A4, A5, A6, A7 – едноставно убаво возило и тоа е тоа нема замерка поготво тој мотор 286 коња е најдобар мотор што може да постиои за ауто јас како аматер сум слушал доста за тоа,тоа е уметност од мотор преку милион км гарант ако си го одржуваш ке помини

VW пробаа нешто со Arteon-от, ама не помина. Добар обид, далеку од лошо возило, ама е „meh“ – онака, без душа. Не дека е лошо возило. Да ме прашаш што е лошо на возилото – да, има фалинки, ама не може да биде како Audi.Ауди е ауди седишта најубави нај нај удобни мекани погтово s-слине нај најубави удобни седишта, каде vw ке има седишта дај да не се заебаваме луѓе тука е клучно смејте се колку сакате ама ке ви знае кичма телото седишта се важни многу тоа го има ауди само најдобро Она сама ги нозе шири кога ке види седиштата нема рамка на врата само стакло до доле абе ауди толку е удобно па и на задни седишта она е како на родео кога јахаа :D

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4021
« Одговори #29207 на: 25 Јули 2025, 17:51:26 pm »
А5 e на MLB платформа додека Артеон на MQB. Така да иако се слични по големина се многу различни коли
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2170
« Одговори #29208 на: 25 Јули 2025, 17:53:46 pm »
Артеон е со А4, можно е и А5,  Пасат, Џулија, Суперб, итн. Д сегмент.

Ме заинтригираа коментариве, зашто стварно мислев дека по димензии е блиску до А6. Испадна дека е минимално поголем од А5, исто меѓуоскино растојание, но со подобра внатрешна ергономија и поголем гепек, додека А6 има ист гепек со Артеонот, нешто подолг, но со голема разлика во меѓуоскино растојание. Внатрешноста не ја коментирам, А6 за мене е каде каде подобра со кожен ентериер.

Не сум возел ни едно ни друго, сум патувал само во Пасат Б8. Би требало А6 да е многу подобра лимузина од Артеон. Настрана квалитет на ентериер, изолација и сл. Зборам за однесување на автопат и комфор при патување.

Присутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #29209 на: 25 Јули 2025, 19:27:14 pm »

Ме заинтригираа коментариве, зашто стварно мислев дека по димензии е блиску до А6. Испадна дека е минимално поголем од А5, исто меѓуоскино растојание, но со подобра внатрешна ергономија и поголем гепек, додека А6 има ист гепек со Артеонот, нешто подолг, но со голема разлика во меѓуоскино растојание. Внатрешноста не ја коментирам, А6 за мене е каде каде подобра со кожен ентериер.
Pomegu enterier na A5ka 2021 i Arteon 2021 sekogas Arteon.
Sedev i vo toa i vo toa, A5kata mi deluvase tesna i klaustrofobicna.
A5ki imav izbor za kupuvanje kolku sakas.
Jas razbiram deka Audi overall ima pojak brend, ama ne znaci deka sekoj model e vrv, sepak se raboti za vkus neli.

Isto taka ne gi razbiram komentarite u stilot enterierot katastrofa bla bla da ve cita nekoj ke pomisli plastikarija kako japancite e Aertonot  ;D

Denesno vreme placevite imaat i od dvata modeli, pojdete sednete pa posle kucajte na forum.
A6kata e sosema druga klasa ama i parite...

Eve i sliki od ista godina model

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3145
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #29210 на: 25 Јули 2025, 20:18:25 pm »
Далеку од лошо возило е Артеон – и тоа не само што не е лош, туку е одличен. Ако ништо друго, вреди над 50 илјади евра, има опрема, има лик – и надворешно и внатрешно изгледа премиум. Екстериерот му е агресивен, спортски, елегантен, додека ентериерот е модерен и удобен. Возило што го привлекува вниманието.Сум се возел како сопатник во тој како жолт што е океј возило ново нема збор па панорама све супер

Сепак, кога ќе дојде момент да се преломи, кај повеќето ќе преовлада Audi. Тоа е бренд што има име, респект, репутација. Црните седишта на Audi, претпоставувам дека се дел од фул опрема  од сликата екранот виртул според мене е најубав од сите модели на коли во ауди – тоа е веќе друго ниво, тоа е авион. Едноставно, 10 од 10.

Секој си го гледа тоа што сака да го види, секој има свој вкус и приоритети. И Артеон и Audi се супер возила – не можеш да згрешиш со ниедно. Но ако треба да се избере, јас би рекол – Audi.

Овие ауди "Постари" се поубави сега ова нова е катастрофа и надворешно и внатрешно не е убаво.Ова е многу убаво посебно 2020-2024 последна серија па плус тој мотор 286 коња топ-топова.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7562
« Одговори #29211 на: 25 Јули 2025, 21:23:44 pm »

Pomegu enterier na A5ka 2021 i Arteon 2021 sekogas Arteon.
Sedev i vo toa i vo toa, A5kata mi deluvase tesna i klaustrofobicna.
A5ki imav izbor za kupuvanje kolku sakas.
Jas razbiram deka Audi overall ima pojak brend, ama ne znaci deka sekoj model e vrv, sepak se raboti za vkus neli.

Isto taka ne gi razbiram komentarite u stilot enterierot katastrofa bla bla da ve cita nekoj ke pomisli plastikarija kako japancite e Aertonot  ;D

Denesno vreme placevite imaat i od dvata modeli, pojdete sednete pa posle kucajte na forum.
A6kata e sosema druga klasa ama i parite...

Eve i sliki od ista godina model

Ух, не мислев ништо лошо кога пишав дека ентериерот не се коментира. Повеќе ми одеше мислата кон тоа дека е лична преференца. Јас лично сакам ентериер во една боја, како подолу. Некој сака во две бои, фала богу, секој има право да бира за свои пари.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #29212 на: 25 Јули 2025, 21:51:26 pm »
Ако за слични пари се купува Ауди А5, тогаш незнам зошто воопшто некој би гледал артеон.
A5kata e potesna i pokratka so pomalo meguoskino sto vnatre prai golema razlika.
Vtoro opremata za isti pari kaj Arteon e pobogata.
[/quote da no izrabotkata i kvalitetot na materjalite e nebo i zemja 😁

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #29213 на: 25 Јули 2025, 21:52:50 pm »
Ako nekoj saka A5 neka se obrati 😁

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2170
« Одговори #29214 на: 27 Јули 2025, 18:43:36 pm »
Некој бараше Артеон

https://reklama5.mk/AdDetails?ad=4947354

Присутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #29215 на: 27 Јули 2025, 20:29:55 pm »
Star oglas e ova, covekot i ja prodava i ne ja prodava :D
Dolgo vreme e na oglas.
Fin muabet si napraviv dodusa so nego pred da go zemam mojot.
Ista boja e kako mojot i slicna oprema.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #29216 на: 27 Јули 2025, 21:59:31 pm »
Star oglas e ova, covekot i ja prodava i ne ja prodava :D
Dolgo vreme e na oglas.
Fin muabet si napraviv dodusa so nego pred da go zemam mojot.
Ista boja e kako mojot i slicna oprema.
Ама изгледа на Столе и му се праи муабет, затоа турил цена 45 еур. Не мисли ваљда дека 45.000 еур треба да му даде некој?

Отсутен Djokica

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 967
« Одговори #29217 на: 28 Јули 2025, 06:02:39 am »
Добро зачувана 156ка редизајн

Отсутен Djokica

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 967
« Одговори #29218 на: 28 Јули 2025, 22:46:49 pm »