Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 5526666 пати)

Отсутен L

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 92
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #25980 на: 04 Март 2023, 23:18:29 pm »
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=657016496227905&id=100057586804553

Еве и намалена е а не е продадена, некој претходно напиша дека се продала веќе ама не ќе да е така, се свестува народ полека дека забегаа сите продавачи.....

Не е проблем народот.

Има премногу прекупци кои како ботови седат на огласи и се што ќе излезе со нормална цена го купуваат веднаш за да го реогласат со 20% повисока цена.

Имаат преголема куповна моќ па можат да си дозволат се што е со нормална или пониска цена да го купат на невидено само колку да ја одржуваат високата цена.

Отсутен JDM4LIFE

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 343
« Одговори #25981 на: 04 Март 2023, 23:38:35 pm »
Пре би рекол почнаа поразумни да стануваат роковите за достава на нови возила, па за мала разлика ќе си почекаат луѓето 6-9 месеци наместо 12-18 месеци...
Има и на лагер возила и тоа многу брендови имаат не продаден лагер од 2022.
Drifted....

I'm so JDM i sleep on the right side of the bed.

Отсутен Tiro

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 406
« Одговори #25982 на: 05 Март 2023, 00:52:16 am »
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=657016496227905&id=100057586804553

Еве и намалена е а не е продадена, некој претходно напиша дека се продала веќе ама не ќе да е така, се свестува народ полека дека забегаа сите продавачи.....

Не е проблем народот.

Има премногу прекупци кои како ботови седат на огласи и се што ќе излезе со нормална цена го купуваат веднаш за да го реогласат со 20% повисока цена.

Имаат преголема куповна моќ па можат да си дозволат се што е со нормална или пониска цена да го купат на невидено само колку да ја одржуваат високата цена.

Во врска со голден кар 3 коли приметив како од оглас ги снемува за рок од 1 ден а после 1 недела објавени на ниваната страна со ценовна разлика од 1000 евра. Тоа беа Фиат Типо, Елантра и Корса.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1170
« Одговори #25983 на: 05 Март 2023, 11:18:49 am »
Незнам зошто хејт, тоа си работи човекот. Некој кога сака да купи кола има спремно пари и иде и купува и кој прв ке стигне. Јас Елантрата вечерта ја објавив, сабајле дојде човек остави капар и ја купи одма, ми се јавуваше и тој од Голден Кар ама закасни некој саат.

Отсутен Tiro

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 406
« Одговори #25984 на: 05 Март 2023, 13:40:19 pm »
Незнам зошто хејт, тоа си работи човекот. Некој кога сака да купи кола има спремно пари и иде и купува и кој прв ке стигне. Јас Елантрата вечерта ја објавив, сабајле дојде човек остави капар и ја купи одма, ми се јавуваше и тој од Голден Кар ама закасни некој саат.
Шти не пиша овде дека продаваш Елантра  :) ;D

Присутен TylerMkD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 335
« Одговори #25985 на: 05 Март 2023, 14:02:13 pm »

Логично ми е мене да има мал хејт, и тоа оправдан. Како посредник, треба да додава вредност за да може да го оправда дополнителниот трошок.
Во случај на „постандарден“ плац за половни возила, тоа значи избор на автомобил од странство, носење со сите документи и процедури, техничко и козметичко потсредување и нудење на финален потрошувач. Пример Ауто Велт.

Кај Голден Кар, како што гледам процесот е ловење на возила кои се веќе достапни на МК пазар и потрошувачите и потоа намалување на понудата и зголемување на цените со негов трошок. Ова за мене не е издржлив бизнис модел.

Да има огромна понуда на модели по нормални цени, па он да биде некој филтер за квалитет е ок, ама не и само прекупување и реогласување на возилата. Во тој случај ти како траен потрошувач имаш само штета.

Присутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4239
« Одговори #25986 на: 05 Март 2023, 17:43:49 pm »
Човекот седи на огласи и кога ќе испадне кола оди и ја купува. После истата ја нуди многу поскапа. Сите тие работи можеме да ги правиме и ние. Ама не ги правиме.

Така решил да заработува за живот и негово право е тоа. Незнам зошто некому би му сметало.

Ни со нож иде и те тера да му ја продадеш колата, ни со нож иде и ти вика мора од кај мене да купиш.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5514
« Одговори #25987 на: 05 Март 2023, 17:45:43 pm »
Ne e lovenje na vozila dostapni na MK pazar. Covekot prodava samo vozila kupeni vo MK, a ne vozila so 250 000 koi magicno stanale 150 000.

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #25988 на: 05 Март 2023, 17:47:38 pm »
Ne e lovenje na vozila dostapni na MK pazar. Covekot prodava samo vozila kupeni vo MK, a ne vozila so 250 000 koi magicno stanale 150 000.

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
Точно. Јас имам гледано и за продавање кај него и за земање од него. Има супер количиња понекогаш.

Отсутен dreamson

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 705
« Одговори #25989 на: 05 Март 2023, 18:31:44 pm »

@BraneMKD  ко ја продаваше Елантрата, ти не беше член на форумов!

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1170
« Одговори #25990 на: 05 Март 2023, 18:53:57 pm »

https://forum.carclub.mk/index.php/topic,20891.0.html

Тука бев, само не ми текнува дали пишав некаде. Ја ставив на реклама5 навечер и не ми беше одобрен одма огласот, сабајле рано ми врти одма човек да му ја чувам.

Отсутен dreamson

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 705
« Одговори #25991 на: 05 Март 2023, 19:02:23 pm »

https://forum.carclub.mk/index.php/topic,20891.0.html

Тука бев, само не ми текнува дали пишав некаде. Ја ставив на реклама5 навечер и не ми беше одобрен одма огласот, сабајле рано ми врти одма човек да му ја чувам.

Погрешно ме разбра, @Tiro не беше член на форумов ти ко ја продаваше Елантрата.

Отсутен Diesel

• Легенда
  • Пораки: 7003
« Одговори #25992 на: 05 Март 2023, 19:03:09 pm »

...или по нашки кажано "ти не си бил ни во план тогаш".

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4111
« Одговори #25993 на: 05 Март 2023, 22:17:07 pm »
Ретко реален
https://www.facebook.com/groups/avtopazarmk/permalink/3214964392131787/?mibextid=Nif5oz

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Славчо

• Почетник
  • *
  • Пораки: 22
« Одговори #25994 на: 05 Март 2023, 22:21:55 pm »
https://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=4479538

Што мислите за Витарата?