Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4778025 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10596
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #22350 на: 20 Декември 2020, 18:07:29 pm »
Абе тоа да, за малку ако е ич не се мислам, 2 год кола стара никој не би е продавал по мое акое  све ок, едино некој дрогш или коцкар да знаеш да е па да начекаш. А и 12к не би ги дал за стара кола освен ако не знам дека е ок, ама ако има  12 к би зел нешто за 7-8к другите за секој случај, и да останат нема да ми е проблем :) што зна, порано гледав кола колку да не ме врни, да не ми е ладно, да ме однеси одавде до онаму, ама од ко се качив во s8 ми се измени перцепцијата, јбг :)
Е еден другар зеде голф 7 1.2тфси 8 и некој коњ, као на наградна игра му се паднало, 2011 год за 11-12к еура. (Ова пред 4 год). Ма не голф да е, свети голф да е ко веќе сум дал 12 к ќе зема ново, ама за старо не ви дал 12к.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10338
« Одговори #22351 на: 20 Декември 2020, 19:40:59 pm »
И да резимирам.

Ако некој прашува за 12к (или колку беше?) и е во дилема меѓу ново Типо и половен Голф7, јас ќе препорачам Типо. Ново си е ново :)
Ако не прашува е сосема друг муабетот.

Ако некој прашува за иста или слична сума, исклучиво какво половно Ауди, БМВ... нема што да му преправам во плановите и да му кажувам ново си е ново.
Некој полесно ги заработува парите и не му е предизвик нов Фокус, а не па Типо, но сепак недоволно за ганц ново Ауди, БМВ...

Како се вели, за секоја кола си има потенцијален купец и ниедна нема да остане непродадена :)

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2693
« Одговори #22352 на: 20 Декември 2020, 20:10:44 pm »
Абе тоа да, за малку ако е ич не се мислам, 2 год кола стара никој не би е продавал по мое акое  све ок, едино некој дрогш или коцкар да знаеш да е па да начекаш. А и 12к не би ги дал за стара кола освен ако не знам дека е ок, ама ако има  12 к би зел нешто за 7-8к другите за секој случај, и да останат нема да ми е проблем :) што зна, порано гледав кола колку да не ме врни, да не ми е ладно, да ме однеси одавде до онаму, ама од ко се качив во s8 ми се измени перцепцијата, јбг :)
Е еден другар зеде голф 7 1.2тфси 8 и некој коњ, као на наградна игра му се паднало, 2011 год за 11-12к еура. (Ова пред 4 год). Ма не голф да е, свети голф да е ко веќе сум дал 12 к ќе зема ново, ама за старо не ви дал 12к.
Баш @MarceCvarce продаваше кола 1-2 години стара кола па како што знам не и фалеше на колата ништо, ниту па е коцкар :), има такви случаи кога се продава колата после 1-2-3 години од икс причини, за мене тоа е најдобро купување.....ама ако се збори за буџет од 12 к, многу би ми било поблиску нова Елантра за 15 к (сега зема комшијата, со високо ниво на опрема, од 18 на 15 к му ја спуштија), ова го кажувам како пример, не се однесува конкретно за Хјундаи
Своерачен потпис ;)

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14886
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #22353 на: 20 Декември 2020, 20:14:59 pm »
Kolega moj si kupi za 16.000(plus minus 300€),A7 3.0 tdi so 310.000km... :-X
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55153
  • Махер
« Одговори #22354 на: 20 Декември 2020, 20:16:40 pm »
Zōngçê гуми како ќе му легнат има да спие кватрото со "3"10.000 км.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #22355 на: 20 Декември 2020, 21:13:16 pm »
Баш @MarceCvarce продаваше кола 1-2 години стара кола па како што знам не и фалеше на колата ништо, ниту па е коцкар :), има такви случаи кога се продава колата после 1-2-3 години од икс причини, за мене тоа е најдобро купување.....ама ако се збори за буџет од 12 к, многу би ми било поблиску нова Елантра за 15 к (сега зема комшијата, со високо ниво на опрема, од 18 на 15 к му ја спуштија), ова го кажувам како пример, не се однесува конкретно за Хјундаи
Тие икс причини се битни при купувaње кола .
Ко што кажа за плус 3к ќе си зема нова кола и да не се мисла ич, да не испадне како кај Микиус.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #22356 на: 20 Декември 2020, 21:16:54 pm »
Kolega moj si kupi za 16.000(plus minus 300€),A7 3.0 tdi so 310.000km... :-X
Која година ?

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14886
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #22357 на: 20 Декември 2020, 21:23:39 pm »
2013
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #22358 на: 20 Декември 2020, 21:27:27 pm »
Бога ми, машки го платил.
Ама па елантрата кога ќе корни ко аудито?
« Последно менување: 20 Декември 2020, 21:54:29 pm Bicikle »

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9330
« Одговори #22359 на: 20 Декември 2020, 23:35:23 pm »
Jas kolata ja prodavav 10k€
Za tie pari vo toj moment nemashe niedna kola so 36k km garazirana, pazena cuvana so use 2 godini garancija.

Ednostavno imav potreba neplanirano za pogolemo.

Da ne beshe svetov prevrten naopaku ke ja cuvav i ke si donesev nekoe kolice od Nemacka za da mi koristi po potreba. Ama poshto ne se znae koga pak ke se odi se reshiv na prodavanje.

Najinteresno e so lugevo komentiraat deka krshki se prodavaat blablabla...a za Elantrata se javuvaa za 8 da ja zemat. Znaci na lugevo im e mnogu za Elantra 3 godini stara vozen 90% von grad, a ne e mnogu za xxxxbrand(da ne me svati nekoj pogreshno) so 150k km ili uvezeno ili somnitelno.
Ja bev reshen ako ne se prodade ke ja cuvam pa drugo reshenie ke baram ama izleze  na kraj.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #22360 на: 20 Декември 2020, 23:54:41 pm »
Ете Микиус се зезнал. И меганот бил, како што разбрав 3 год стар.Зато реков да ја знајш ситуацијата мојш да е земиш, ама тие што ти се јавиле ни тебе те знаеле ни колата.
Скупи бенвињана, 330D 2004-5 ispod 8 немат упм.
https://www.pazar3.mk/oglas/vozila/avtomobili/VW-Volkswagen/Golf/Golf/se-prodava/gostivar/gostivar-opstina/vw-golf-6-2-0-tdi-81kw-110ks-ekstra-cena-za-kesssss/3547578   ви глеат мавано?

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #22361 на: 21 Декември 2020, 00:04:25 am »
Iskreno najnormalni i najzainteresirani bea luge so vozele hyundai prethodno i sakaat da smenat za ponovo a  ne novo.

A takvi bea 3,4ca. Eden vo Korea AT se javi da proveruva broj na sasija demek drugari mu bile pa da ne go zeznam jas. I  Ama ne se dogovorivme. Toa e toa. Koj kupil kola od mene ne se zaebal ;)

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #22362 на: 21 Декември 2020, 00:15:42 am »
Абе од тебе и од уште 2 ца нема да се заебат од други 10 ќе се заебат, други 5 ќе пробаат апла да ги прелажат и да се сомневаш при купување кола е веќе рефлексно, без разлика колку и да е поштен еден на 20 души. Инаку мислев ппголема е елантрата, или седмосед бараше ?

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #22363 на: 21 Декември 2020, 00:21:41 am »
Elantrata e taman ama mi trebashe kola shto moze komotno i bezbedno da smesti 3 detski sedishta nazad. A na kraj izleze dobro so ima use 2 plus vo tret red za urgentni slucai

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #22364 на: 21 Декември 2020, 01:16:53 am »
Колку е мала веројатноста дека некој ќе му се деси таква ситуација и ти баш неговата кола ќе ја начекаш. Пак ќе речам, све е на далавера удрено, такви коли се 2-3, е сега дека јас баш таа ќе ја погодам... поќето се ко меганот, ја возел ја искршил за 3 год ја напрајл роскоп и ти ја дава како сочувана. Или ко другаров што е начека од некој што му се паднала на наградна игра од некоја кладилница, па му била вишок па ја давал колку да не му стоела така. Наводно 20к км имаше од прилика. Уште ја вози, без проблем.Едно време имав прилика да видам повеќе нови аколи птолупани ради што се бркаа кај алесандар палас, или кај и да е, не е битно, битно за 3-5 год беа измалтретирани максимално. А иначе тие седмоседите се идеални за со мали деца, за да појш по фрижидер и сам да си го донесиш и други домаќински работи, ама ја на пример су недомаќин :)
« Последно менување: 21 Декември 2020, 01:25:30 am Bicikle »