Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4241495 пати)

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5576
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #5055 на: 07 Декември 2013, 16:00:41 pm »
Za Toni mozam da potrvrdam i jas, eden Spark sakav da zemam od nego i mi go falese vaka onaka, i koga go odnesov na majstor izleze se na videlina.

I mi vika, "stom te vidov so Lancerot vtoriot pat koga dojde znaev deka nema da sakas da go kupis" :D

Anuway,
moj blizok prijatel ima vakov Passat, i se kae sto go zema (polovno) iako mu izleze dzabe zasto epten mnogu trosi a plin ne moze da mu se stavi t.e. ne e preporaclivo.

Osven potrosuvackata druga poplaka nema dodusa, a i vaka na izgled e top posebno vnatresnosta.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен JDM4LIFE

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 334
« Одговори #5056 на: 08 Декември 2013, 01:34:02 am »
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1510367-BMW-318I--07-NEUVEZENO-PERFEKTNO-POVOLNO

Дали некој може да ми каже нешто повеке за возилото и продавачот?
Drifted....

I'm so JDM i sleep on the right side of the bed.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #5057 на: 08 Декември 2013, 01:38:36 am »
Се збореше на форумов за некои возила што ги продава дека се со вратена километража. Знам за Инсигнијата која што била на Леов и за уште некоја кола мислам дека имаше муабет. Но не мора да значи дека и на БМВ-во е вратена, само биди по претпазлив и провери го во Маккар ;)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5576
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #5058 на: 08 Декември 2013, 02:50:59 am »
Na Leov Insigniata se ispostavi deka toj sto mu ja prodal na nego ja vratil kilometrazata, inace ne sum cul dosega vo Tikan da vrakaat kilometrazi.

Za Tikan jas go kupiv Aveoto tamu i se ispadna kako sto si kaza sefot.

Samo znam deka ne uvezuva koli tuku poveke raboti so koli kupeni vo MKD i raboti na princiv zamena so doplata.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29802
    • CARclub.mk
« Одговори #5059 на: 08 Декември 2013, 09:10:47 am »
Баш вчера пројдов покрај Тикан, пошто ептен у комшии ми е. Не го загледав BMW-то али на прв поглед изгледа убаво.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43941
  • Il Moderatore
« Одговори #5060 на: 08 Декември 2013, 09:44:21 am »
Јас знам за случај кога има тврдено за чукнато ауто дека не е префарбувано, а во овластен си стои евиденција дека е лимарски оправано. Затоа, не многу обраќајте внимание на самиот продавач што кажува, побарајте си трето независно, или од овластен сервис мислење пред купување.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер
« Одговори #5061 на: 08 Декември 2013, 10:11:32 am »
„Лимарски“ оправано може да е од многу причини кои не се вредни да се спомнат. Како на пример количка старо купуем во браник.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5062 на: 08 Декември 2013, 10:16:01 am »
Лимарски од типот нарачано крило и челен лим. Преку овластен сервис. Не сакам да нарушам ничив углед, може и он бил обманат - ко во случајот со возилото на Леов, али муабетот останува и понатаму: Независно вештачење на состојбата кое е повеќе на „твоја страна“ :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1857
« Одговори #5063 на: 08 Декември 2013, 10:43:21 am »
Ние земавме количе од Тикан, и се си беше така како што кажа.
Прилично коректен однос.
Ја проверивме колата во овластен сервис и плус на други места. Он тврдеше дека колата е од прв газда, за да видам дека уствари е втор газда тој што ја продава, што е многу небитно ако се со колата е ОК.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 965
    • nobrain.dk
« Одговори #5064 на: 08 Декември 2013, 10:48:09 am »
за тикан немам зборови човекот е фер и отворено како што рекоа погоре работи со не увезени коли, брат ми зема бмв 525 од таму за убава цена до сега не покажало рогови количето
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1483
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20145
« Одговори #5066 на: 08 Декември 2013, 14:49:24 pm »
7800 евра бара. :(

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #5067 на: 08 Декември 2013, 16:08:05 pm »
мене искрено ме здоболе стапот дали лимаријата била пеглана или менувано крило

битни се структурните елементи. ако тие се во ред - во ред е. лимот нема никакво освен естетско влијание. ако е среден - среден е.

повеќе сакам кола со рѓосана лимарија која лесно се оправа, но со здраво подвозје, трап, управувачки систем, мењач, мотор, итн... отколку кола со беспрекорна лимарија и на изглед кукла, но кај која „нешто“ тропа на секоја дупка и се осеќа некаква мистериозна вибрација на шознам воланот

примарното кај колата е да се вози. изгледот е од секундарно, споредно значение

состојбата на лимаријата е по мое прилично лош критериум за оценување на општата состојба на колата

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5068 на: 08 Декември 2013, 17:20:49 pm »
Муабетот (кога веќе мора да ја раскажам целата прикасака) е за човек кој што сакаше да смени пасат за рав4. Пасатот е од единствен газда и со многу малку километри, а човекот сакаше да го смени за малку поробусно возило за секојднвно акање накај Соње. Условот беше да го смени, само доколку и рав4-ката беше во беспрекорна состојба. И покрај убедувањата дека не е чепната, испадна дека е. Затоа кажувам, само независно вештачење и без премногу верба во она што го пропагира продавачот. Негов интерес е да земе повеќе пари, твој интерес е да земеш подобро возило.

Отсутен vgeshoski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 61
« Одговори #5069 на: 08 Декември 2013, 17:43:41 pm »
Нешто повеќе за количево и бидејќи има повеќе од скопје да не знаете за продавачов какви коли носи што коли се и слично? Благодарам http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1475767-SEAT-IBIZA-1-9-TDI--03