Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1354549 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #5385 на: 23 Август 2015, 15:05:24 pm »
Кинеските мобилни нудат повеќе за упола помалку пари пр. само батеријата ќе ја спомнам 5000mah и тоа Li po батерија која не слабее со тек на време, а за перформанси да не зборам.
Така да нареден мобилен ќе биде сигурно некој кинески.
Добрите кинески телефони не се ефтини. ОнеПлус2 ќе е околу 350долари за тој што ќе може да си го купи од некаде.  А кај нас е 27.000 денари во преднарачка. Но, еве да земеме веќе усогласени цени на телефони кои редовно ги има кај нас и кои јас лично би ги купил.

Еве: http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6518&idPhone2=6539&idPhone3=6033

Едино Онеплус или Ми4 би земал од кинескиве, но исклучиво по цената во странство, а не нашава.

Кај нас цена на Ми4: 22.000 денари http://hi.com.mk/index.php?route=product/product&product_id=273
Цена за Z3 кај нас: 28.300 денари http://ledikom.mk/mobilen.php?id=376&cid=10
S5 кај нас: 22.000 денари http://ledikom.mk/mobilen.php?id=360&cid=7

Значи еве ги телефоните на рака. Читај спецификации, исти се 98%. Значи тоа е. Тука заглавуваме со кинеските телефони. Значи ако Сонито е 28 илјади, кинескиот според тебе треба да е 13.500 денари со исти спецификации, немора подобри. А не е. Туку е исто пари со С5. Онеплус може да конкурира со 15-18.000 денари цена дефинитивно, но тоа не е кај нас. Тоа некаде кај што има достава. И верувам дека ќе е супер телефонот ако се земе веризната со 64гб црн, но ете кај нас кошта 27.000 денари во преднарачка.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #5386 на: 23 Август 2015, 15:43:36 pm »
На интернет ги има да не речам за упола цена.
Многу се нуди за малку пари.
http://www.elephone.hk/p5000.html

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #5387 на: 23 Август 2015, 15:51:23 pm »
Никако вакви телефони. Се нуди само на хартија, веруј  ;)

Може Mi, може оне плус.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
« Одговори #5388 на: 23 Август 2015, 16:28:49 pm »
http://telefoni.mk/news-10248-huawei-p-osum-titula-za-najdobar-telefon-na-godinata.html
Чисто онака. До пред некоја недела се зимаше на 50% т.е. за отприлика 14к во ТМ.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #5389 на: 23 Август 2015, 18:18:48 pm »
I jas bev skeptik zemav LENOVO A850+ od anhoch za  9000 denari so 1 godina garancija a na ebay go gledam po 120$ deka se naogja..
Telefonceto e bas super odlicno funkcionira baterija ekstra do sega ni da stucne ni da secne,golem ekran site operacii sto mi se potrebni od bilo koj klasa telefon ovoj migi brka bez problem znaci internet,fb,skype,viber...
Neznam samo sto se treskate tolku od zemja so premium telefonive ili da gi vrtite na masa da se gleda prestizot..Barem moe mislenje e deka ovoj mobilen od 150 eura mi brka istokako i toj od 500 eura..
Istiot moabet e i za kolite gledam otvorija tema za spark i lom go napraivte deckoto deka toa e poslednata bljuvotina sto treba dase kupi na pazarot..
Da bese forumov sozdaden 1997 godina bas me interesiraa komentarite za kolite ili pak 2000 god koga gi izmknaa telefonite kako cigli i anteni kako penkalo..

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #5390 на: 23 Август 2015, 18:24:23 pm »
А850+ е на ниво на изработка на Galaxy S 1, а и интерфејстот ко да им е дизајниран во таа година е. Телефонот си ја брка работата за парите и е сосема ок, ама дека е исто со премиум телефон не е. Друго, Леново не е кинески телефон туку е од најголемите приозводители на мобилни телефони во светот.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
« Одговори #5391 на: 23 Август 2015, 18:30:40 pm »
Јас попрво би одел на некој Редми модел него ли на елефон, блеквју, кубот и сл.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #5392 на: 23 Август 2015, 18:32:20 pm »
А850+ е на ниво на изработка на Galaxy S 1, а и интерфејстот ко да им е дизајниран во таа година е. Телефонот си ја брка работата за парите и е сосема ок, ама дека е исто со премиум телефон не е. Друго, Леново не е кинески телефон туку е од најголемите приозводители на мобилни телефони во светот.
Зема колега леново најјакиот. Проблематични се сите. Далеку од саглам.
Јас попрво би одел на некој Редми модел него ли на елефон, блеквју, кубот и сл.
Тоа и јас велам. Нека е кинез, ама саглам кинез.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6984
« Одговори #5393 на: 23 Август 2015, 19:32:34 pm »
Сонито дефинитивно,страшен телефон. Батали с5. Толку. :)

Кул.

Јас би одел на Z3.

Кога го зимав Нотево месец пред тоа дојде Z3 и веќе за новчаник бев фатен за Z3, ама успеав да почекам да дојде Ноте. Значи ич да не се мислиш за Z3, воопшто нема муабет. Тој телефон е прекрасен, има гаџети што ќе си ги докупиш (мораш!) магнетно полнење, нешто такви ствари. Има да биде милина. Ќе си ставиш се да ти биде во Stamina mode, освен Whatsap и Viber, абе телефончето е рај на душата. Поготово што е Z серија и има редовни апдејти колку толку.

Земај и не гледај назад.

S5 е феноменален телефон, ама екранот има зелена нијанса, од друга страна супериорен контраст, полош софтвер, подвеќе маски и бампери, има физички копчиња што е супер... итн.

Јас на твое место така би играл. Да имаше 6-6.1 инчи Z3/Z4/Z5 ќе го земев веројатно. :)

Поздрав, и да му е мерак на човек вака убаво да препорача нешто. Браво за размислувањето и за изборот досегашен. Немаш утка што и да земеш.

Тоа е тоа. Благодарам.

Diesel, каков Idol користиш моментално, пошто викаш дека кочи при нормално користење, и како си задоволен општо од телефонот?  :)

Idol 6030D. Телефонот е океј, само има некои багови, кои се нерешливи, и нема апдејти. Именикот 9 од 10 пати крашнува, и ми се одлепи тачот во 1/4 од екранот.

Гаранцијата не ми ја признаа, ми го држеа телефонот цели 30 дена, за на крај со образложение дека телефонот е неовластено сервисиран и механички оштетен, и да ми го вратат со една супер длабока гребнатина на задниот дел.

Побогу, телефонот не (беше) е гребнат, а камо ли паднат, а со тоа и механички оштетен. Каков морон би бил да сервисирам неовластено телефон кој е уште под гаранција, и чие сервисирање би чинело повеќе од самиот телефон? Ама, оди разбери се со стручњаците..

Малку се комплицирани французиве, пошто кога ќе дојде вакво нешто се менува цел екран комплет, а тоа кошта повеќе од 100 евра.

Фала, ќе си купам нов.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #5394 на: 23 Август 2015, 19:36:34 pm »
Пријави во пазарна?

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6984
« Одговори #5395 на: 23 Август 2015, 21:31:58 pm »
Не ми се ебава, ама ич, кога знам дека наскоро ќе го менувам.

Мислиш дека ќе има ефект?

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #5396 на: 23 Август 2015, 21:48:06 pm »
За гребаницата веројатно не, а за другото можеби. Стварно не знам.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #5397 на: 23 Август 2015, 23:27:01 pm »
Не вреди нервозата.... Тури му...

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4087
  • MadaFunker
« Одговори #5398 на: 23 Август 2015, 23:41:52 pm »
Више ја кркал нервозата, сеа нема шо да се нервира се јаувава таму си поднесува пријава и чао пријатно. Нека се мислат после тие
New blood of old school

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #5399 на: 24 Август 2015, 00:22:05 am »
Не е таков он, ќе батали