Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4146980 пати)

Отсутен Xcypr

• Почетник
  • *
  • Пораки: 45
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #9540 на: 24 Март 2015, 19:50:23 pm »
Почнав да се двоумам измеѓу 307 цата и Меганот ако може некој совет конкретно за овој но и општо околу овие Мегани http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=1560028

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #9541 на: 24 Март 2015, 19:52:53 pm »
usluzno prasanje/sovet
drugarka vo dizeldorf i treba kola
ja odbrala ovaa
http://m.kleinanzeigen.ebay.de/s-anzeige/peugeot-207-tendance-5-tuerer-grau-metallic/292260843-216-2092
sovet?
vika saka benzin bidejki dizel bilo bajagi poskapo za danoci
konkretno ovoj motor dali e ok? i sto moze da ocekuva od ovoj motor
za niz grad i treba kolava.ednas godisno mozebi do mkd
blagodaram
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1482
« Одговори #9542 на: 24 Март 2015, 19:56:30 pm »
Дали некој ја познава селикава , некое инфо околу неа ? http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1938049-Toyota-Celicia-1-8-sport--01
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4219
« Одговори #9543 на: 24 Март 2015, 22:31:37 pm »
Дали некој ја познава селикава , некое инфо околу неа ? http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1938049-Toyota-Celicia-1-8-sport--01
Уште Т SPORT да беше...

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #9544 на: 24 Март 2015, 23:19:14 pm »
usluzno prasanje/sovet
drugarka vo dizeldorf i treba kola
ja odbrala ovaa
http://m.kleinanzeigen.ebay.de/s-anzeige/peugeot-207-tendance-5-tuerer-grau-metallic/292260843-216-2092
sovet?
vika saka benzin bidejki dizel bilo bajagi poskapo za danoci
konkretno ovoj motor dali e ok? i sto moze da ocekuva od ovoj motor
za niz grad i treba kolava.ednas godisno mozebi do mkd
blagodaram

Нема да утне ако ја земе 207-цава, баш со овој мотор... Овој мотор го имам јас во моето пежо(306), само со карбуратор(во 207-цата е инџекшн) и јас сум презадоволен, за низ град е одличен... А исто така го имаат двајца другари во 206-ка и 207-ца инџекшнот, и се презадоволни... Не троши многу плус може да се стави плин, околу 7.5-8 градска и под 6 на отворено во 207-цата, ти гарантирам и евтин е за одржување... :)
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #9545 на: 24 Март 2015, 23:26:27 pm »
Живо срање е моторов, за во град да ама испод 10 само поп со кандило,  за на отворено умрен коњ е.

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #9546 на: 25 Март 2015, 00:51:54 am »
Живо срање е моторов, за во град да ама испод 10 само поп со кандило,  за на отворено умрен коњ е.
[/quote
За низ град е таман, а не шири дезинформации дека троши 10,  со мојот стар мотор јас успевам да извадам под 9 во лето, а не па овој 12-13 год понов мотор , со повеќе од дупло помалце километража, само едно плинче и шибај...
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен AudiA2

• Почетник
  • *
  • Пораки: 3
« Одговори #9547 на: 25 Март 2015, 01:15:49 am »
Ми треба совет во врска со овој модел на кола

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=207230414&climatisation=&scopeId=C&adLimitation=&fuels=DIESEL&zipcodeRadius=&zipcode=&colors=RED&isSearchRequest=true&sb=p&maxPrice=5000&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=18

Дали е добар овај мотор од 1.9 дизел со 150кс?
Совет за одржавање и слично?
Доколку некој знае нека пиши.
Благодарам.

Отсутен damjanku

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 301
« Одговори #9548 на: 25 Март 2015, 04:32:50 am »
Почнав да се двоумам измеѓу 307 цата и Меганот ако може некој совет конкретно за овој но и општо околу овие Мегани http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=1560028

Гледај да ги избегнеш возилата од Крива Паланка што се увезени преку Бугарија, бидејќи ова е веќе трет човек кој печали на колата горе е сигурно земена за џабе пари. Конкретно за колава има членови на форумот што возат вакви мегани тие ќе ти кажат повеќе.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6491
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #9549 на: 25 Март 2015, 09:03:48 am »
Oд сликите на огласот не можам да забележам нешто да не е во ред со Меганот. Прилично е опремен, ама само на лице место се гледаат тие мали детали на овенат/искинат ентериер, испечени, излижани пластики, и тогаш се гледа состојбата. E сега не знам дали треба и кожен ентериер да се добие со воланот или нахнадно е ставан ама...потрошувачката е таа (вград повеќе троши да не се лажиме), а за реалните километри од Крива паланка мене многу сумливо ми е. Во овластениот на Рено број на шасија ќе му дајш и ќе видат тие шо е внесено за неа, до колку километри. Деловите се со просечни цени.

Иста имам јас, и мене доволни ми се 80 коња. Плетвар, Ѓавато, оди 100-ка и повеќе, со 5 души во неа.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #9550 на: 25 Март 2015, 09:57:08 am »
И јас сум до некаде против тоа цена по договор или "3500 е за 3000 носи ја" као, ама многу луѓе од мака пишуваат цена по договор затоа што има и обратен случај. Пример еве голф 4 1.9  TDI ако се движат околу 2700-3000 евра просек, значи има и поевтини од 2700, ама и поскапи од 3000 и некој човек, се и сменил на колата си ја одржувал, убаво изгледа, лицната, нема проблем со турбо,бош итн. и ја стави 3500. Му се јавува некој и му вика "друже за 2700, да дојдам одма да ја земам" и што сакаш повеќе. Затоа се плашат многу луѓе дека ако ја пишат цената што ја мислат нема никој да им се јави (90% сигурно) освен ептен мал процент на луѓе што знаат дека добиваат, колку што ќе платат...Е сега има и такви што ќе довлечка кола од горе, па ќе стави астрономска цена само за да мислат луѓето дека колата е боли глава, ама се на крајот се сведува на тоа колку ќе платиш, толку ќе добиеш и реална цена не постои, постои просечна цена. Голема проблематика е во прашање, така да нема да навлегувам повеќе затоа што е излишно... :)

не си во право... затоа што исто му е...  прво, ако пише цена по договор, а јас сум решил да купам голф добар, и сум смотал во глава дека поише од 3000 не давам, ке изгубам време јавувајки се за по телефон да ми каже дека 3500 го продава.. он може до миле воље да објаснув колку му е добар голфот, јас нема толку да му платам и тука ке заврши целиот муабет... значи апсолутно е исто... само мене ми изгубил време и нерви за да дознаам... а па уште полоши се оние кои пишале по договор, па ни телефон не оставиле, туку контакт преку меил... за една обична цена, ти треба понекогаш и 1 до 2 дена да дознаеш... и поради таа причина, сите огласи со ЦЕНА ПОДОГОВОР, со 1 денар или евро, едноставно ги заобиколувам. само оние огласи кај што има повеке работи огласени е во ред кога пишува цена 1 евро или по договор, ама на нив во принцип во описот доле им ги пишува поединачно цените... на пример ПРОДАВАМ МОТОРИ, МЕЊАЧИ, ВРАТИ, ХАУБИ... тоа е оглас со поише работи...

и јас стојам зад тоа дека опцијата по договор на огласите треба да се скине, да ја нема.. меѓутоа, тоа не го решава проблемот (зашто нели како изнудено решение е) бидејки пак истите ке напишат 1 денар во цената...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #9551 на: 25 Март 2015, 14:58:38 pm »
Знае некој нешто за количево?

Мини Купер, 1.6, плин, 4 нови гуми и нов акумулатор, 140.000  км, 2002. Почетна: 4750 e.

Отсутен Xcypr

• Почетник
  • *
  • Пораки: 45
« Одговори #9552 на: 25 Март 2015, 15:26:18 pm »

[/quote]
Oд сликите на огласот не можам да забележам нешто да не е во ред со Меганот. Прилично е опремен, ама само на лице место се гледаат тие мали детали на овенат/искинат ентериер, испечени, излижани пластики, и тогаш се гледа состојбата. E сега не знам дали треба и кожен ентериер да се добие со воланот или нахнадно е ставан ама...потрошувачката е таа (вград повеќе троши да не се лажиме), а за реалните километри од Крива паланка мене многу сумливо ми е. Во овластениот на Рено број на шасија ќе му дајш и ќе видат тие шо е внесено за неа, до колку километри. Деловите се со просечни цени.

Иста имам јас, и мене доволни ми се 80 коња. Плетвар, Ѓавато, оди 100-ка и повеќе, со 5 души во неа.

. А други финтици да ми кажеш на што да внимавам кога го гледам Меганот

Отсутен Darkovski

• Редовен
  • Пораки: 1273

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20133
« Одговори #9554 на: 25 Март 2015, 17:29:57 pm »
За жалење е задницава.