Гласање

Пуцајте

150 ден
25 (37.3%)
180 ден
2 (3%)
200 ден
31 (46.3%)
250 ден
2 (3%)
300 ден
7 (10.4%)

Вкупно гласови: 67

Автор Тема: Која цена за перење ви е психолошки максимум и каква услуга очекувате  (Прочитано 14563 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
ај бе има перено, 120 беше тогаш, сега какао што перат џамојте и ова таблабва кај километражана све со капки ќе ти ја остават, 100 не би им дал. Сам си ја пера.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
Најчесто си ја перам сам дома, и верувам дека ја исчистам и исперам подобро од било која перална. Не ја носам во перална, поради тоа, што ги перат со платични ефтини четки, и ја направат колата гребаници целата..Кога ја носам на перална, ми ја перат само со вап, ништо повеќе , не им давам да ја чистат со четка, поради горната наведена причина.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Jas dobivam odlicna usluga za 200 denari. No me nervira mnogu sto posle 1 saat ili 2-3 dena kolata e maksimalno valkana. Vo zapad kolite ne se perat po eden mesec, zatoa sto ulicite im se cisti. Ovde zdaba si ja ispral.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
И ради тоа, и поради тоа што имаат култура...

На Запад малце потешко ќе најдеш разно разни ѓубриња, скршени флаши, гомна од коњи, кучиња и слично по улиците, арно ама, кај нас се’ тоа е патетично секојдневие.

Трифун пред пар години се фалеше на некој таму у Стразбур или кај беше, дека во Скопје, улиците се чистат секоја вечер, и беше горд со тоа... Странецов само му кажа, „ние ги чистиме еднаш до двапати месечно, пошто нема потреба за почесто“. Фала и пријатно, крај на приказната...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
2-3 пути сум бил у западна европа,франкфурт и амстердам.за вториов не запазив до толку,ама за франкфурт не видов прљава кола,иако си врнеше,пролет беше.кај нас дождот што паѓа е прљав  ја собира цела прашина од воздухот и ти ја лепи на кола(не дека и ако не врне не се лепи).затоа растураат пералните кај нас,на секое ќоше има

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
nema prasina kaj niv. patistata mu se zdravi i cisti. i koga vrni kolata pak ne se valka.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен toti

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 96
Да,на запад е чисто , но за таа чистота придонесуваат сите, за разлика од нив кај нас само да се пљука по некого.
улиците и на секој час да се чистат џабе е кога по нив се движат луѓе со никаква екосвест.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
Немаме култура ние затоа е така..пр. комшијата пере кола дома секој ден...изнаправи вода цело езеро, и кога поминеш ти, колата е пак валкана..џабе е..

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Dobro isprana kola spored mene ...
No kolata postojano ostanuva mokra, najmnogu se poznava cedenjeto na prljava voda od 5ta vrata na zadniot branik ... vnatresno odmaracot na nogata i prasinata pod pedalite ne e dovolno zacistena, ponekogas i plastikata pod sedisteto, ova dzepovite vo vrati tuka pred pozadi menjacot ubavo dase vidi deka e iscisteno...
Inaku ako mi se brza, kazuvam kolku vreme imam za perenje... za tolku vreme cistat kolku tolku... :)
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2851
Колата си ја перам јас ...и не дозволувам никој друг да ми чепка.Си ја перам колата со топла вода.
За надворешност користам KIMICAR ITALY а за внатрешност SONAX . Ги имам скоро сите средства на SONAX за внатрешност имам некои и за надворешност.Едно перење трае скоро 2 саати ама се комплет направено средено.
Педантерија сум невидена и сакам се да ми биде во колата како што треба.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
Се додека не се води сметка за калта што се изнесува од градилишта, и приградски населби, каде што сеуште царува калта по лаканите патишта, и лошата атмосферска канализација, џабе е се.......

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
100 denari e psiholoska granica :) toj sto ke pere za 100 sve ke zatvori.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Prvo sam sebe...

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
O be druze sigurno ako se igra pametno moze se. Kolku uslugi samo gi imas pod minimum. Kolku proizvodi ima sto se nudat na pazarot sto se poeftini od fabrika ? E toa e biznis brat.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
Не е тоа бизнис, тоа е пат кон банкрот и затварање на бизнисот.