Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1470959 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20897
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #3300 на: 05 Август 2014, 13:08:41 pm »
Дечки има некој појма колку кошта батерија за галакси С3?

Ја земав за 600 денара оригинал Самсунг, од Штип. У Скопје ваљда не се под 800 денара.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #3301 на: 05 Август 2014, 13:09:27 pm »
И како е сега со новата батерија,знам дека фрчеше тука по форумов? :)
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3302 на: 05 Август 2014, 13:10:17 pm »
2.7% подобро, односно ни оддалеку нема било какво значително подобрување.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #3303 на: 05 Август 2014, 13:11:16 pm »
Не тее лесно,дефинитивно. :)
-J.Clarkson

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3304 на: 05 Август 2014, 13:12:58 pm »
Требаше од ѓубре телефон да се пребацам на Галаксиво, а не од ајФон... Така можда ќе осетев некаков напредок... Вака, после година и кусур, сеуште не го сакам телефонов :)

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #3305 на: 05 Август 2014, 13:17:26 pm »
Моето искуство е поинакво,исто и на девојка ми(жена),од ајфон поминавме на самсунг.
Пред 2 недели од договор и дадоа Ајфон 5С златен,иако бараше Ноут 3 или С5. Убав нема што,ама само толку. Веќе некако потајно сака да каже дека би сакала да го продава,да се врати на Самсунг.

Имам 3 С3 моментално,ќе ги продадам наредниве денови и ќе почнам да читам дали С5 или Ноут 3.
-J.Clarkson

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3306 на: 05 Август 2014, 13:24:24 pm »
Ја сакам НТС One, или евентуално некоја Nokia Lumia, чисто онака да видам Виндоус фоун дали го бива, ем башка да иам Нокиа барем еднаш у животов :) Има на форумов едно типче што шитка Лумиа 925, и многу ми праи мерак, ама не можам у моментов да одвојам пари за телефон.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7272
« Одговори #3307 на: 05 Август 2014, 13:29:21 pm »
И мене ми прави мерак, али ќе треба да се бира дали зимски гуми дали телефон :).

Инаку не многу се жалете, ја моментално поседувам Тупо овај Типо. Једина добра работа е батеријата.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30846
    • CARclub.mk
« Одговори #3308 на: 05 Август 2014, 13:39:14 pm »
HTC едно време ја еба работата. Им требаше време да се вратат во колосек, ама се вратија и пак почнаа да прават сериозно добри уредчиња.

@cuoresportivo159: Користењето телефони се сведува на навика. Ако невестата била навикната на Андроид со TouchWiz интерфејс, тогаш многу тешко ќе и биде да го замени со нешто друго. Јас сум навикнат на Андроид екосистемот, ама кога пробав да користам Nexus 5 со чист Андроид ми пукна филмот за 15 минути и решив дека не е за мене, па се вратив на HTC Sense.

Од друга страна, сум користел неколку пати по ден-два и Samsung Galaxy S3 и едноставно не ми бил толку лесен и пријатен (и логичен) за користење TouchWiz колку шти ми е HTC Sense. Ама како и да е, најверојатно е до навиката.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4443
« Одговори #3309 на: 05 Август 2014, 13:52:03 pm »
HTC Sense е најдобриот UI за андроид, скоро се друго изгледа аматерски изработено.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5498
  • Пиши лаже
« Одговори #3310 на: 05 Август 2014, 13:54:43 pm »
Се е до навика, да. Јас од УИ то на Сони, отидов на Сенс от, па пак на Сони УИ и на крај да решам дека чистиот Андроид е за мене.
Тачвизот не можам да го смислам, бидејќи е бавен ко желка, дури и побавен од уи то на Сони.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
« Одговори #3311 на: 05 Август 2014, 16:44:52 pm »
HTC едно време ја еба работата. Им требаше време да се вратат во колосек, ама се вратија и пак почнаа да прават сериозно добри уредчиња.

@cuoresportivo159: Користењето телефони се сведува на навика. Ако невестата била навикната на Андроид со TouchWiz интерфејс, тогаш многу тешко ќе и биде да го замени со нешто друго. Јас сум навикнат на Андроид екосистемот, ама кога пробав да користам Nexus 5 со чист Андроид ми пукна филмот за 15 минути и решив дека не е за мене, па се вратив на HTC Sense.

Од друга страна, сум користел неколку пати по ден-два и Samsung Galaxy S3 и едноставно не ми бил толку лесен и пријатен (и логичен) за користење TouchWiz колку шти ми е HTC Sense. Ама како и да е, најверојатно е до навиката.
Зеро невестата го нема користено само првиот Ајфон и обичниот 5-ка ,потоа сите др по ред. повеќе има користено Ајфони отколку Самсунзи.
-J.Clarkson

Отсутен Scorpion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 470
« Одговори #3312 на: 05 Август 2014, 22:07:06 pm »
Citam deka FB messenger za da se instalira bara pristap na se i sesto i moze da gi snima site razgovori bez da znaeme.... Prasanjeto mi e koj messenger ( Viber, Whatsapp, BB mesenger, Skype ) e naj bezbeden i ne je narusuva privatnosta na korisnikot?

http://ekonomski.mk/2014/08/05/%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%B5-%D1%84%D0%B5%D1%98%D1%81%D0%B1%D1%83%D0%BA-%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B8%D0%BD%D1%9F%D0%B5%D1%80-%D0%B2%D0%B5%D1%9C%D0%B5-%D0%BD/
Fiat Grande Punto & Fiat Stilo

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30846
    • CARclub.mk
« Одговори #3313 на: 05 Август 2014, 22:10:39 pm »
Истото го прават сите, само за Facebook се дига паника. :)

Гарантирам дека истиот човек што ја напишал статијата на Економски.мк користи Вајбер.

Отсутен Scorpion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 470
« Одговори #3314 на: 05 Август 2014, 22:16:22 pm »
se slozivam, mislam deka mozebi edinstven isklucok bi bil Blackberry messenger. Dzabe ne koristi Merkel BB :)
Fiat Grande Punto & Fiat Stilo