Автор Тема: проект: алфа ромео 155 твинспарк-реновирање и малку пимпање, ама само малку...  (Прочитано 72486 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

за крај еве ви едно видео од мене од денес... на плин од 0 до 160 како се крева и како вози... морав да застанам зашто предните гуми ми се зимски сеуште и почнаа да тресат, а не го сакам тоа, ке ми ја растресе предницата... иначе ке иде уште... тек на третина гас беше.

а да.. да не заборавам, оние што ке се прашаат или ке ме прашаат зашто акумулаторот свети. убацив една електроника која се поврзува со сијаличе да го запали на одреден број вртежи. кај мене го сетирав на 6.000 да биде и требаше да бирам сијаличе. нај соодветно за тоа ми е ова, за акумулатор. со две диоди го направив да ми се пали на 6.000 обртаи за да ми сигнализира... да се освестам до кај сум... :)

ени куешчнс?  :D

Onak, на плин е ова или на бензин?  

на двете... ако прашуваш за клипот, на плин е. а плинот беше на плочка, јас го преправив на секвенционален, поради добро познатите причини и разлики помеѓу плин на плочка и секвент-инјекционен. меѓу другото како нај битни се потрошња и снага на влечење.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Секоја чест !

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43706
  • Il Moderatore
За клипот прашувам на што погон ја тераше. Некако некако ми губи дах.... мислам дека треба подобро тој мотор да истера. Ај у некое подобро време тестирај на бензин... може му треба едно внатрешно перење на моторот и ново уљенце. Ама ќе си видиш и сам :)

Инаку и од мене секоја чест за реставрацијата! :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Bravo bravo ! Druze Onak stvarno e prekrasna !

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
репарација друже.. не реставрација... реставрација е многу сложен процес кој вклучу ва заменување на се што е потрошено вклучувајки и расклопување на моторот до штраф и освен блокот и главата промена на се во него.

инаку да, губи дах на околу 5.500 обртаи а и на 1.200 има еден мал задах. ова на ниски обртаи не се осеќа ни на клипов пошто ја терам намерно во ибер цело време. тоа сега за сега го направив вака да биде... работам на пресметките на комбинација на плин+бензин како втор мод т.е. мапа или ремапирање на гасниот уред. на плин ке си остане вака како што е. многу 155-ки видов периодов и ги пробав на плин како идат, со слободна воља на умот можам да кажам дека се за 30% послаби од оваа на плин... значи зборам за на плин... стаг уредот си ја покажува силата поготово во делот кај што можеш да чепкаш во мапите и сетинзите.

до сега направив околу 8 мапи на работење и оваа се покажа како нај добра... како што реков следен чекор ми е да создадам мапа за комбинација на гориво од двата извори. а тоа ке биде деновиве.

да не заборавиме уште една причина а тоа е дека фабрички колава има 13-ки, а оваа има 15-ки гуми... јака разлика е тоа... задните гуми имаат едвај едно детско прсте разлика од крилата.. на максимум е отидено.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43706
  • Il Moderatore
Море во каква состјоба беше, реставрација ќе да беше ова :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
14ки минимум е мислам,не собира помал ради шепите,иначе кој ги вградува овие стаг плински уреди првпат слушам за нив

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
14ки минимум е мислам,не собира помал ради шепите,иначе кој ги вградува овие стаг плински уреди првпат слушам за нив

по нарачка само. ке го почекаш некој еден ден-до пет ке стигне. можам да ти средам ако сакаш...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13915
Како и обично...

Симнувам капа...

Секоја чест друже...навистина! Алал ти вера!

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
ќе те барам ако ми затреба

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Браво!!!!

Одлично завршена работа!

Присутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
Многу брзо,професионално и чисто среден автомобил кои претходно беше во очајна состојба.

Секоја чест!

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Супер искочила алфицава, комшија. Него што не ги шприцна и ретровизорите, кога више ја фарбаше?

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
На оваа уште да и се удри полирање на фарови и штопови, да и се стават поголемки Алфини бандажи и пониски спирали има да дојде Специкато!

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
браво браво
иначе има и со 13ки бандаши :)