Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1354367 пати)

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4065
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #3975 на: 11 Октомври 2014, 15:30:50 pm »
ми треба месинџерот. а за другото веројатно така и ке биде... братми вчера спомињаше ромови и чуда со драјвери.. ке симињал, ке правел нешто...
а од самиот телефон случајно да не има апликација фб?
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #3976 на: 11 Октомври 2014, 16:11:22 pm »
ми треба месинџерот. а за другото веројатно така и ке биде... братми вчера спомињаше ромови и чуда со драјвери.. ке симињал, ке правел нешто...

па самиот сајт унутра си има месиџинг, шкк ќе ти е башка месиџинг апликација??

тоа со апликација за ова апликација за она е жива глупост, колку да им се убутаат у телефонот на наивните и да им зимаат податоци, да им палат гпс, ово, оно... скоро секој сервис на светов си има тип-топ мобилен сајт, нема никаква потреба од апликации

Отсутен x01

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729
« Одговори #3977 на: 11 Октомври 2014, 16:18:38 pm »

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #3978 на: 11 Октомври 2014, 16:23:14 pm »
зошто да инсталира некаква апликација кога може да не инсталира никаква? не разбирам.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
« Одговори #3979 на: 11 Октомври 2014, 16:27:01 pm »
Зошто за да ти пристигаат пораки од фб, немаш потреба да ти биде активен браусерот цело време - на пример. Самата апликација работи со пуш нотификации, што е сосема логичен начин за месиџинг апликација на телефон.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #3980 на: 11 Октомври 2014, 16:29:20 pm »
Зошто за да ти пристигаат пораки од фб, немаш потреба да ти биде активен браусерот цело време - на пример.

Само ќе ти фалат досадни нотификации (што може супер-лесно да се реши со нотифицирањ преку гмаил бтњ али нема везе). Пораките не идат у бунар ако не ти е активен браузерот. Ќе те чекаат да кликнеш на шорткатот  за м.фацебоок наместо да кликнеш на шорткатот за апликацијата. еден клик е во двата случаи, а „„„проблемот““““ со досадните нотификации може лесно да се реши.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3981 на: 11 Октомври 2014, 16:33:33 pm »
Директно одговараш на пораката откако ќе ти стигне во нотификешнс, далеку поконвиниент е работата со месиџинг апп, отколку со браусер. Барем за мене. Јас пре` би имал месиџинг апп која ќе ми нотифицира кога ќе пристигне порака, (ем статус онлајн - он мобајл), отколку да ми е цело време уклучен браусер. Јас на луѓето што се офлајн, не им праќам пораки на фб, А ако заборавам, може и да не им пратам...
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #3982 на: 11 Октомври 2014, 16:35:13 pm »
aman so toa "celo vreme uklucen brauzer" koj rece deka treba da ti bide celo vreme uklucen?

treba da ti bide uklucen koga ke prais muabet. togas i onaka treba NESTO da ti bide otvoreno. dali brauzer dali mesindzer dali so-k-ja-znam-tamu-nekoja-si-aplikacija

aman so celo vreme ta celo vreme ko na dzidov da mu pisuvam

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3983 на: 11 Октомври 2014, 16:36:56 pm »
Каков чет статус ќе видам јас на ФБ за тебе,  ако ти е исклучен браусерот?

Аман со тоа аман, не си ти најсекогаш во најправо!
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #3984 на: 11 Октомври 2014, 16:40:19 pm »
Многу е тиња на фб да седиш од браусер.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #3985 на: 11 Октомври 2014, 16:40:49 pm »
Каков чет статус ќе видам јас на ФБ за тебе,  ако ти е исклучен браусерот?

cela aplikacija so miljon security issues - za status???

sto e bitno? ako imas da pises nesto - ke pises. ke stigne ke procitam. za toa li e? da turam cela aplikacija so security issues samo za da menjam status "raspolozen neraspolozen za muabet"? I toa e razumna propozicija spored tebe?

Аман со тоа аман, не си ти најсекогаш во најправо!

ajdee pak analizi na licnosta aman vise

Многу е тиња на фб да седиш од браусер.

potpolno isto e ko od aplikacijata do posleden piksel e isto. koj ne veruva neka proveri sam i ke vidi

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3986 на: 11 Октомври 2014, 16:44:07 pm »
Филип, за некого е поконвиниент користење апликација. Еве уште неколку причини:
1. Не мора да ги гледам глупостите на Wall.
2. Помалку bandwidth,
3. Поедноставно се манипулира со групните четови.

За да викаш цело време „аман“ и со тоа да ги прекоруваш другите, треба навистина да си убер у право. Не е анализа на личност, туку така јас го разбирам твоето постојано „аман“исување.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #3987 на: 11 Октомври 2014, 16:45:22 pm »
На браусер секој пат кога ќе стиснам СЕНД на порака иде на дното на страната и мора да листам пак назад горе. И многу е поспора навигацијата меѓу групи.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #3988 на: 11 Октомври 2014, 17:08:39 pm »
што е форава со поканиве за One Plus One?се добива лесно покана?да знам дали да се замарам
иначе,вака на хартија јаки перформанси има.
@DayWalker да не го измери со AnTuTu Benchmark колку вади?

Не ми текна у моментот, али треба да е над самсунг с5 и хтц оне м8.
Телефонот е перфекција. Има одличен хардвер и одличен софтвер. И не е асмо на хартија, телефонот е топ.
Покана не се добива баш лесно а и да добиеш, телефонот не го шипуваат во македонија, па треба да најдеш некој во некоја од шипинг земјите и триста глупости.
За среќа ја иам човек кај што можам да им го пратам телефонот па нема да ми е проблем. И

Пред некој ден го зборев OnePlus One

Денес имав шанса да си поиграм со него, прекрасно парче технологија, наскоро најверојатно ке добијам инвајт и одма го земам. Одличен телефон, брз и да го оправдува она Flagship Killer!

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Кој го произведува ова? Барав на сајтот, не можев баш да најдам некоја релевантна информација, освен дека е некоја тазе старт-ап тек компанија.

OnePlus ти е нова и кинеска компанија. Направена е од заменикот претЦедател на Oppo. Поентата им е да направат хај енд телефон за малку пари. Телефонот е ненормално добро направен, хардверот е топ и софтверот лизга. Да му стават цена од 500-600 евра пак ке се продава, ако е кинески.
Пример на Самсунг му се потребни 206 долари да направи галакси с 4, а го продава по цена од 600 долари (коа искочи) арно ама според трошоците и се, пресметано е дека Самсунг има заработка од 100 долари од секоја продадена С4-ка. Тоа е супер.
Епа на овие им треба исто околу 200 и помалце за да го направат oneplus one (помалце затоа што се произведува во фабриката на опо, земаат дисплеј кој е домашен и одличен направен во соработка со Сони, Хјуави и тошиба). И толку они немаат никакви додатни трошоци, апсолутно нула. Маркетингот е сведен на 0, затоа е и инвајт системот направен :) Па затоа и таа е цената.

Телефонот е стварно одличен, по сите ревјуа што гледав а и на кратко што го фатив телефонот е топ. Здравје чекам инвајтче па ке видиме :)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #3989 на: 11 Октомври 2014, 17:31:38 pm »
Пред некој ден го зборев OnePlus One

Денес имав шанса да си поиграм со него, прекрасно парче технологија, наскоро најверојатно ке добијам инвајт и одма го земам. Одличен телефон, брз и да го оправдува она Flagship Killer!

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Кој го произведува ова? Барав на сајтот, не можев баш да најдам некоја релевантна информација, освен дека е некоја тазе старт-ап тек компанија.

@onak: мислам дека е Doogee, не Dagger.

doogee е брендот а моделот е dagger dg550

сликано кај денде и бушав на маса...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време