Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1350248 пати)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #4170 на: 05 Ноември 2014, 15:36:53 pm »
HTC ептен ја усраа работата со новиот Nexus 9 таблет. Ова не смее да биде вака на премиум таблет. Сега ќе спуштаат цени пошто е голем феил.

Изработката по прилично лоша, нека си продолжат со телефоните и нека не се брукаат веќе со таблетите. Пишуваше дека и со хардверот имал некој проблеми.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #4171 на: 05 Ноември 2014, 15:40:16 pm »
Време е ХТЦ да одат во гроб кај што им е местото.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
« Одговори #4172 на: 05 Ноември 2014, 17:53:19 pm »
џабе, хтц 310 споредено до мојов алкател ц7, кој е 1 месец постар, има дупло повеќе апликации, слики....
алкателов е многу побрз, побрзо отвара апликации, побрзо излага, све е побрзо.. а ќе речиш алкател е....

спореден со С3 исто алкателов побрзо отвара.. али добро тој е користен 2 години..

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #4173 на: 05 Ноември 2014, 20:06:34 pm »
Се согласувам. Претпоследниот мој телефон беше HTC (трет HTC во живот), и тој е последниот HTC за кој давам пари. За мене се веќе во гроб.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #4174 на: 05 Ноември 2014, 20:30:38 pm »
HTC ептен ја усраа работата со новиот Nexus 9 таблет. Ова не смее да биде вака на премиум таблет. Сега ќе спуштаат цени пошто е голем феил.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Изработката по прилично лоша, нека си продолжат со телефоните и нека не се брукаат веќе со таблетите. Пишуваше дека и со хардверот имал некој проблеми.

По цената, некус 9 е далеку од премиум таблет. Не само по цената, таблетот не е премиум за разлика од телефонот пример, со кој сакаа да влезат у премиум сегментеот :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4175 на: 05 Ноември 2014, 21:25:16 pm »
Се согласувам. Претпоследниот мој телефон беше HTC (трет HTC во живот), и тој е последниот HTC за кој давам пари. За мене се веќе во гроб.
јас само еден htc имав... и толку... кога ке го искомпарирам со други телефони, ништо по убав или подбар не ми е... не вреди за “екстра“ парите од другите телефони споредени со таа генерација... само името...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #4176 на: 05 Ноември 2014, 21:36:04 pm »
Кое име, ХТЦ е банкротирано оддамна не знам ни како работат. Таква фирма што не може да донесе асална бизнис одлука не знам како останува да функционира. Срамота е, во Виндоус светот ги копираа Нокија со дизајнот, во андроид светот пробуваат Ејпл да ги копираат.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7609
« Одговори #4177 на: 05 Ноември 2014, 23:15:26 pm »
Сериозни сте со коментариве за ХТЦ ??? Не сфаќам дали сте серизони или иронични.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #4178 на: 05 Ноември 2014, 23:19:12 pm »
Да сериозни сме. Најужасната фирма на пазарот е.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4289
« Одговори #4179 на: 06 Ноември 2014, 00:09:23 am »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

По цената, некус 9 е далеку од премиум таблет. Не само по цената, таблетот не е премиум за разлика од телефонот пример, со кој сакаа да влезат у премиум сегментеот :D

Премиум таблет кој нема премиум цена, одлично

The HTC Nexus 9 is a proper, no-compromise Android tablet flagship. By combining sleek design, top-notch build quality, immensely powerful hardware, and spanking new OS version, Google's slate is probably the best challenger to the Apple iPad.

HTC should be pleased with its effort too. Three years after leaving the tablet market, the Taiwanese manufacturer couldn't possibly have returned to it with a bigger bang

http://www.gsmarena.com/htc_nexus_9-review-1160.php
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4180 на: 06 Ноември 2014, 01:12:41 am »
Да сериозни сме. Најужасната фирма на пазарот е.

далеку од нај ужасна, но како што пишав погоре, ништо подобра од другите просечни брендови... сепак, хтц е за некое скалило погоре да речеме од леново...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
« Одговори #4181 на: 06 Ноември 2014, 01:56:12 am »
И јас се сложувам за погоре кажаното за хтц. А за Н9 ката, ја утнале ептен, да.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #4182 на: 06 Ноември 2014, 02:50:23 am »
Според мене е обратно, нексус 9ката е погодена во секој поглед. Баш она што едно таблетче треба да биде. Освен големината незнам, не см сигурен многу чудна резолуција на екран, незнам дали и како ке бидат апликациите.
Имаше и попуст од 50% кој неможеше баш да се фати ама ке има уште еден, за 200 долара не постои подобро парче хардвер на светов точка.
а и за оргиналната цена е ок, далеку од премиум таблет е а има 64 битен процесор. Само незнам зашто уоште постои варијанта со 16 гб тоа е малце, требало 32 и 64 а добро би дошла и 128ца :S

Таблетот е одличен.

Од друга страна телефонот што нуди, натинг спешл. Мислам супер е, ама цента не ја оправдва. огромен 6 инчи телефон (сеа пошто засакав малце големи телефони го рачунам као плус можда, ама па 6 инча ахх, треба да се види во живо) Изработка одлична ајде и се тоа, али не нуди ништо ново и спектакуларно.
Да има за нијанса понов чип од сите други, ама ништо посебно. да фукнеа снапдрагон 810 ке беше друга прича, вака 805ката е незначително подобра од 801. што никој од нас нема ад го осет. И она турбо чарџинг, мислам чекај кого лажат они со такви ефини фори? направиле нешто ново? Од времето на снапдрагон 600 постои фаст чарџинг, снапдрагон 800 и 801 подржува фаст чарџинг, фукни го истиот пуњач у хтц м8 рецимо ги доиваш скоро истите резултати

http://www.htc.com/us/accessories/htc-rapid-charger-2/

Сеа и самсунг ке извадат ако веќе немаат извадено нешт такво. Нексус од тоа направи сајенс фикшн и го претстави како да измисли топла вода :S

Во секој случај телефонот е ОК, ама не е спеоктакуларен или да понуди нешто ново. Цената од 600 евра за нексус сеуште ми е несфатлива, требаше да си стојат кај шт им е местото, поарно беше, јес да продадоа се во рок од 2 минути али сепак :)
И овие OnePlus со мјов телефон пред некој ден на при ордерс во рок од саат време продадоа 40тина илјади телефони - така да сега ако се малце паметни го имат следниот нексус телефон, гугл комотно им го отстапи местото :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #4183 на: 06 Ноември 2014, 09:27:34 am »
What's killing your battery? Android's top 10 performance-sapping apps

Цитат
Is your phone or tablet battery constantly reduced to a sliver of red on the screen? New research has found the worst performance-draining apps on Android devices, and Facebook is the biggest culprit.

http://www.cnet.com/news/whats-killing-your-battery-androids-top-10-performance-sapping-apps/

Android Lollipop Hit By Big Battery Life Problem

Цитат
Android Police got wind earlier today that a WiFi bug in the final build of Lollipop is dramatically impacting battery life. This was backed up by mass reports of the problem in the official Android Developer Forum which were quickly fused into a single thread that is now over 800 posts long.

http://www.forbes.com/sites/gordonkelly/2014/11/05/google-confirms-android-5-0-lollipop-delay/
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850