Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4556752 пати)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2169
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #28995 на: 07 Април 2025, 14:57:58 pm »
Со закон треба да се забранат седишта со 2 бои.

Не биди толку строг, можело и црвени да бидат.

И? :D

На ЛеХус се црно црвени, твоите се црвени црвени.

Отсутен Lone

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 111
« Одговори #28996 на: 07 Април 2025, 21:06:31 pm »
Колава ни команди на волан нема, ни прскалки на фарови, ни сензори за дожд, ни тач радио/навигација...ништо  ;D

Отсутен Tiro

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 344
« Одговори #28997 на: 07 Април 2025, 22:27:27 pm »
Sto model e toa?

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #28998 на: 08 Април 2025, 07:24:04 am »
По задните рачки на стакла и централниот потпирач се познава, конзерва едишн.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #28999 на: 08 Април 2025, 08:22:30 am »
Понекогаш навистина не ми е јасно зошто толку сечење вени околу опрема? Особено за врталки на задни врати.

Денес, убав процент од колите се со клими, така да освен возачкиот прозор заради тикети, пасоши, другите прозори и не се ни користат и нема поента да се драматизира.

Или па на мало градско количе од А сегмент кое би се возело 99% во град да се паѓа во несвест ако немало темпомат.

• Сениор
« Одговори #29000 на: 08 Април 2025, 09:06:56 am »
Јас интензивно го користам задниот прозор, ако колата стоела на сонце, топлиот воздух се исфрла во возење со отврени накрсно преден со заден џам.
Ако имам рачка назад, ташак отворање, внатре ќе си го вртам жешкиот, а пошто нема јака клима рено, а ниту фолии, мене многу ми е битно, а за потпирач да не правиме муабет,
втора најбитна работа после волан.

Не сечам вени јас ако нема автоматик, дигитална клима, адаптивен темпомат, лед фарови, 3Д камери и слично,
ама на новото Типо од 17 бона има 5" екран со радио, нова кола купуваш за товарење со фамилија како шо викаше некој, и го обесуваш телефонот за грција на одмор,
па и Скопје без навигација не се вози реално (заради гужвата).

Кој сака да се казнува слободно.  ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #29001 на: 08 Април 2025, 09:07:51 am »
Мислам дека проблемот го гледаме во ценовно позиционирање на кола без опрема таму некаде меѓу најскапите примероци.

Секаде во светот има место за колите без опрема, само не сметам дека треба да бидат еднакво скапи како и истиот модел во највисокото ниво на опременост.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #29002 на: 08 Април 2025, 09:29:11 am »
Power to the people

Ништо лично, постојано се потенцираат тие врталки како битен фактор, едноставно така се погоди моментот да по твојот пост се произнесам  :)

Инаку, јас луфтирам со отворени врати, поголем отвор има така, А кога ќе почнам да возам само возачкиот ми е отворен,  во спротивно свежото директно надвор низ пенџериња.
Што се однесува до товарење фамилија, ќе треба автобус, бидејки пред некое време се кажа дефиниција што е семејство, што фамилија ;D

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #29003 на: 08 Април 2025, 09:54:24 am »
Инаку, кај мојот Меган 2 многу ме нервираше што освен возачкиот прозор кој можеше да се затвори/отвори само со контакт (картичка), за останатите морав да ја запалам колата.

Една година пред да го продадам ми кажа некој со дупло стискање на заклучување на картичката се затвораат сите прозори автоматски. Тој детал никаде не беше наведен во упатството од колата.
Хмм, не се сеќавам дали пробав со дупло отклучување дали ќе се отворат.
Можеби со истовремено стискање на трите копчиња и автоматски ќе се самозапалеше 8)

Отсутен Lone

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 111
« Одговори #29004 на: 08 Април 2025, 10:33:44 am »
Мене ми пречи само што пишува „Фул опрема“ а нема ништо. Не е само тоа кола, повеќето од огласите со Фул опрема не се со Фул опрема

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2169
« Одговори #29005 на: 08 Април 2025, 10:39:18 am »
Од мое искуство, освен клима и темпомат на отворено, другото ми е мање више. Мооооожда самозатемнувачкиот ретровизор ми е побитен за дебилите со нелегални лед светла.

А најбитна опрема коа се качувам во кола ми е добро кафе и да ми оди муабетот со сопатниците. Сопатниците на задна клупа ги решавам со таблет/телефон, а на предно совозачко седиште  - со континуирано и непрекинато согласување со мислењето на сопатникот за секоја тема.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4043
  • MadaFunker
« Одговори #29006 на: 08 Април 2025, 10:52:41 am »
И добра музика би додал само на муабетов :D
New blood of old school

• Сениор
« Одговори #29007 на: 08 Април 2025, 10:55:17 am »
Mikius

Ништо не се навредив, висок ми е граничникот за лични навреди, не пак за надополнување муабет во случајов.  :D

Со џамовите не знам шо аномалија беше таа без запалена да не ти работат, мораш возачката врата да ја отвориш ако сакаш задната од задниот свич да го регулираш,
а од возачкиот панел треба секогаш.

Во упатството наведен е тој детал со двоклик на заклучување да се затворат и прозорците, ама нема за отворање опција, тоа го имаш во BMW E90, пример.  ;D

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6153
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #29008 на: 08 Април 2025, 11:47:29 am »
Земете Лексус од 2006та Luxury Line опрема и решен проблем.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #29009 на: 08 Април 2025, 12:05:51 pm »
Mikius

Ништо не се навредив, висок ми е граничникот за лични навреди, не пак за надополнување муабет во случајов.  :D

Со џамовите не знам шо аномалија беше таа без запалена да не ти работат, мораш возачката врата да ја отвориш ако сакаш задната од задниот свич да го регулираш,
а од возачкиот панел треба секогаш.

Во упатството наведен е тој детал со двоклик на заклучување да се затворат и прозорците, ама нема за отворање опција, тоа го имаш во BMW E90, пример.  ;D
Гасам кола, возачкиот прозор, радиото сеуште фѕнкционираат, со отворање возачка врата се живо се гаси.

Доколку заборавам возачки прозор полуотворен, ставам картичка, стискам старт без кочница и можам да го затворам, но совозачкото стакло е надвор од функција, па морав да запалам кола за да го затворам. Ова без разлика од кој панел.
За задните всушност и не знам, бидејки ретко и се користеа па и не се случуваше да бидат заборавени.

Во моето упатство немаше, тоа што дојде со колата.