Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4557773 пати)

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1725
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #29085 на: 17 Мај 2025, 17:58:51 pm »
Сега баш пробуричкав. Само едно има како ова на Mobile.de, и тоа со увоз, иста цена ке му дојде, и има 200к поминато. Останативе се минимум 5000Е поскапи, кога ке се вкалкулира царина и сите давачки да се донесе до тука.

Со оглед на нашиот пазар за вакви возила, само некој мераклија само ако го земе, 30К за вакво количе, 14 години старо, тешко.

Јас исто бев зачуден кога ја видов цената, и после видов дека и во Германија одат по иста цена. Искрено треба да си ептен мераклија на Форд за да го купиш ова пошто за истата цена ќе најдеш некоја година понов Сивик Тајп Р.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3928
« Одговори #29086 на: 17 Мај 2025, 18:19:29 pm »
За тие пари рс6 се зима...

Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #29087 на: 17 Мај 2025, 18:43:58 pm »
Не знам што да кажам, мене некако ми е неверојатна ценава, без разлика дали тука или во Германија. За мене, ова е најдоброто ауто со европски фордов беџ, можда си заслужува цена, мада што знам... би избрал и јас друго ауто (исто толку легендарно) за париве :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Djokica

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 967
« Одговори #29088 на: 17 Мај 2025, 18:55:16 pm »
Не знам што да кажам, мене некако ми е неверојатна ценава, без разлика дали тука или во Германија. За мене, ова е најдоброто ауто со европски фордов беџ, можда си заслужува цена, мада што знам... би избрал и јас друго ауто (исто толку легендарно) за париве :)
Долго време вртеше на оглас во Велес еден портокалов, додуша СТ беше, не РС, ама имаше некоја цена 5 - 6000 евра

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #29089 на: 17 Мај 2025, 19:06:37 pm »
ST-a со лопати да ги ринеш, RS MKII се 11.500 произведени. Овакви жабокречина зелени ептен малце, околу 500..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #29090 на: 17 Мај 2025, 19:10:59 pm »

147 GTA и ќе ти останат пари за Quaife и добри коиловери и Supersprint издув. :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #29091 на: 17 Мај 2025, 19:18:28 pm »
Секако, јас би одел на тој пат. И тоа со 3.7 овербор. Веројатно и пари за една за делои ќе ми останат :)

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #29092 на: 17 Мај 2025, 20:07:35 pm »
Нов фокус хибрид од салон е 28к. Треба да си луд да земеш ваков крш за оваа цена. Цената треба да се подели со 3 отприлика (колку што модели има излезено од тогаш) да дојде таман.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #29093 на: 17 Мај 2025, 21:12:32 pm »
Нов фокус хибрид од салон е 28к. Треба да си луд да земеш ваков крш за оваа цена. Цената треба да се подели со 3 отприлика (колку што модели има излезено од тогаш) да дојде таман.

Фокус хибрид никако не фигурира во муабетов. Како што кажа Симо, само 11500 се произведени, од кои 500 во оваа боја.

Можеш нова М3ка да купиш за 100 и нешто илјади евра од салон, па Е30 М3 пак се продава за иста сума. :) Нема да отиде 29 во Македонија сигурно, ама ќе се најде некој фанатик што за 22-23 ќе ја земе.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #29094 на: 18 Мај 2025, 12:45:12 pm »
И што ако има 500 во оваа боја? Демек ќе смени нешто тоа. Мислам факинг форд фокус е не е некоја лимитирана серија на бентли или ферари.

Отсутен Lone

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 111
« Одговори #29095 на: 18 Мај 2025, 13:33:35 pm »
Пак зборувате за цени на возила што не се ваши :D

Секогаш има поубава кола од поубав бренд за поубава цена, додека не е вашата кола на оглас, тогаш нема поубава кола и скапата цена си е ок

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #29096 на: 18 Мај 2025, 15:42:27 pm »
И што ако има 500 во оваа боја? Демек ќе смени нешто тоа. Мислам факинг форд фокус е не е некоја лимитирана серија на бентли или ферари.

Колекционерски автомобили не се само луксузните марки. Секој редок и релативно уникатен автомобил има потенцијал да е колекционерски - кој друг хот хеч знаеш со 2.5 литарски петцилиндраш и рачен менувач? Уникатен е затоа и ќе држи цена.

Ист муабет е со BMW 1M Coupe - колата е parts bin special, буквално 135i со вишок делови од Е92 М3 што им останале, па денес се продава за дупло од Е92 М3. И се продава за тие пари, не само да ѝ бараат.

Пазар на колекционерски автомобили нема смисла, и не го следи регуларниот. Уште сметам дека за да се продаде во Мк конкретниов примерок треба да оди 20-22к, ама ако најде купец од странство ќе ја даде за 27-28.
« Последно менување: 18 Мај 2025, 16:10:45 pm andrejnaumovski »

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #29097 на: 18 Мај 2025, 16:06:14 pm »

Како да ти објаснам:

„The most expensive Swatch watch model ever sold was the Kiki Picasso, a model that was launched as part of a limited-edition collection, in Paris, in 1985. There were 120 Swatch watches part of this release, and each had a different dial variation.
This Swatch model is so far the most expensive one ever sold to a collector, for a price of over $22,000. Check out this article for some interesting facts about the Kiki Picasso watch collection. “

Факин` своч! кварцен пластичен саат! 22 банки! Ама ете, има луѓе што ќе го платат.

Отсутен goranoh

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 113
« Одговори #29098 на: 18 Мај 2025, 17:34:00 pm »
Kia Stinger 2.2 GT LINE 4x4

https://reklama5.mk/AdDetails?ad=5369985

Ova go vidov niz skopje denovive, mnogu licno

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2170
« Одговори #29099 на: 18 Мај 2025, 17:47:34 pm »
Велешани на америве им увалија сликици со Трамп за 20-30 илјади долари по комад.

Имање пари не е исто со имање памет. Исто како што имање памет не е исто со имање пари.