Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4099504 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13932
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #13905 на: 17 Јануари 2017, 18:52:25 pm »
Идејата е супер, само мислам дека не сме ние ваков пазар.

Бидејќи тој што има пари да оддели 50000+ евра за возило, од чист его трип...нема да купи на старо и ќе укради уште малку па ќе го купи на ново.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43720
  • Il Moderatore
« Одговори #13906 на: 17 Јануари 2017, 18:57:33 pm »
Одличен пазар сме ние за возила на старо. Здравје, да потсоберам некои 20-30К евра, па едно Quattroporte GTS 2012-та да ми набават...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #13907 на: 17 Јануари 2017, 19:00:47 pm »
Ние сме совршен пазар за ова. Никој несака нова кола сите сакаат 2-3 години стара за упола цена и со гаранција.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #13908 на: 17 Јануари 2017, 19:06:43 pm »
Абе, концептот им е интересен, и тотално различен од она што до сега се правело кај нас.

Колите не се набавени од плацови, него се контактирани директно фирми што работат исклучиво со премиум возила и во странство. Колите се генерално нови, со релативно ниска километража (рецимо до околу 100.000 км), и со доста опрема.

Цените на изложените коли беа од околу 20.000 до 35.000 евра, во зависност од колата. Не се ефтини коли, ама па не е ни поентата да бидат. Гледај на ова вака - некој ја купил колата, го изел стапот со губење на вредност (барем онаа, инцијалната, голема загуба) и ја продал колата додека уште може колку-толку реални пари да земе.

На пример, А6-кава (http://paz.avatar.mk/classes/%D0%B06/) кошта околу 35.000 евра, ама доаѓа со DSG, големата (за тогашната А6) навигација со touch-pad контрола, разно-разни ситници и глупости, ама нема кожа (доаѓа со убави спортски седишта, ама не се кожни) и со 16-инчни тркала.

Идејата мислам дека им е добра. Ќе видиме колку ќе успее. Избрале интересни коли што се барани тука во Македонија.

se razbiramme, normalno deka ne se evtini koli. Tije kako firma sto raboti samo so premium koli sto e razlicno od placevite, sto sigurnost ili pismena garancija ti nudat...

sporeduvam so mobile.de , eve moja pretraga da receme:

eve i izbor:

1

Mercedes-Benz E 200 CDI ParkAssist NAVI 1.HAND 18.900 € NETTO - 65.900 km

2

Mercedes-Benz E 200 CDI BE AVANTGARDE Lim. LED Navi Voll - 81.200 km

edit: razlikata izmegu niv i ko ke kupis kola od mobile.de bi trebalo da bide garancija na kvalitetot na voziloto, bidejki go kopuvas od Skopje, i dokolku utre nesto "slucajno" rikne go odneseses u Mercedes servis ti kazee a ova ne mu orgin toa neadekvatno e praeno krpeno i zato ke te cini uste 2 iljadarki u eura...

- ova potocno sto znaci, garantira nestonapismeno?
"Секој автомобил поседува сервисна историја, комплетно проверен од добавувачот и повторно проверен во сервисот на ПАЗ со контрола во 100 точки, па секој автомобил е подготвен за употреба веднаш."

- mozno e ovije do 50.000 imat celosna garancija, do 100.000 delumna i ovije 150.000 nekojasi minimalna...!!??
"Според изминати километри постојат 3 категории односно до 50.000 км , од 50 до 100.000 км и од 100 до 150.000км"
« Последно менување: 17 Јануари 2017, 19:21:56 pm RedEco »
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #13909 на: 17 Јануари 2017, 19:24:08 pm »
Они директно не гарантираат ништо - колите што ги носат се уште под фабричка гаранција која може да биде искористена во официјален сервис.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #13910 на: 17 Јануари 2017, 19:38:00 pm »
bidejki kolite ne se evtini, za tije pari ako nemas nikakva garancija od niv mu doaga deka se kockas so svoi pari :)

kolata e pod fabricka garancija,prai nekoj sudar i ima ozbilen defekt. soptvenikot ja nosi na ujdurma servis i praj nekakvasi popravka. Vremenski gledano kolata seuste e vo servisna garancija, na oficijalniot servis samo ke ti kaze deka e praena ujdurma na kolata i ti e nadvor od  garancija...
« Последно менување: 17 Јануари 2017, 19:44:35 pm RedEco »

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2648
« Одговори #13911 на: 17 Јануари 2017, 19:45:53 pm »
Ние сме совршен пазар за ова. Никој несака нова кола сите сакаат 2-3 години стара за упола цена и со гаранција.
Мене баш тоа ме интересира, колкава е разликата од овој салон на користена нова кола, наспроти иста кола ама чисто нова.
Сигурен сум дека разликата не е на пола цена. Многу е пола. За 2-4 години, кола неможе толку да изгуби од првичната вредност. Посебно не за премиум коли.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #13912 на: 17 Јануари 2017, 19:50:10 pm »
Мене баш тоа ме интересира, колкава е разликата од овој салон на користена нова кола, наспроти иста кола ама чисто нова.
Сигурен сум дека разликата не е на пола цена. Многу е пола. За 2-4 години, кола неможе толку да изгуби од првичната вредност. Посебно не за премиум коли.
Тука грешиш. Тие имаат највеќе пад на цените.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #13913 на: 17 Јануари 2017, 19:53:06 pm »
Старо инфо е дека мора да се атестира тука а не знаат да го атестираат и бараат да се демонтира па да се монтира тука друг уред.

Старо инфо повеќе од 5 години.
Мене уште тогаш страшно нелогично ми звучеше и ме нервираше. Фабрика го монтирала а ти банана мен се праиш џек.

Дедото купи Голф 4 1.6SR со плин од Германија.

На а-тест кај нас не помина боцата (некој поинаков џек имале што ти јас знам), па мораше во Плимонт само боца да смени и то е то.

Прво одговор на AUUU. Во РМ не е купена ниту една OPC астра, ти си се помешал со OPC line 2 пакетот, кој наликува на оваа и има рекаро седишта, две се црвенисо 1.8 мотор и една црна со 1.6 турбо (мислам имаше и уште една црна CDTI). Второ, колава се продаваше за 6500 едно време со многу повеќе километри. Ја газеа чат пат на обиколница, ама реално колата има некој поголем дефект бидеќи беше многу далеку од она како треба да иде исправна 240кс OPC (оваа имаше е "ремап", издув...). А за 6500, и со дефектен мотор е добра понуда, пошто ваква со 1.8 мотор идат по 7000е.

Мислам во Битола има GTC OPC Astra црна бензинец. Е сеа што како не знам, ама мислам дека е прав OPC. Ама не ме држете за збор. Слободно ѕвонете прашајте го.

http://www.pazar3.mk/%D0%9E%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81/%D0%A1%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0/%D0%91%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B0/%D0%91%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B0/%D0%92%D0%9E%D0%97%D0%98%D0%9B%D0%90/%D0%90%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B8/Opel/Astra/Opel-Astra-GTC-OPC--07/992979

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ова е 1.4 бензин.
Уште од кога беше во салон ја знам. Порачана беше со ОПЦ изглед и со челични бандажи.
Мислам дека беше порачана од дечкото со една бесна c4 - црвена.
:)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8961
« Одговори #13914 на: 17 Јануари 2017, 19:55:09 pm »
Незнам јас со моето размислување со тој буџет за возило имам избор огромен за нова кола безразлика што нема да биде таква и што јас ке го зедам делот со губење вредност.

На пример сигурно за цената на Е класа кај нив на старо, ке имам Ц класа нова

Ако јас ги имам тие пари за кола при ваков збор стално ке одам на новата.

Ама па тоа сум јас друг различно си мисли

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #13915 на: 17 Јануари 2017, 19:56:04 pm »
premiumot samo izvaigo od prodavnica i 10% ojde cenata

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #13916 на: 17 Јануари 2017, 19:58:37 pm »
Незнам јас со моето размислување со тој буџет за возило имам избор огромен за нова кола безразлика што нема да биде таква и што јас ке го зедам делот со губење вредност.

ok ti zosto taka razmisluvas objasni...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #13917 на: 17 Јануари 2017, 20:12:25 pm »

Или уште поарно кажано за да не мешаме работи непотребно со класи е
1. Имаш нова Е класа од 60000
2. Имаш иста таква Е класа од 40000

Мислам дека вака е појасно.
И плус најважно, за две-три години кога ќе ја продадеш таа кола 1 ќе ја продадеш за 40000, а другава ќе ја продадеш за 23000.
Значи се на се првата кола тебе те коштала 20000 евра со почетен заробен капитал од 60к, а другава те коштала 17000 со заробен капитал од 40к.

Ако тие 20к разлика си ги ставел во акции со 6% дивиденда ќе си земеш уште два пати по 1200 евра, односно 2400 евра назад и ќе те коштала 14600 евра. :)
Како и разни други работи што можеш да ги направиш со 20к во џеб.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2648
« Одговори #13918 на: 17 Јануари 2017, 20:16:54 pm »
Или со други зборови цената на ново им е напумпана... до бесвест

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #13919 на: 17 Јануари 2017, 20:22:57 pm »
Тој муабет за напумпани цени можеме да го вергламе пак (и пак и пак и пак) до бесвест.

Колку за споредба, во моментов цена на нов Е350д е 65.000 евра.

Е350CDI (од прошлата генерација, ама реално, до крај на 2015 се произведуваше колата, не е стара..) во ПАЗ се продава за околу 35.000 (мислам дека беше толку, не сум сигурен).

http://paz.avatar.mk/classes/e350-cdi/