Автор Тема: проект: алфа ромео 155 твинспарк-реновирање и малку пимпање, ама само малку...  (Прочитано 72487 пати)

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
го знам Славе, добар е и евтин

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
добар да, евтин да, ама автер бизнис диал не...

ти вика 50 евра фарбање, се согласуваш, идеш кај него ја носиш колата и ТОГАШ ти вика, абе хартија треба да се купи, разреџивач, обезмастивач, траки-креп, ово-оно, уште 10-тина 15 еура треба... чекај бе... кој кого онануе тука у мозок? кога те прашав ми рече толку е фарбање.. што мене ме заболе што ти треба да купиш хартија, траки за лепење, разреџивач за да си го исчистиш пиштолот, обемастивач за да ја пребришеш колата?

па со едно шише обемастивач се пребришуваат 15 до 20 коли. со 1 трака се лепи кола а ти ми бараш 3... со 350 денари се купува хартија за 5 коли а не за мојата само... и ја да ти купувам нитро разреџивач за да си го исчистиш твојот пиштол со кој фарбаш? па за што ти давам 50 евра? за 2 саата прскање со мојата боја на мојата кола, исчистена со мојот обезмастувач, залепена со мојата хартија и мојата трака кои ке ти останат за уште други коли на кои ке им земеш чиста пара, и на крај да го исчистиш твојот пиштол со мојот разреџивач? да не го даваш после пиштолот како поклон со  колата за тие пари...

е од кожа ме извади овој момент а и боро се извади од кожа... кога бевме да ја зимаме колата БАРАВ НЕГДЕ  да има засрано нешто, подлиено на пример, протечено или пропуштено или пуцни евентуално, за да не му дадам пари, односно да му намалам пошто си го заслужи... е ме заеба тука.. немаше ништо сјебано... јал не јал си ги дадов парите..
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Bravo druze :D Cenam toa svrsena rabota i plateno !

Отсутен Peconi

• Редовен
све е ствар на договор.........

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13915
Абе договор ама има едно се вика „македонштина“. Подобро да речеше 70 ќе те кошта да дојдеш и да си ја земеш...отколку вака да дупиш некого в мозок купи весници да ја залепам...ма иди бегај бе...ѓупштана...

Отсутен Peconi

• Редовен
па што викам јас, све е ствар договор
јас за фичото договорив 300 евраработна рака, матерјалот мој
Ми пиша што матерјал треба му однесов и му реков тоа е тоа кажи за колку време ќе  биде готово да си планирам
и му напоменав да не ми се јавува на сред работа еј ми снема кит, ми снема  филер и такви работи

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
onak срамота да те обработува на таков начин.
Заборавил и пола сметка за струја да ти ја наплати, нели компресорот на струја работи.

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 801
  • Opel zafira 2.0 125 kw
    Pa ubavo ti rekol samo farbanje 50e i  bas me cudis za reakcijata koga i ti si privatnik.Da ti ja spremal kolata od pocetok do kraj i da imas dogovorena cena treba da se lutis.Pri dogovorena cena kor metro ne drzi ama vo slucajov ti pobaral pred farbanje.Ako pobaral posle toa  e togas so pistolot po glava.
   Ne zanm kako e kaj tebe ama mene koga mi go mestea parnoto von cenata za grejno telo si plativ i 2*30eur za pasta ,map gas itn.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
   Pa ubavo ti rekol samo farbanje 50e i  bas me cudis za reakcijata koga i ti si privatnik.Da ti ja spremal kolata od pocetok do kraj i da imas dogovorena cena treba da se lutis.Pri dogovorena cena kor metro ne drzi ama vo slucajov ti pobaral pred farbanje.Ako pobaral posle toa  e togas so pistolot po glava.
   Ne zanm kako e kaj tebe ama mene koga mi go mestea parnoto von cenata za grejno telo si plativ i 2*30eur za pasta ,map gas itn.
и тебе те изработил мајсторот. јас кога местам и работам, нема одпосле екстра трошоци. екстра трошоци ако имаш екстра желби....

патем речено, не ми е прва кола што ја фарбам.. барем 20-та ми е... прва ми е кај овој мајстор.. и за него од мене последна... ај погоди зашто...

п.с. се аплоудуваат сликите... конечно..
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи

за крај еве ви едно видео од мене од денес... на плин од 0 до 160 како се крева и како вози... морав да застанам зашто предните гуми ми се зимски сеуште и почнаа да тресат, а не го сакам тоа, ке ми ја растресе предницата... иначе ке иде уште... тек на третина гас беше.

а да.. да не заборавам, оние што ке се прашаат или ке ме прашаат зашто акумулаторот свети. убацив една електроника која се поврзува со сијаличе да го запали на одреден број вртежи. кај мене го сетирав на 6.000 да биде и требаше да бирам сијаличе. нај соодветно за тоа ми е ова, за акумулатор. со две диоди го направив да ми се пали на 6.000 обртаи за да ми сигнализира... да се освестам до кај сум... :)

ени куешчнс?  :D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
штопчињата убавезно полирање,и многу лошо ја тргна срамота е 10 sec за овој мотор :D

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
Ќе се среди забрзувањето со турбото ако сеуште плановите му се тие.
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
се сменија плановите... колава нај веројатно ке се продава... чекам информација една деновиве да ја добијам и после нејзе ке знам што и како...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7070
Секоја чест на онак и останатите што неугледни возила ги претвараат во репрезентативни примероци.

Гледајќи Ве Вас со каква леснотија ги средувате возилава човек ќе помисли дека е најлесна работа на светов.

БРАВО...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43706
  • Il Moderatore
Onak, на плин е ова или на бензин? 

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.