Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4777916 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22226
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #22335 на: 20 Декември 2020, 15:37:07 pm »
Ене ја службена си ја вози еден директор истата.
80К му е плата.

Од што му е срам не ја паркира пред фирма.

Ми текна на еден документарец кој го има на јутуб.
Имено со економската криза постои работно место - vоltures (мршојадци) чија задача е присилно да ги иселат луѓето во Америка кои зеле кредит со хипотека и не успеале да го исплатат на време.

Човекот заработува милиони месечно, али вози Хјундаи Елантра.
Само за да не му е досадно секоја година си ја мења стара за нова, во друа боја. ;D
« Последно менување: 20 Декември 2020, 15:44:10 pm Stratro »

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6624
« Одговори #22336 на: 20 Декември 2020, 15:40:34 pm »
Епа тука некаде е и муабетот и со Голфот/Типото, можеби не е толку драстична разликата.

Поинаку кажано, ако веќе некој бара совет, тоа значи дека лимитот му е тука (беше и потенцирано) и затоа велиме дека ново си е ново (макар Типо).

За Голфот треба да се има некое 1000че плус резерва за секој случај (како за секоја половна кола) и ако веќе ќе треба да се пљукнат, да не предизвикаат стрес и белење коса :)
Јас го разбирам меракот за ново си е ново, ама има ли нешто страшно ако земеш половно за истите пари?  Значи не праиме муабет за половно ауди А6 или мерцедес Е класа со 250.000 за 12к. Значи треба добро да се види и анализираат во дадениот момент сите можни варијанти. За жал, пазарот е ограничен и не секогаш се има избор, па затоа се иде на ново. Но, можеби ќе испадне оглас наместо да купам фиат типо со страшно уназаден мотор, 0 мерак во возење, кој што ќе троши 10 во град и 7 на отворено (ама нели ново си е ново) или па ми испадне можност да купам 2 години половна октавија дизелче со 50.000 поминато? Кое фајде од гаранција и нов автомобил ако нема мерак во него? Сите тие пежо 301, фиат типо итн. се буџетски возила, штедено е на максимум за да се продава за таа цена. Убаво е за такси,  за пензионери, службено итн. или па ептен значи ептен си со тенок буџет и сакаш ново по секоја цена, да речат комшиите БООООО глеј во овој нова кола купил.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22226
« Одговори #22337 на: 20 Декември 2020, 15:53:19 pm »
https://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=3736770

Eve edno domashno. Neznam cenava kakva e bidejki neznam ni kolku e nov ama vaka mi lici fino

Прекрасен.... али не би платил над 4 цифри евра за кола со над 6 цифри поминати километри.
И АМГ да е.

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6083
« Одговори #22338 на: 20 Декември 2020, 16:07:55 pm »
Секој си го знае џебот, ете шо не зеде ти некој пасат караван половен  место голф,  или некој суперб половен, или немаше 20000 кеш да му дајш  на некое приватно лице па ја зеде на лизинг со некое илјадарка учество. Ретко кој ги има и тие 12000 кеш кај нас, повеќето земаат со некој денар учество и со стегање од платите да се исплати некако и да се има нова кола. Пак ке речам секој си го знае џебот и не е будала за тоа што одлучил да го земи.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10596
« Одговори #22339 на: 20 Декември 2020, 16:09:37 pm »
Mene merakot mi e ko kje dajs turaza da se osetit, da tegnit, v krivini da se osetit centrifugalnata sila to 1.0 ekobust, nova bila, ne teoshela, ulje zbirala 2l pomalce, kako izgledala, koj shto rekol ic ne me zanima. Sekoj so filmot. Ja gleda najmnogu ks za istite pari da zema.
Ja zato i ne se vrzuba, da ja oseta voznjava.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6624
« Одговори #22340 на: 20 Декември 2020, 16:11:29 pm »
Секој си го знае џебот, ете шо не зеде ти некој пасат караван половен  место голф,  или некој суперб половен, или немаше 20000 кеш да му дајш  на некое приватно лице па ја зеде на лизинг со некое илјадарка учество. Ретко кој ги има и тие 12000 кеш кај нас, повеќето земаат со некој денар учество и со стегање од платите да се исплати некако и да се има нова кола. Пак ке речам секој си го знае џебот и не е будала за тоа што одлучил да го земи.

Лизинг се дава и на половни возила се додека периодот после исплата на возилото не е повеќе од 8 години така да слободно можеш и 3 годишно возило да земеш од приватно лице на лизинг со 5 години исплата. И да имам не 20 туку 50.000 кеш пак ќе земам лизинг не сум будала за кола од преку 10.000 евра да давам кеш.

Секој со своето, нели.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9330
« Одговори #22341 на: 20 Декември 2020, 16:13:43 pm »
Zavisi kolku kesh imash :)

Присутен vladic3110

• Сениор
« Одговори #22342 на: 20 Декември 2020, 16:25:35 pm »
Убаво ти е срочено во последните зборови од твојот пост: "ептен си со тенок буџет и сакаш ново", а тоа е 90% од  населението кај нас кои земаат кола до таа цена , и нив им е јасно дека има половна подобра за истите пари, ама јасно  им е до кај им стига и кренале рачна.

Присутен vladic3110

• Сениор
« Одговори #22343 на: 20 Декември 2020, 16:32:33 pm »
Друга работа е шо  кеш си е кеш овде,  незнам за Литванија, во оваа вукојебина никој со средно платиче несака да му тежи над глава додатна давачка од банка,  а утре другиден  можи фала пријатно да ти речат на работа и фала пријатно и на колата да му речиш. Затоа голем број луге штедат и кога ке заштеди 10/12 илјади ќе си земе нова кола иако им е јасно дека има "топои ауто." половно за тие пари.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #22344 на: 20 Декември 2020, 16:43:25 pm »
Е зш, нема уба кола на старо за 12к ?

Присутен vladic3110

• Сениор
« Одговори #22345 на: 20 Декември 2020, 16:48:23 pm »
Има де како не, колку сакаш, само кога ќе земиш со бројани пари кола и да се јави некој дефект ќе си ја ставиш јамката на некое дрво в парк :D а за нова  5/7 години безбеден си од бесење и да јави друг ќе виси на дрво :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #22346 на: 20 Декември 2020, 16:51:47 pm »
Е како не, за тенеќе ќе се беса :) ќе земиш од 8 и 4 за по мајстори, па здравје понатака ќе си печалиш ќе даваш по мајстори.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10338
« Одговори #22347 на: 20 Декември 2020, 16:58:25 pm »
И јас се оштрев за ново, но сепак зедов 3 години стар Меган 1.5 дци со 45.000км.
Прва работа по техничкиот ми беше да сменам спони, па на центрирање се утврди и крив бандаж, потоа и предни плочки, па мал сервис, па брисачи, па сијалици од фарови, па фалела пластиката на подкрило за фарот и морав комплет да порачам, па по неколку месеци акумулатор, па наредна година стигна и голем сервис, па комплет гуми...

Да беше нова од салон, дотогаш разгледував Фиат Браво1.4, Меган 1.4, Киа Сид 1.6, или i30 1.4, ништо немаше да пипнам 5 години.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #22348 на: 20 Декември 2020, 17:33:41 pm »
Ситници се тие ,ако си го зел за 60-70% од цената. Па за 3 год ќе си ги сменел тие работи.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10338
« Одговори #22349 на: 20 Декември 2020, 17:53:54 pm »
Работата е што не знаеш како е возена од претходникот.

Ја возев пробно саат време, излеговме и на автопат, во однос на Типото што го имав, авион. Тоа убава вожња, тоа картичка...

Меѓутоа се крши филмот кога  на толку пари фрлени за релативно нова кола и почнеш да ја оправаш.

Значи, едно е кога си решен да купиш половна кола, но сосема друго е кога веќе размислуваш за нова кола и го имаш зацртано буџетот,  но малку се двоумиш. Па ќе се убедиш дека 3 години се ништо...и по една година неминовно ти доаѓа мисла дека си се заебал и дека сепак требало да си купуш од салон и да си одбереш боја и да не размислуваш како е возена и сервисирана претходно.