Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 5525783 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #26040 на: 06 Март 2023, 22:47:16 pm »
Decko se gubis vo moabetot.
Jas koga barav kola nemam vreme 24/7 da se zaebavam so toa. Denes otvaram oglas gledam kje se javam pa skapa e pa vo Ohrid e si vikam koj kje odi do tamo na nevideno trosok e plus 12 sata na rabota zena dete....
E takvite monopoldzii toa im e rabota. On nema 8 saata da sedi u nekoja kancelarija da klati vrata nego pali kola ide trca. Ti mislis denes arno e da vozis do Ohrid pa ajde Gevgelija i sto ako ne ti fakja oko otidoa 100€ zijan samo gorivo i jadenje. Nego toa mu e rabota i pomiri se so toa. Dzabe kontriras pazar,krastaici,maruli. Zemi napusti rabota ako voopsto rabotis nekade stavi 10.000€ u dzeb i pocni go toj biznis pa kje vidis do kade kje doturkas. Ostaj lugjeto da si go pecalat lebot i glej si u tvojot dvor. Ne im burickaj na drugite ne e ubavo toa nit kulturno.
Najbitno on ima firma,plakja danok na drzava,plakja staz,osigiranje,kirija za prostor i red drugi raboti.
Uste si taze ovde ili si neupaten ili si dojden kurtasak da teras so nas. Se nadevam ti se pojasnija nekoj raboti. Imaj ubava nokj
« Последно менување: 06 Март 2023, 22:53:06 pm Vlatce-Vectra »

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 929
« Одговори #26041 на: 06 Март 2023, 22:51:39 pm »
Не знам што му се закачивте на Голден Кар.
Дечкото од ништо направи нешто, имиџ тешко се гради.
И баш супер, има народ на кој им треба таква услуга.
Просечниот човек кај нас е научен да се пазари и ценка, па ке те седне на кафе и ракија да види што човек си, од кај си, татко ти што работел, па ке те испитува како жена да зема а не куп железо кое се тркала, и 90% од нив само ке му го изгубат времето на продавачот и ке бараат мана на возилото да намалат цена.
Овој оди, дава понуда, плаќа, и дел од ризикот со скриени дефекти на колата е кај него.
Така да, јас поштувам што работи човекот.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #26042 на: 06 Март 2023, 22:55:55 pm »
Не знам што му се закачивте на Голден Кар.
Дечкото од ништо направи нешто, имиџ тешко се гради.
И баш супер, има народ на кој им треба таква услуга.
Просечниот човек кај нас е научен да се пазари и ценка, па ке те седне на кафе и ракија да види што човек си, од кај си, татко ти што работел, па ке те испитува како жена да зема а не куп железо кое се тркала, и 90% од нив само ке му го изгубат времето на продавачот и ке бараат мана на возилото да намалат цена.
Овој оди, дава понуда, плаќа, и дел од ризикот со скриени дефекти на колата е кај него.
Така да, јас поштувам што работи човекот.

so 2 race potpisuvam za moabetov. Da go znam deckoto odamna uste kako pocna so koli da raboti. Na sigurna rabota so plata,osiguran site saltanati on dade otkaz i pocna sam da gazi napred. Se snajde uspea i kapa mu simnuvam za toa. Sepak sve si ima svoi trosoci arno ama sekoj gleda da e na pozitivna 0.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2592
Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #26043 на: 06 Март 2023, 23:15:15 pm »
Не го познавам Голден Кар, цените му се високи ама барем не продава канти.
Има луѓе што не им се чека и одат си плаќаат. Не знам како не може да се разбере тоа.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен L

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 92
« Одговори #26044 на: 06 Март 2023, 23:32:47 pm »
Штета што ништо од тоа што имам напишано немате разбрано.

Али кога ќе напишите на некој друг пост STO E OVAA CENIVE SE LUDILOO UVIS KRENATII ZABEGA NARODO, препрочитајте ме уште еднаш

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7201
  • Бенве сие бенве
« Одговори #26045 на: 06 Март 2023, 23:40:25 pm »
Еве јас планирам да го продавам голфот 7 54000км
2013 неувезен прва регистрација 2016
1.2тси ремапиран
Регистриран со зелен картон и фул каско
затемнет со убава фолија у ск кај најдобриот што го препорачаа
зимни алпин 6 нови немаат ни 5000км 15ки
летни алу бандажи континентал премиум контакт 17ки
сервисиран пред 200/300км со кастрол и ман филтри (најскапа опција)
ставив мултимедија
нема никаков влог во него се си функционира

едит: И нов варта агм му ставив пред 3/4м

Еве колку да му барам пред да го огласам и да влета голден кар?
« Последно менување: 07 Март 2023, 00:04:07 am MAPJAH »

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5261
  • The Spartan General
« Одговори #26046 на: 06 Март 2023, 23:41:25 pm »
1.2тси ремапиран
ставив мултимедија

Другар не го давај Голфот, може на мене да ми притреба за неколку месеци во Македонија. Јас ќе ти го земам.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2592
« Одговори #26047 на: 06 Март 2023, 23:45:26 pm »
1.2тси ремапиран
ставив мултимедија

Веројатно ќе се зезнеш ако го продадеш. За добра кола треба да се размисли два пати пред да се продаде.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7826
  • French diamond
« Одговори #26048 на: 06 Март 2023, 23:51:37 pm »
Голф не се продава, се пренесува од генерација на генерација.

Отсутен L

• Јуниор
  • **
« Одговори #26049 на: 07 Март 2023, 00:10:33 am »
1.2тси ремапиран
ставив мултимедија

едит: И нов варта агм му ставив пред 3/4м

Хипотетичка ситуација: Ти го проценуваш за нормална цена на 14000, влетува Голден Кар зошто му се може и има кеш пред сите и го купува веднаш без да се ценка. Поставува цена од 17000. Скапува на плац затоа што има фора да си спушта по 100 евра две години и повторно да излези со профит.

Останатите плачат и кукаат ZABEGAJA SITE SO CENIVE SOE OVA NE SE NORMALNI KOLKUSE SKAPI

Некои други се восхитуваат на прекрасниот бизнис модел

Тој што собрал 11000 евра ќе му остане да си купи голф 6 со 450000 вратени на 170000 фабрика

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7201
  • Бенве сие бенве
« Одговори #26050 на: 07 Март 2023, 00:25:23 am »
Не знам колку е нормална цена, затоа и таа што следна ќе ја купам нема да е по нормална цена. Еве прашав никој не кажа колку вреди.

Отсутен L

• Јуниор
  • **
« Одговори #26051 на: 07 Март 2023, 01:07:33 am »
Не знам колку е нормална цена, затоа и таа што следна ќе ја купам нема да е по нормална цена. Еве прашав никој не кажа колку вреди.

Кога пазарот би се регулирал во нормални услови постапката би одела вака:

Одиш на пазар 3 реклама 5, гледаш слични модели на твојата, гледаш опрема и конфигурираш цена. Ако во следните неколку денови добиеш понуди значи дека си бил отприлика тука негде. Ако не значи си преценил и треба да намалиш.

Во пазар диктиран од прекупци, што и да огласиш во рамките на нормалното што повторно би било слично на постапката да најдеш просечни цени, тие ќе го купат затоа што веќе вртат голема количина на кеш, имаат моќ да го чуваат и неколку години па ниту некое нормално семејство би се офајдило од твојата зачувана кола, ниту ти би купил нормално возило затоа што прекупецот за 100 евра заработка има моќ да ја чува твојата кола и неколку години со вештачки напумпана цена.

За разлика од прекупецот, ти немаш моќ да чекаш неколку години да ја продадеш, па доколку ти се брза секогаш е истото, провери си колку е просечна цена на сличен модел на твојот, провери километри одржаност, направи споредба и конфигурирај цена.

И кога ќе купиш наредна, ќе си прифатиш дека учествуваш во одржливоста на нивниот бизнис модел со кој што тука се гордеат затоа што ти немаш време 24/7 да дремиш по огласи што во овој случај ќе те чини 2000-3000 евра повеќе од нормалното.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #26052 на: 07 Март 2023, 01:09:20 am »
Цитат
Тој што собрал 11000 евра ќе му остане да си купи голф 6 со 450000 вратени на 170000 фабрика
Епа тој што собрал 11 000,нека си собери уште 3000-4000 и ќе си купи со 100 000 наместо со 450 000км.
Од која мака па јас да му ја продадам колата на некој 3000е поевтино оти тој не можел да собери.
Па на крај краева Голден Кар ваљда не ги купи сите возила во Мк,па сеа беможи ништо да се најди.
Јави се кај Мрчакот Битола,одма ќе ти понуди испод цена,прифаќа трампа расолница,дифтици,тавчиња,ситна песок...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен L

• Јуниор
  • **
« Одговори #26053 на: 07 Март 2023, 01:55:18 am »
Цитат
Епа тој што собрал 11 000,нека си собери уште 3000-4000 и ќе си купи со 100 000 наместо со 450 000км.
Од која мака па јас да му ја продадам колата на некој 3000е поевтино оти тој не можел да собери.
Па на крај краева Голден Кар ваљда не ги купи сите возила во Мк,па сеа беможи ништо да се најди.
Јави се кај Мрчакот Битола,одма ќе ти понуди испод цена,прифаќа трампа расолница,дифтици,тавчиња,ситна песок...

Ама сте се запнале со тој Голден дабогда сребрен стане до утре.

Не е само голден, отвори некоја група за купопродажба на автомобили, на секои 10 мин има објави, се е од прекупци со напумпани цени.

Никој не вика ти да продаваш со 3000 евра поевтино. Муабетот е за проблемот со кој што ќе се сретнеш како нормален човек кој продава.

Ако продаваш по висока цена ќе се соочиш со проблем дека ќе треба многу време за да продадеш.

Ако продаваш по нормална, тогаш ќе ти го купи прекупец кој ќе ја зголеми цената и ќе го продава по поскапо зошто него не му менува времето, може да чека и долго време и пак ќе биде во профит затоа што маржата што ја поставуваат е висока.

Кога ќе дојде време ти да купиш, изборот ќе ти биде или добра кола од прекупец со повисока цена затоа што немаш доволно време и моќ ко нив да бидеш меѓу првите кои го виделе огласот или некој крш со 450000 вратени на 170000.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #26054 на: 07 Март 2023, 03:21:13 am »
Муда за што?

За да стои колата непродадена 4 месеци и да изгубиш 2/3/4000 евра?

Дреме на оглас наместо да оди на работа и оди ги купува и потоа е сигурен дека може таа кола да ја продаде поскапо.

Е сега сигурен е или ризикува :D