Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1351937 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #5130 на: 26 Јуни 2015, 20:01:14 pm »
Abe kinezarija Lenovo A850+ so 1gb ram i 4gb memorija raboti kako saat fb,hrom,you tube + nekoe programce leta telefonot do sega nikakov bug da secne ili da zakoci a kamoli 10 pati poskapi i pokvalitetni brendovi kako galaxy s6 note 4..Arno vikaat sto praite so mobilnite ne mi e jasno.
Inace da ne taraskam nazad po temava nekoja navigacija da kazete sto ne bara internet a od mapi dovolna mi e makedonija,srbija i grcka ???

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
« Одговори #5131 на: 26 Јуни 2015, 20:10:28 pm »
Сo Here во Лондон се снаоѓав ко од шала. Ниту еднаш не згреши. Таа ја препорачувам.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #5132 на: 26 Јуни 2015, 23:42:18 pm »
HERE, потврдувам.Се снаоѓа феноменално без да греши.  Само ќе треба да ги симнеш мапите шо ти требаат од дома, нормално.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
« Одговори #5133 на: 27 Јуни 2015, 00:11:30 am »
Ја незнам што правите со Андроидиве толку што ви кочат, до сега 1 месец го користам S6 Edge на Android 5.0.2 и ниеднаш ми нема закочено за да треба да го рестиртирам, или па да заглави и да не реагира на моја команда. Ми се има неколку пати случено да крашне само Јутубот и тоа е тоа.
+1 за муабетов.
Мање-више исто за скоро 2 години стар HTC One Mini. Мноооооогу ретко знае да се изглупира.

+ 99
Мене со N4, N5, Note 3, дури ниту со Xperia Z то претходно не сум имал никаков проблем со кочење, сецкање, крашување и слично.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 891
« Одговори #5134 на: 27 Јуни 2015, 00:25:42 am »
абе не дека нешто правиме со андроидите, мене ме нервира лагот на андроидот, ете ги пред мене S5 и 3GS, ајфонот работи 100 пати подобро од самсунгот, а не дека правам нешто којзнае што, форум ке отворам, фб, и јутуб, едноставно по мазно по флуидно работи целиот систем на ајфонот(и тоа што е стар модел)

Присутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7116
« Одговори #5135 на: 27 Јуни 2015, 01:08:25 am »
Не се жалете многу, да знаете ја само колку мака си мачам со мојот HTC Desire C, кочи бетер од компјутер 286-ка.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #5136 на: 27 Јуни 2015, 02:47:29 am »
Хмм и мене не ми е јасен муабетот со андроидите..
Мојов го терам веќе 7-8 месеца и супер е. Не крешува не праи никакви глупости. Инсталирано неам којзнае што, ама се што ми притребало или ми се засвиѓало имам. Брз ми е доволно, можам со два потега да го конектирам со телевизорот, можам да сменам рингтон кога ке ми здосади овој, а да не ми треба компјутер и сениор девелопер за таква проста операција. Не знам, како со ноте 4ки Дени како успева да те зеза телефонот?

Еве и Лолипоп добив, никаква мака, никаква! Во овие 7-8 месеци ми се има два пати десено да се исклучи наеднаш, односно да се рестартира, ама ваљда е тоа пошто јас никогаш не го гасам телефонот, има аптајм од 3-4 месеца. А не му дозволувам да се испразни до крај, па ваљда му скурчува по одредено време.

Ајфон 6ката е можда нај убавиот телефон што постои со предобра изработка. Феноменален е. Ама функционалност како и 3ка ајфон. Мене ми е се истото таму, еве ми ги дома и 5ка и 5S и 6, супер се телефоните не ми пречат, ама it`s not my cup of tea. Не знам, ај може ке се наканам да зеам некој ајфон, па ке видиме колку ке издржам.

BTW нареден месец искача OnePlus Two, сега за сега се знае дека ке има Snapdragon 810 v2.1 (64 битно процесорчеееее) и многу убава работа, USB Type C :) Најверојатно тоа ке е мојот избор, повторно, сега за сега со кецот пре пре презадоволен!

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #5137 на: 27 Јуни 2015, 08:35:48 am »
Земи си Huawei P8 шампањ боја. Андроид во куќиште на iPhone. :)

Отсутен The Ghost

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 301
« Одговори #5138 на: 28 Јуни 2015, 02:30:40 am »
Дечки глеам кај некои има проблем со лолипоп кај некои нема.. Јас мислам дека ја направив најголемата грешка во историјата со телефониве што го апдејтнав на 5.0.2..
Иначе се работи за LG G3 S.. си работеше супер на 4.4 ама сега кочи на било која апликација.. дури и на хоум кога ке стиснам се појавува прво позадината па чекаш па се појавува прогноза па апликации.. Чаре да си го вратам на 4.4 или некој custom rom за телефончево??

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #5139 на: 28 Јуни 2015, 02:44:09 am »
Проба master reset?

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 634
  • Сузуки Витариче
« Одговори #5140 на: 28 Јуни 2015, 10:26:15 am »
Дечки глеам кај некои има проблем со лолипоп кај некои нема.. Јас мислам дека ја направив најголемата грешка во историјата со телефониве што го апдејтнав на 5.0.2..
Иначе се работи за LG G3 S.. си работеше супер на 4.4 ама сега кочи на било која апликација.. дури и на хоум кога ке стиснам се појавува прво позадината па чекаш па се појавува прогноза па апликации.. Чаре да си го вратам на 4.4 или некој custom rom за телефончево??
Вaжи зa сите Андрoид телефoни. Штoм прaвиш надградба нa major верзијa зaдoлжителнo фaктoри рисет. Дури и нaјдoбрo е пред upgrade-oт дa гo изресетирaш пa тaкa нa чист телефoн дa пуштиш нoвa верзијa.
Зa нaјсигурнa вaријaнтa мoжеш и уште еден пoсле зaвршувaње нa прoцедурaтa.

Вo спрoтивнo, си јa бaрaш бељaтa шo би се реклo... ☺
Потпис.

Отсутен The Ghost

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 301
« Одговори #5141 на: 28 Јуни 2015, 10:28:34 am »
Проба master reset?

Прoбaнo.. Ништo пoсебнo не се смени.. :/

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #5142 на: 28 Јуни 2015, 12:09:46 pm »
Вaжи зa сите Андрoид телефoни. Штoм прaвиш надградба нa major верзијa зaдoлжителнo фaктoри рисет. Дури и нaјдoбрo е пред upgrade-oт дa гo изресетирaш пa тaкa нa чист телефoн дa пуштиш нoвa верзијa.
Зa нaјсигурнa вaријaнтa мoжеш и уште еден пoсле зaвршувaње нa прoцедурaтa.

Вo спрoтивнo, си јa бaрaш бељaтa шo би се реклo... ☺
И препорачливо е апдејтот да не се прави преку WiFi.
Проба master reset?

Прoбaнo.. Ништo пoсебнo не се смени.. :/
Ако користиш СД каричка, извади податоци, лупни и формат и пробај пак.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #5143 на: 28 Јуни 2015, 14:37:13 pm »
Многу луге имаат проблем со апдејтот. Мислам дека 5.0 има некои заебанции, мислам дека на наредните верзии се опраени, јас на нексусот кога дојде 5.1.1 се опраи се

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #5144 на: 28 Јуни 2015, 14:38:00 pm »
5.0 5.01 и 5.02 се најлошите верзии на андроид до денешен ден.