Автор Тема: проект: алфа ромео 155 твинспарк-реновирање и малку пимпање, ама само малку...  (Прочитано 71787 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43651
  • Il Moderatore
Тешко да најдеш турбо со грана за тој мотор. Ќе мора сам нешто да смислиш. Најди турбо од некое ducato 2.8jtd, и стара грана за да ја искористиш плочката за на блок и добар „вариоц“ ти треба :) 2.0 турбо моторот од 155 q4 Не е ист, не верувам дека ќе пасува. Евентуално 1.8т од 75-ка да се бара. Да се види можноста од ланча делта некоја дали пасува..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13859
Alfa купи бе пекмез?

:D

Создравје да си ја возиш....брааааааааос :D

Треба некој период кога ќе ја средиш алфава...да дојдам кај вас со лудите мајстори да ја средуваме Бубата, ама има време до тогаш :D :D :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
е па ја гу ја, те гу те:

поглед од зади

проблеми со боја... и фордот е истава боја и истиов проблем е а и со други што сум зборел.. обаа бордо поја ППГ ја викале истиов проблем со лупење на лакот е кај сите...

кровот

гепек и спојлер

хауба

да не заборавиме кај сме и шо прајме... не е заебанција :)

малку ентериер маските не ги вратив назад сеуште, чепкам низ инсталацијата, ианку се одлични и одлично сочувани се

хаубата како што реков веке ја сменив

маЌината, уште едно перење треба, ама ке чека тоа одкако ке се завршат сите модификации за истиов:

и за крај едно мало клипче снимано исто како со ФИКСЕН телефон:

www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
 ;D ;D ;D ;D a be falinko edna  ;D ;D ;D ;D kolava od pakistan ja zema ;D ;D ;D ;D ;D ke te ostavi zenata moreeee  ;D ;D ;D ;D ;D ;D
so sreka neka e bratce ;D ;D ;D pa da ja vidime vo top sostojba...
ps kola polovna vo vakvo stanje pogotovo nikogas ne se cepi puna,jas sluzbenata ja vozam ko taksist pa kamo li vakva ....  ;)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
ova klipcevo poubavo dago napravese mp3 barem kako pesna dago slusame nego da zjapame po ova temnicava sto ima  kako ima i trgni bre klucevite vo garaza kese utepas nekoj den samo gi sutiras...
inace pomini pred ministerstvo za ekonomija ima zelena alfa 155 na bratuced mie daja vidis 96god. 1.8 motor so 70.000km samo prv gazda bomba e ama zatoa toa bojata od nadvor  ustvari lakot e utepan 100%..celata e izlupena katastrofa nekoja fabricka maana imaat site tie so toa bojata...
inace so srekja so proektov

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Има надеж.. Гледам внатре може хемиско едно да се удри, има бандавче, не можам да видам убаво ама солидно делува, може да ја тртнеш некоја мат сива фолија (не црна, туку темно сива), уместо да ја префарбуваш ;) Нешто во овој стил, ама ова е макета:

Моторот знам дека ќе го средиш, малце сив дим фрла, ама тоа веројатно дека „мочаат“ инџекторите. Стави едно убаво уљенце, ја би ти препорачал Selenia HPX. има да се препороди машинчето.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6214
ќе пробам да ти најдам мајстор за ролбар

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
Алфава има рак на каросерија...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Каросеријата задрава ми се гледа. Рак на боја ќе да е ова. Сепак не е Opel ;)

• Сениор
поцинкуван лим е каросеријата смрт нема,а лакот им е мана
edit-најден ролбар и комплет шасија појачана до вечер имаш бројче

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
;D ;D ;D ;D a be falinko edna  ;D ;D ;D ;D kolava od pakistan ja zema ;D ;D ;D ;D ;D ke te ostavi zenata moreeee  ;D ;D ;D ;D ;D ;D
so sreka neka e bratce ;D ;D ;D pa da ja vidime vo top sostojba...
ps kola polovna vo vakvo stanje pogotovo nikogas ne se cepi puna,jas sluzbenata ja vozam ko taksist pa kamo li vakva ....  ;)

па не ја цепав пуна де.. 160-170 не е пуна за оваа кола... реков дека у 4-та ја стиснав и тоа не до крај пшто почна да ми тресе многу... а кај е 5-та?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
Алфава има рак на каросерија...

рак на боја...

или рак на кожа би било по точно :) да, поцинкувана каросерија има, не скапува чудово, само да не се чепка по ќошиња и да се остава, тогаш не поцинкуван, нека биде што сака, ке почне да кородира и да крева боја...

изгледа токму тој цинк испушта некои одредени гасови или соединениа оксидантски кои на бојата не и пречи ама на лакот му пречи па го уништува... ама интересен е и моментот дека матриран е и се лупи само на местата кај што се нај изложени на сонце, па незнае човек што да мисли.. уствари, тоа и не е битно.. деновиве ке почне боро да ја риба, пегла и средува, па после ке иде во комора... има некои ситни детали што се за корегирање, да се средат и тие, едно комплетно детално опсигување, фрбање и понатака не е битно што цинкот на сонце го ебел лакот после 15 години...

ке се фарба во истата боја како што е, веројатно ке одберам само некоја со повеке перла во себе. после фарбањето ако продолжам понатака со пимпање на колава, во план се карбон фолии на хауба, гепек и спојлер...

www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Ако ја фарбаш во иста боја, тогаш не ја пимпај со карбон ;) Може повеќе перла, добра ти е идејата,  да л`ска на сонце :)

• Сениор
ја би ти препорачал Nero Fuoco 821/A

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
ја би ти препорачал Nero Fuoco 821/A

од чива палета е оваа шифра?
www.kano.com.mk