Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4559475 пати)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5202
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #26460 на: 09 Јуни 2023, 06:38:31 am »
1.6hei osven manata so turboto drugi i nema bas

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14711
« Одговори #26461 на: 09 Јуни 2023, 09:46:36 am »

Браниците различна боја, хаубата не лежи добро, едниот штоп по сјаен од другиот. Не е баш топ понуда. Углавном, има пробано неколку зафири, сето утепани биле.

Сребрена боја секогаш лажи на слика и браниците најмногу делат кај сребрените во однос на каросерија. Отвори БИЛО која сребрена Зафира на огласи, ќе го видиш истиот ефект.

Како и да е, се оди се прегледува цела кола на лице место. Се прегледува и одоздола.

https://reklama5.mk/AdDetails?ad=3918054

Ова е исто добра прилика, барем вака од слики. не знам цена. Може на метан да си ја вози.

Пак ќе речам мора да се провери убаво. Да не се разбериме погрешно. Сликите лажат. 

Конкретно на оваа, казанчето ми е кафеавкасто многу.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1998
« Одговори #26462 на: 09 Јуни 2023, 10:34:11 am »
Околу ова со линииве нова А класа хаубата не лежеше у линија оние гумените доле ги штелнаа и си дојде во линија, на старо возило според мене нормално е од нашиве идеални патишта да се раштима

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #26463 на: 09 Јуни 2023, 11:12:47 am »
Јас некни забележав кај Шкодата не ми лежи убаво хаубата токму заради тие гумиците. Денес баш планирав да ги подесам да легнат убаво.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7220
  • French diamond
« Одговори #26464 на: 09 Јуни 2023, 12:07:29 pm »
И има теНпонат, риКардо седишта, што ни дава до знаење дека продавачот е голем познавател на автомобили и ги одбира најдобрите на пазарот  ;D Од вакви ни влечки не би купил.

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 360
« Одговори #26465 на: 09 Јуни 2023, 13:02:52 pm »

Браниците различна боја, хаубата не лежи добро, едниот штоп по сјаен од другиот. Не е баш топ понуда. Углавном, има пробано неколку зафири, сето утепани биле.

Сребрена боја секогаш лажи на слика и браниците најмногу делат кај сребрените во однос на каросерија. Отвори БИЛО која сребрена Зафира на огласи, ќе го видиш истиот ефект.

Како и да е, се оди се прегледува цела кола на лице место. Се прегледува и одоздола.

Ова е исто добра прилика, барем вака од слики. не знам цена. Може на метан да си ја вози.

Пак ќе речам мора да се провери убаво. Да не се разбериме погрешно. Сликите лажат. 

Реално никогаш не би купил опел Зафира. Имавме куќен пријател кој порано работеше со коли и тоа го велеше за Зафира. (Незнам за кој модел поточно)
Но вели Зафира купувам само ако е навистина добра цена и ако сметам дека може да се откачам брзо.
Има еден куп коли кои би ги земал пред Зафира

C4 Picasso 1.6 hdi
Ford C-Max ,
Ford S-max
VW Touran 1.9 2.0 tdi
C3 picasso 1.6 hdi
Honda FrV
Mazda 5

Ако денес би купувал овие би ги одбрал секогаш пред Зафира. Нормално е ако некој ја има да си ја фали.
Но да бидеме реални. Овие модели погоре се подобри во секоја смисла. Веројатно има и уште некој модел кој не се сетив да го набројам.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #26466 на: 09 Јуни 2023, 14:14:36 pm »
Јас имам познаници со ц4 пикасо кои проплакаа од него. Не би рекол дека ц4 пикасо е пред зафира во изборот.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6153
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #26467 на: 09 Јуни 2023, 15:36:43 pm »

Ваков мотор досега во зафира немам видено. Овај мотор е како на астра г 1.4 или 1.6 судејќи по капакот и куќиштето од термостатот.

Присутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
« Одговори #26468 на: 09 Јуни 2023, 15:40:33 pm »
15 год е колава, искрено совршено вклопување на браници, исти штопови и слично е речиси невозможно за тоа годиште..... Сметам дека ја претерува малце пријателот со стандардите, но, негови пари - негова одлука.
Истото ќе го кажев, ама ај.

Да му одговорам на @volenos

Јас па од тие модели уште во старт без да ги погледнам би ги шкртнал фордовите, за другите марки не сакам да коментирам затоа што незнам ама форд никогаш нема да донесам во куќа, па макар и без пари да ми го дадат.

Секој е со различно искуство од различен бренд. Некој се фали некој се жали. Најубаво е тој што купува сам да си одлучи која марка ќе ја купи.

« Последно менување: 09 Јуни 2023, 15:48:21 pm Zile »

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #26469 на: 09 Јуни 2023, 16:35:26 pm »
Јас имав Зафира и бев презадоволен. Не знам од кај муабетите дека не чинеле.

Него, сега пример да треба да бирам, пре би зел S-max :)

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3697
« Одговори #26470 на: 09 Јуни 2023, 17:12:29 pm »
Ако случајно се предомислиле за дизел, од лично искуство, VW Touran 2.0TDI AZV 136HP,  PD мотор е и со редовно одржување смрт нема. Кај мене е на 370.000км моментално. За практичност не правам муабет, задните седишта се засебни, се вадат за минута ако ти треба спална позади и собира еуро палета како од шала до 90цм висина. Редовен сервис со сите филтри е 4000ден., сет ребраст со промена 15000ден., итн.

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #26471 на: 09 Јуни 2023, 18:30:30 pm »
15 год е колава, искрено совршено вклопување на браници, исти штопови и слично е речиси невозможно за тоа годиште..... Сметам дека ја претерува малце пријателот со стандардите, но, негови пари - негова одлука.
Истото ќе го кажев, ама ај.

Да му одговорам на @volenos

Јас па од тие модели уште во старт без да ги погледнам би ги шкртнал фордовите, за другите марки не сакам да коментирам затоа што незнам ама форд никогаш нема да донесам во куќа, па макар и без пари да ми го дадат.

Де бе жиле. Зарем не се водиш по онаа старана. Вози форд и биди горд.
« Последно менување: 09 Јуни 2023, 19:37:00 pm bear »
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 360
« Одговори #26472 на: 09 Јуни 2023, 19:51:38 pm »
Јас имам познаници со ц4 пикасо кои проплакаа од него. Не би рекол дека ц4 пикасо е пред зафира во изборот.
Опел задните 8 години пред да стане дел од ПСА, бележеше константен пад на продажбата.
Во истовреме цитроен пикасо имаше постојан пораст на продажбите во Германија.

Не викам дека Опел нечини, ама Има нешто нели, штом луѓе не го купуваат. А безброј пати му беше помогнато од германската држава.
А ако на германски пазар не успееш, каде што владее буквално кажано затворен систем, и билатерални пречки да влезат другите, производители, тогаш стварно има проблем.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #26473 на: 09 Јуни 2023, 20:00:54 pm »
Продажба не е и показател за квалитет. Плус пројките до 2010 на зафира се подобри од ц4 пикасо. После тоа застаре моделот и пак се тука некаде со цитроен во продажба нема поголема разлика од 10 проценти. Небитно на тоа јас само пренесов искуство со ц4 пикасо за кое сум запознат.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6153
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #26474 на: 09 Јуни 2023, 21:33:10 pm »
Јас би опел пред цитроен, посебно модели до 2010та. За понови зависи од модел до модел.